Aletta en de onderwater robot
Geplaatst op: | Weergaven: 1136

Aletta en de onderwater robot

Het Aletta geeft de laatste jaren succesvol invulling aan sterk techniek onderwijs. Hierbij wordt projectmatig ook - onder de noemer PIT (Passie in Techniek) - samengewerkt met het Winkler Prins Veendam en dat levert voor de leerlingen en het onderwijs bijzonder mooie kansen en resultaten op.
Zo beschikt het dr. Aletta Jacobs College in het technieklokaal van de afdeling PIE nu over een zeer moderne 3D-printer die zelfs in het bedrijfsleven nog geen gemeengoed is. Deze 3D-printer is dagelijks in bedrijf en maakt intussen op verzoek van bedrijven en organisaties in de omgeving zo nu en dan onderdelen die zij niet (meer) kunnen bestellen. De leerlingen tekenen onder begeleiding van de docenten en technisch onderwijsassistenten bij PIE de onderdelen en daarna worden ze geprint.
Tijdens de Noordelijke Promotiedagen in 2021, waar PIT zich presenteerde met dronetechniek en 3D-printen, kwam men in contact het bedrijf Onderwaterscan uit Delfzijl, die inspecties met onderwaterdrones (Remote Operated Vehicle) doet in plaats van met duikers. Tijdens het gesprek op de beurs zag directeur Bert Ottens potentiële kansen om leerlingen in te zetten voor het ontwikkelen van End Of Arm Tooling (EOAT). Hij sprak daarbij de nadrukkelijke wens uit om de verbinding te leggen met het onderwijs.

Inmiddels zijn de leerlingen in contact gebracht met deze technologie. Ze hebben kunnen stoeien met de bestuurbare onderwaterrobot van het bedrijf van Ottens in zwembad De Kalkwijck. Dit was tevens de aftrap van de samenwerking tussen PIT en Onderwaterscan. Leerlingen van het Aletta zijn nu bezig met het ontwerpen van een tool voor de robotarm, zodat het bedrijf ook onderwatermonsters en bodemmonsters met de robot kan nemen in de nabije toekomst. 

Lees het ook in De Regiokrant.

 

Meer info over Onderwaterscan. 

Meer info over Passie in Techniek: https://pit.school/

 

Terug naar Het laatste nieuws

Bekijk ook

Uitnodiging

Uitnodiging

Geplaatst op:

Opening examenexpo 2024

 
Europees kampioen

Europees kampioen

Geplaatst op:

Wij feliciteren onze leerlingen Dewi, Liara, Indy, Iris, Fem…

 
Plusklas op bezoek

Plusklas op bezoek

Geplaatst op:

De bovenschoolse Plusklas in onze gemeente is bedoeld voor l…