Avonturiers op pad
Geplaatst op: | Weergaven: 903

Avonturiers op pad

Dutch Mountain Trail

De Ardennentocht is van start gegaan. Alleen deze keer blijven we binnen de landsgrenzen en staat een voettocht van 100 kilometer (en een beetje) in Zuid-Limburg op het programma: the Dutch Mountain Trail. Twee groepen leerlingen gaan het avontuur aan.

De eerste groep is zaterdagmorgen 11 juni vertrokken vanaf station in Hoogezand-Sappemeer en in de loop van de middag op station Ransdaal aangekomen. De tweede groep vertrok zondagmorgen 12 juni.

De eerste dag wordt gelopen van station Ransdaal naar Bocholtz-Zandberg, vlakbij de grens met Duitsland. Hier wordt het tentenkamp opgeslagen in een boomgaard. De etappe bedraagt 13.1 km, hoogste punt 210 meter.

De tweede etappe over 21,3 km gaat van Bocholtz naar Rott, waar de tenten worden opgeslagen op een veldje bij een particulier. Het hoogste punt van deze tocht is 330 meter.

De derde dag wordt gelopen van Rott naar Kuttingen. Een route van 22,6 km - het hoogste punt 190 meter - door het Geuldal, waar wordt geslapen op een camping.

De vierde etappe heeft een lengte van 28,9 km, het hoogste punt 250 meter. Er wordt gewandeld van Kuttingen naar Eijsden. Van de Geul naar de Maas. Overnacht wordt op de weide bij een boerderij. 

Dag vijf heeft een wandelroute van 16.0 km en gaat van Eijsden langs de Maas over de St Pietersberg naar station Maastricht. Hier wordt de trein terug naar station Hoogezand-Sappemeer gepakt.

We wensen beide groepen en hun begeleidende docenten enorm veel succes!


Update 20 juni: de avonturiers zijn terug, lees het in De Regiokrant

Terug naar Het laatste nieuws

Bekijk ook

Fantastische resultaten!

Fantastische resultaten!

Geplaatst op:

Met gepaste blijheid en trots zeggen we: wat hebben onze exa…

 
Start na de vakantie

Start na de vakantie

Geplaatst op:

We wensen iedereen een fijne zomervakantie en alvast een goe…

 
De laatste diplomering

De laatste diplomering

Geplaatst op:

Vandaag werd de diplomering van de afdeling havo en vwo nog …