Tocht voor avonturiers AJC
Geplaatst op: | Weergaven: 1096

Tocht voor avonturiers AJC

Dutch Mountain Trail: nu ook voor vierdeklassers h/v


De vierdeklassers havo en vwo krijgen een bijzonder aanbod. Zij kunnen namelijk ook deelnemen aan een meerdaagse voettocht in het Heuvelland van Limburg.

Na twee jaar van corona-beperkingen is het weer mogelijk om op pad te gaan. Ditmaal niet in de Ardennen, zoals de lange traditie voorschrijft, maar in het Heuvelland van Limburg. Met deze rugzak-trektocht door het uiterste zuiden van het land kom je op de ruigste paden en in de mooiste delen van dit bijzondere landschap. We volgen grotendeels de circa honderd kilometer lange Dutch Mountain Trail. Eénmaal overnachten we op een camping, verder kamperen we op particulier grasland. Dagenlang buiten, trots op je sportieve prestatie, gezamenlijk koken, een beetje primitief leven, een ongewone ervaring rijker.

Zie ook het bericht in De Regiokrant

Dit alles is voor alle derdeklassers van het Aletta en nu ook voor de vierdeklassers havo en vwo. Met name voor de avonturiers!

Inschrijven
Uiterlijk dinsdag 10 mei 2022 schrijf je je in met één, twee of drie anderen. Die hoeven niet in dezelfde klas te zitten. Zo bepaal je zelf met wie je een tent deelt. Elk tentgroepje wordt geplaatst in één van de wandelgroepen, waarmee je ook de oefentocht loopt. Heb je nog geen groepje maar wil je zeker mee, geef je dan in elk geval op. Het opgaveformulier lever je in bij de administratie.

Oefentocht
Op zondag 15 mei 2022 is er een verplichte oefentocht. Deze gaat vanaf paviljoen De Rietzoom (Kropswolde) rond het Zuidlaardermeer. Met deze rondwandeling bewijs je jezelf, je tentmaatjes en de organisatie dat je geschikt bent voor deelname. Groep 1 start die dag om 09.00 uur, groep 2 om 09.30 uur en groep 3 om 10.00 uur. In de week daarna beslis je - als je nog twijfel had - definitief of je meegaat!

Voettocht
Er kunnen maximaal drie groepen van 25 leerlingen op pad. Deze reizen met een dag verschil achter elkaar aan. Het vertrek is op zaterdag 11 juni, zondag 12 juni en maandag 13 juni 2022, vanaf het station HS. De terugreis is op woensdag 15 juni, donderdag 16 juni of vrijdag 17 juni 2022. 

Meer informatie is te verkrijgen bij de docenten Tamis (h/v), Bos (mavo) en Faber (vmbo).

 

Hieronder kun je het inschrijfformulier en de paklijst downloaden:

Terug naar Het laatste nieuws
Nieuwe pixel

Nieuwe pixel

Geplaatst op:

De prijswinnaars van de Aletta Jacobs Prijs van de gemeente …

 
Amar speelt in de klas

Amar speelt in de klas

Geplaatst op:

theater voor vmbo-3