Onderweg in de Ardennen
Geplaatst op: | Weergaven: 575

Onderweg in de Ardennen

We organiseren dit schooljaar voor de 35e keer de Ardennentocht voor derdeklassers van alle deelscholen. Een zesdaagse rugzaktrektocht van Zuid-Limburg naar Aywaille aan de Amblève, diep in de Ardennen. Kamperen in weilanden bij boeren, zelf koken, en primitief leven. Leuk en tegelijkertijd spannend! Eenenvijftig avonturiers hebben zich dit cursusjaar voor de Ardennentocht opgegeven. De eerste groep vertrok op maandag 3 juni, de tweede een dag erna. De leerlingen worden tijdens de tocht begeleid door 8 personeelsleden van het Aletta, die via korte berichtjes en foto's laten weten hoe het de leerlingen vergaat:

Foto (1xx), 2, 3 en 4:
Maandag 3 juni - Groep 1 onderweg naar Sippenaeken. 

Foto 5, 6 en 7:
Dinsdag 4 juni - Groep 2 kwam vanmiddag ook aan in Schin op Geul. Vanavond overnachten ze in Sippenaeken. Groep 1 heeft nu Belven bereikt. Zij slapen vannacht aan de rand van het Hertzogenwald en beginnen morgen aan de eerste bosetappe, op weg naar Jalhay.

Foto 8, 9 en 10:
Woensdag 5 juni - Groep 1 heeft vandaag de stuwdam van Eupen bereikt om daarna door te wandelen door het bos naar Jalhay. Met poncho’s en hoezen om de rugzakken bereiken ze vandaag de Ardennen. 

Tussen de zon door een heleboel regen. En door alle modder zware loopomstandigheden. Toch zijn de meeste van de 51 leerlingen - die de uitdaging zijn aangegaan - nog vol goede moed onderweg in de Ardennen en hebben het gezellig met elkaar

Foto 11:
Woensdag 5 juni - Groep 2, op de foto nog aan het wandelen door het Geuldal op de eerste dag (4 juni), is vandaag onderweg naar Belven.

Foto 12, 13 + 14:
Na een avondje pannenkoekenbakken in Jalhay werd groep 1 wakker onder een blauwe lucht. Vandaag liepen ze langs de Hoegne en de Roannai om te overnachten in Moulin du Ruy.

Foto 15:
Groep 2 heeft na een lange dag Jalhay bereikt. In de schemering worden de eerste pannenkoeken gebakken. Morgen lopen ze door het dal van de Hoegne naar het hoge deel van de Ardennen, de Hautes-Fagnes.

Foto 16:
Van Ruy gaat de voettocht omhoog naar Bronromme en vervolgens omlaag via het sprookjesachtige beekdal van de Ninglinspo. Na de Ninglinspo een pittige klim naar het plateau van Haut-Regard en groep 1 heeft de laatste kampeerplek bereikt. In de verte de contouren van Liège.

Foto 17+18:
Groep 2 onderweg naar Ruy.

Foto 19+20:
Van Haut-Regard nog te voet naar Remouchamps, langs de Ambleve, en dan door naar het station in Aywaille. Groep 1 is onderweg naar huis.

Foto 21+22:
Op de foto zien we groep 2 onderweg van Bronromme naar Vert-Buisson. Ze lopen over de Vecquee, een oude Romeinse weg. Deze middag staat ook voor hun de Ninglinspo nog op het programma en daarna de verdiende barbecue in Haut-Regard.

Foto 23+24:
En daar gaat ook groep 2 op weg naar huis….

Foto 25:
Na zes dagen in het bos bereiken we de bewoonde wereld.

Foto 26; 
Hier komen we zeker terug.

 

Volg de Ardennentocht ook op FB en INSTA (eigen pagina)

Terug naar Het laatste nieuws

Bekijk ook

Schrijver in de klas

Schrijver in de klas

Geplaatst op:

Elk jaar komt de bekende schrijfster Maren Stoffels bij ons …

 
Le petit déjeuner

Le petit déjeuner

Geplaatst op:

De brugklassers mavo die lessen Frans volgen in het tweede s…