Examentijd
Geplaatst op: | Weergaven: 1081

Examentijd

Een gymzaal vol examenleerlingen

Op de scholen voor voortgezet onderwijs in Nederland zijn de centraal schriftelijke examens weer begonnen. Ook op het dr. Aletta Jacobs College is de spanning voelbaar.

Deze groep examenkandidaten heeft een groot deel van hun schooltijd digitaal les gehad vanwege corona. Vanwege de coronapandemie golden er de afgelopen drie jaren andere regels rondom de examens. Leerlingen kregen in 2021 en 2022 onder andere een extra herkansing en mochten hun examens gespreid maken. Dit mocht omdat de leerlingen vooral veel onderwijs op afstand hadden gevolgd, maar dit jaar vervallen de examenversoepelingen. We hebben qua examens nu weer dezelfde situatie als in 2019.

De centraal schriftelijke examens mavo/havo/vwo worden op het dr. Aletta Jacobs College net als in voorgaande jaren afgenomen in de zalen van sportcentrum De Kalkwijck (zie foto). De vmbo-leerlingen leggen digitaal de examens voor de avo-vakken (algemeen vormend onderwijs) af. In de maand april heeft deze laatste groep leerlingen al de praktijkexamens afgerond.

Het eerste tijdvak van de eindexamens vmbo, mavo, havo en vwo duurt voor het Aletta tot en met 26 mei. De 294 examenleerlingen krijgen op woensdag 14 juni te horen of ze geslaagd zijn voor hun diploma. Een spannende periode voor examenleerlingen en zeker ook voor hun ouders, maar ook voor de docenten die de leerlingen hebben begeleid al die jaren.

Terug naar Het laatste nieuws
Wat doe jij in je vrije tijd?

Wat doe jij in je vrije tijd?

Geplaatst op:

Maandag 2 oktober start de schoolbrede projectweek ‘Wa…

 
Antonio en Roeg Klassiek

Antonio en Roeg Klassiek

Geplaatst op:

Antonio uit havo-5 speelde onlangs op het festival Roeg Klas…