FC Groningen Uitdaging
Geplaatst op: | Weergaven: 661

FC Groningen Uitdaging

In het kader van het project Tijd voor Toekomst - een samenwerking tussen gemeente en school met als doel alle leerlingen een kansrijke start te geven - werken we nu ook samen met voetbalvereniging FC Groningen. Zestien weken lang, drie uur per week, volgen tweedejaars mavo onder andere in de Euroborg lessen, waarbij theorie wordt gecombineerd met praktijk. Onder leiding van medewerkers van de FC Groningen en eigen docenten leren de leerlingen over gezonde voeding, gebruik van talent en goede keuzes maken.

De kick-off heeft afgelopen week plaatsgevonden in Groningen (zie foto’s) o.l.v. twee oud-leerlingen van het Aletta, namelijk Gerwin Bodewes (diploma mavo) en Renske Nieborg (diploma havo). De 55 leerlingen werden welkom geheten in de skybox van de club, daarna volgde een rondleiding in groepjes door het stadion. Na een bezoek aan de persruimte, waar informatie over de club werd gegeven, keken de leerlingen hun ogen uit tijdens de vervolgroute door de gangen van het stadion naar het speelveld.

Het tweede deel van de kick-off bestond uit informatie over het project FC Groningen Uitdaging en de opzet van het programma. Onze leerlingen leerden dat het een programma op maat is, waarbij hun eigen inbreng en inzet nodig is om het meer vorm te geven. Ze moesten nadenken over welke behoeftes ze hebben en welke interesses. En ook over welke talenten ze hebben die kunnen worden ingezet bij dit project. Hierbij draait het niet alleen om de leerling zelf, maar vooral ook om een netwerk te creëren en iets doen voor een ander. Het motto is: met en voor elkaar! Kort gezegd gaat het om doelen stellen en doelen nastreven om verder te komen in het leven, maar ook in de maatschappij.

Voor het project moest kleding worden gepast en dit werd gedaan in de kleedkamer waar normaal ook de spelers van FC Groningen zich verkleden voor een wedstrijd. De leerlingen dragen vanaf nu tijdens het project namelijk allemaal hetzelfde FC Groningen outfit. Het doel is om zich middels deze kleding onderdeel van FC Groningen te laten voelen en dit met trots uit te dragen naar buiten en zich daarvoor ook verantwoordelijk voelen.

Projectleider voor dit onderdeel van Tijd voor Toekomst op school is docent Bjorn Adams. Hij zegt: “Ik heb ontzettend veel zin om op 15 april te starten met deze uitdaging op onze school, waarbij de leerlingen eerst een deel praktijk krijgen en vervolgens op het veld van vv Hoogezand sport- en spel activiteiten gaan doen. Ik hoop dat de tweedeklassers mavo er plezier aan beleven, dat het ze extra energie geeft en ook inzichten. En dat dit project mag bijdragen aan de ontwikkeling van onze leerlingen tot positieve mensen, die ook oog hebben voor anderen in de maatschappij.”

 

 

 

 

Terug naar Het laatste nieuws

Bekijk ook

Uitnodiging

Uitnodiging

Geplaatst op:

Opening examenexpo 2024

 
Europees kampioen

Europees kampioen

Geplaatst op:

Wij feliciteren onze leerlingen Dewi, Liara, Indy, Iris, Fem…

 
Plusklas op bezoek

Plusklas op bezoek

Geplaatst op:

De bovenschoolse Plusklas in onze gemeente is bedoeld voor l…