(Song)writer in de klas
Geplaatst op: | Weergaven: 651

(Song)writer in de klas

Muzikant, singer-songwriter, Grunneger Troebadoer. Allemaal etiketten die je kunt plakken op de veelzijdige Jan Henk de Groot. Daarnaast is hij ook docent muziek. De afgelopen twee jaar gaf hij ook muziekonderwijs op het Aletta.

Dit schooljaar komt hij terug naar onze school voor een aantal gastlessen in het kader van het project ‘Schrijver in de klas’. Hij gaat donderdag 3 november aan de slag met de tweedejaars van de afdeling mavo. In de workshops staan dan de Groninger taal en de muziek centraal.

Hoe schrijf je een aansprekende songtekst in het Gronings? Nou daar weet De Groot alles van, hij is er de afgelopen jaren veelvuldig mee in de prijzen gevallen. Een succesvol artiest dus. In recensies staat bijvoorbeeld te lezen: “Jan Henk de Groot behoort tot de betere singer-songwriters van Nederland en hoort in de dialectpop zelfs absoluut tot de top!” of “Jan Henk de Groot is te groot geworden voor Groningen!”. Dan is het toch maar fijn dat hij de weg naar het Aletta nog steeds weet te vinden en met onze leerlingen aan de slag gaat.

Meer weten over Jan Henk de Groot? Klik dan hier.

 

[Foto: afkomstig van de website van Jan Henk de Groot]

Terug naar Het laatste nieuws

Foto's

Bekijk ook

Even voorstellen

Even voorstellen

Geplaatst op:

Nieuwe bestuurder/algemeen directeur

 
Aanmelden nieuwe leerlingen

Aanmelden nieuwe leerlingen

Geplaatst op:

Dat kan nu ook digitaal!

 
Stage bij BWRI

Stage bij BWRI

Geplaatst op:

In de week voor de voorjaarsvakantie gaf het BWRI een presen…