Derdeklassers exposeren in artotheek
Geplaatst op: | Weergaven: 276

Derdeklassers exposeren in artotheek

Een boodschap van over zee

Leerlingen uit klas M3b maken onder de titel 'Een boodschap van over zee ....' onderdeel uit van de zomerexpo van artotheek Artos. Zij kregen bij het vak culturele kunstzinnige vorming (CKV) de opdracht een hoofdtooi te maken die een boodschap uitdraagt. Met als voorbeeld de angisa, een hoofdtooi voor vrouwen, onderdeel van de traditionele Surinaamse klederdracht. Een gesteven lap stof van een bij een meter die op meerdere manieren gevouwen kan worden, waarmee de draagster verschillende boodschappen afgeeft. Een angisa kan een memorabele gebeurtenis of politieke boodschap weergeven, maar ook de gemoedstoestand van de draagster. Zo zijn er angisa's die geboorte, dood of huwelijk weergeven. Maar de boodschap kan ook betrekking hebben op het liefdesleven van de draagster.
 
De leerlingen mochten alleen kopieerpapier gebruiken en bevestigingsmateriaal zoals nietjes, lijm en plakband. Het was niet toegestaan vantevoren een plan te maken. De ontwerpen zijn ontstaan door vallen en opstaan. Door te onderzoeken welke mogelijkheden het materiaal biedt, en welke niet.
 
Kom kijken welke boodschap jij herkent in de ontwerpen van de derdeklassers mavo!
 
De zomerexpo in artotheek Artos aan de Hoofdweg 88 in Slochteren is getiteld ‘Water’, het werk van onze leerlingen is er onderdeel van. De expo is gratis te bezoeken van 23 juni t/m 21 juli en van 1 t/m 29 september. De openingstijden zijn dinsdag van 17.00-20.00 uur en zondag van 13.00-16.00 uur.

Terug naar Het laatste nieuws

Bekijk ook

Op = Op

Op = Op

Geplaatst op:

Alle zomerpakketten zijn uitgedeeld.

 
Op = Op

Op = Op

Geplaatst op:

Alle zomerpakketten zijn uitgedeeld.

 
Zomerpakket voor alle leerlingen

Zomerpakket voor alle leerlingen

Geplaatst op:

Ophalen op do 18 of vr 19 juli!