ICT


Het belang van ICT
We bereiden onze leerlingen voor op een arbeidsmarkt, die sterk in beweging is. Veel van onze leerlingen zullen in beroepen terecht komen, die nu nog niet bestaan. Werk dat nu wordt gedaan door mensen, wordt straks uitgevoerd door machines. Of je wordt in je werk ondersteund door ICT. Onze leerlingen zullen dus nog meer te maken krijgen met een wereld waarin ‘ICT’ een grote rol speelt. En daarom maken we binnen ons onderwijs veel gebruik van ICT.

ICT tijdens de les
De inzet van ICT tijdens onze lessen is de laatste jaren enorm gegroeid. Het verwerken van informatie, opzoeken van informatie op internet, digitale methodes, digitale toetsen en het gebruik van educatieve software is enorm toegenomen. Apps en webtools worden tijdens de les regelmatig gebruikt. We werken in toenemende mate gepersonaliseerd en het gebruik van ICT maakt dat steeds beter mogelijk.

Itslearning en Profijt zijn de elektronische leeromgevingen waarin leerlingen voor verschillende vakken opdrachten kunnen vinden. In de bovenbouw plaatsen de docenten interactieve studiewijzers in deze omgeving waar de leerlingen dan zelfstandig mee aan de slag kunnen. Bij veel vakken wordt gebruik gemaakt van digitale methodes waar interactief oefenmateriaal van te vinden is. In het programma Magister kunnen ouders en leerlingen het rooster, cijfers en huiswerk vinden.

BYOD
Op het Aletta werken we volgens het zogenaamde Bring Your Own Device (BYOD) principe. We vinden het wenselijk dat onze leerlingen hun eigen laptop mee naar school nemen. Wij hebben uiteraard ook apparaten die ingezet kunnen worden, maar dat zal niet in elke situatie voldoende zijn. Bovendien heeft het voordelen om een laptop in je eigen beheer te hebben.

De ouders/leerlingen zijn eigenaar van het apparaat en zijn verantwoordelijk voor de aanschaf, werking, verzekering, etc. Het is voor ouders en leerlingen van het Aletta mogelijk om bij Campusshop.nl tegen aantrekkelijke prijzen een laptop aan te schaffen.