Eindexamen tentoonstelling beeldend
Geplaatst op: | Weergaven: 424

Eindexamen tentoonstelling beeldend

Leerlingen die een kunstvak in het examenpakket hebben gekozen, zijn dit jaar uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen aan de hand van de volgende thema's:
 
Te gek! is de term die de havo-kandidaten voor de voeten kregen geworpen. Hierbij is het de bedoeling de beschouwer met een werk op het verkeerde been te zetten, of kunst op een bijzondere manier onder de aandacht te brengen.

Voorbeeldig: imitatio, variatio, aemulatio was de rijke titel van het examenonderwerp van de vwo-kandidaten. Zij onderzochten de grenzen van de kunst op door te onderzoeken of kunst nog kunst is als je iets namaakt (imitatio). Of variëren op een thema binnen de grenzen van de kunst kan (variatio). En wanneer een kunstenaar iets werkelijk nieuws heeft gemaakt (aemulatio).
 
De resultaten van deze uitdagingen zijn verrassend, soms schokkend of ontregelend, maar vooral prachtig en te zien van 19 t/m 28 mei in Galerie de Smederij, podium voor amateurkunst aan De Vosholen 56 in Sappemeer. Kom er ook een kijkje nemen! De galerie is open van donderdag t/m zaterdag: 13.30 tot 16.30 uur. De entree is gratis.
 
Lees het ook op de site van Midden Groningen Nieuws en in de Regiokrant.

Terug naar Het laatste nieuws

Foto's

Downloads

Bekijk ook

Nieuwe pixel

Nieuwe pixel

Geplaatst op:

De prijswinnaars van de Aletta Jacobs Prijs van de gemeente …

 
Amar speelt in de klas

Amar speelt in de klas

Geplaatst op:

theater voor vmbo-3

 
Leerlingen gezocht!

Leerlingen gezocht!

Geplaatst op:

Hulp tijdens diplomeringen