Eerste vaandels uitgereikt
Geplaatst op: | Weergaven: 667

Eerste vaandels uitgereikt

En daar zijn we trots op!

Afgelopen zomer heeft minister Slob laten weten dat hij het praktijkonderwijs meer erkenning wil geven. Formeel krijgen leerlingen in het schooljaar 2021-2022 voor het eerst een schooldiploma. Maar vooruitlopend op dit wetsvoorstel krijgen leerlingen al sinds 2019 op veel pro- en vso-scholen een diploma, zoals op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand.

Deze week legden dertien leerlingen van de locatie praktijkonderwijs daarom hun eindexamen af in de vorm van een eindgesprek in de Aletta Jacobs Kamer van de school. Bij dit gesprek waren de mentor van de leerling, een docent of directielid en een gecommitteerde (een externe deskundige) aanwezig.

Tijdens het gesprek kwam het examendossier van de leerling en het portfolio - leerroute
in de praktijkvakken techniek (metaal, hout, agrarisch of groen), zorg en welzijn (o.a. koken en schoonmaak) of dienstverlening (winkelpraktijk, catering en schoonmaak) - aan de orde.

Eindexamenkandidaat Jasper (foto) was net als de overige kandidaten best zenuwachtig voor het eindgesprek, maar liet na afloop weten dat het reuze meeviel. Als gecommitteerde was de heer Arends van het BWRI bij zijn eindgesprek aanwezig. Dit omdat Jasper zijn stage bij het BWRI in Sappemeer heeft volbracht, het werk-leerbedrijf waar hij na de zomervakantie ook graag verder wil. Dit in een combinatie van werken en leren (mbo-niveau 1/BBL).

Naast Jasper zijn ook eindexamenleerlingen Géronimo,Justin, Michael, Darin, Anissa, Jullius, Kimberly, Ashanty, Roos, Daved, Daniëlle en Rodrigo geslaagd en kregen uit handen van hun mentor een ‘Aletta-vaandel’ om thuis in de vlaggenmast te hangen. Directeur pro Ingrid Drenth gaf aan dat ze erg trots is op deze lichting leerlingen, die na de zomervakantie doorstromen naar werk of mbo-opleiding.

De officiële happening voor alle schoolverlaters van het praktijkonderwijs staat gepland op 6 juli, dat wordt een feestelijk walk through event in het gebouw aan de Laan van de Sport 6 in Hoogezand, waarbij onder andere diploma's, certificaten en getuigschriften worden uitgereikt.

 

Lees ook de berichten in de digitale kranten:

*De Regiokrant

*Midden Groningen Nieuws

*Menterwolde Info

 

Terug naar Het laatste nieuws

Foto's

Bekijk ook

Wat doe jij in je vrije tijd?

Wat doe jij in je vrije tijd?

Geplaatst op:

Maandag 2 oktober start de schoolbrede projectweek ‘Wa…

 
Antonio en Roeg Klassiek

Antonio en Roeg Klassiek

Geplaatst op:

Antonio uit havo-5 speelde onlangs op het festival Roeg Klas…

 
Week tegen pesten

Week tegen pesten

Geplaatst op:

Deze week besteden wij in de deelschool vmbo onderbouw extra…