Een praktijklokaal in het bos
Geplaatst op: | Weergaven: 828

Een praktijklokaal in het bos

Contract getekend.

Leerlingen van de deelschool praktijkonderwijs van het dr. Aletta Jacobs College gaan de gemeente Midden-Groningen en bewoners helpen met het beheer van het Drevenbos. Daarvoor hebben wethouder Patricia Nieland-Kampen en Sophie van Dijk, docent Groen en vertegenwoordiger van het dr. Aletta Jacobs College, op maandag 16 januari een overeenkomst ondertekend. In verband met de stromende regen vond de ondertekening plaats in een bouwkeet die geparkeerd stond bij de ingang van het bos. Twee leerlingen van de afdeling praktijkonderwijs en een leerling vmbo van het Aletta waren getuige van de ondertekening van het contract.

Het beheer van het Drevenbos in Hoogezand wordt voor een belangrijk deel uitgevoerd door bewoners. Ze worden betrokken bij alle werkzaamheden en hebben een grote rol in het onderhoud van het groen en de wegen in het Drevenbos. De gemeente zet Exmoor pony’s in als natuurlijke maaiers.

Naast bewoners gaan nu ook leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College helpen in het Drevenbos. Docenten begeleiden de leerlingen daarbij. Het bos biedt veel mogelijkheden voor de leerlingen praktijkonderwijs. Of zoals de wethouder het vandaag in haar toespraak zei: “Wie heeft er nu zo’n geweldig praktijklokaal aan de overkant van de weg!”

De leerlingen van het Aletta kunnen er bijvoorbeeld zorgen voor nestkasten, planten en bomen snoeien, nieuwe planten en bloembollen poten, fiets- en wandelpaden repareren en ervoor zorgen dat fietsers en wandelaars geen last hebben van overwoekerend groen.

Wethouder Patricia Nieland-Kampen: "Ik ben blij dat de leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College ons en de bewoners gaan helpen om het Drevenbos mooi te krijgen en te houden. En als gemeente kunnen we deze leerlingen helpen om extra praktijkervaring op te doen. Daarmee helpen we ze ook richting de arbeidsmarkt. Samen kunnen we ervoor zorgen dat het bos er extra mooi bij ligt en dat we er allemaal van kunnen genieten."

 

Terug naar Het laatste nieuws

Bekijk ook

Word jij onze nieuwe collega?

Word jij onze nieuwe collega?

Geplaatst op:

Vacatures bij het dr. Aletta Jacobs College: Openheid, Ontwi…

 
 
Aanmelden nieuwe leerlingen

Aanmelden nieuwe leerlingen

Geplaatst op:

Brugklas: Aanmelden voor de brugklas van onze school gaat g…