Goed doel
Geplaatst op: | Weergaven: 539

Goed doel

Een cheque voor (bloed)onderzoek

Een bijzonder moment afgelopen dinsdag toen een groep mavoleerlingen van het dr. Aletta Jacobs College in het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) een cheque overhandigde aan hoogleraar experimentele hematologie Jan Jacob Schuringa. 

Tweedeklassers Noa, Gwen, Jonathan en derdeklassers Sam, Ilse, Nick H, Nick L, Junior, Luisa, Esmee, Zoë, Emma waren afgevaardigd namens alle leerlingen die voor de zomervakantie 1400 euro hadden opgehaald middels het project “Een heitje voor een karweitje”, m.a.w. iets voor een ander doen voor een kleine bijdrage bestemd voor een goed doel. Jaarlijks georganiseerd voor leerjaar 1 en 2 van de mavo. 

Gekozen werd om het geld te schenken aan het UMCG Kanker Research Fonds . Een goed doel letterlijk en figuurlijk dichtbij. Want ook de leerlingen hebben bijna allemaal wel iemand in hun familie die te maken heeft met de ziekte kanker.  

Het UMCG Kanker Researchfonds is een actieve organisatie die wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteunt in het UMCG, waar artsen en wetenschappers samenwerken aan: het voorkomen van kanker, het verbeteren van behandeling van kanker en ook aan hoe beter overleven met en na kanker. 

Vooral dit laatste punt heeft meegeteld in de keuze. De leerlingen zagen in het tv-programma De Wandeling een interview met Sophia die op 18-jarige leeftijd kanker kreeg. Uit haar verhaal bleek dat begeleiding op emotioneel en sociaal vlak na het overleven van kanker ook aandacht behoeft. 

Op uitnodiging van het fonds kregen de leerlingen en begeleidende docenten Zeilstra en Westra, na een inleiding door prof. dr. Schuringa over het ontstaan van kankercellen, een rondleiding in het oncologie laboratorium van de onderzoeksgroep naar leukemie.  Meer foto's op de deelschoolsite mavo.

Lees het ook in De Regiokrant

Terug naar Het laatste nieuws
Past Aletta bij jou?

Past Aletta bij jou?

Geplaatst op:

Onze leerlingen vertellen waarom zij voor het Aletta kozen.

 
Aletta en de onderwater robot

Aletta en de onderwater robot

Geplaatst op:

Het Aletta geeft de laatste jaren succesvol invulling aan …