E&O (Economie en Ondernemen)

Onze deelschool biedt E&O alleen aan op KB-niveau.

 

In dit profiel komen administratie, commercieel, logistiek en secretarieel samen. Je maakt kennis met verschillende bedrijfsvormen en hun formulierenstroom, de goederenstroom, het omgaan met klanten en planning en uitvoering. Na de 4 verplichte modules kun je je gaan verdiepen in de verschillende domeinen. Dat doe je door keuzemodules te kiezen.

 

Welke vervolgopleidingen kun je doen na economie en ondernemen?

Na deze opleiding kun je naar heel veel vormen van het MBO niveau 3 en 4. Bijvoorbeeld: ICT, media, handel, economie en administratie, horeca, toerisme, beveiliging, etc.

Op de website van mbo-scholen vind je welke opleidingen aansluiten bij het profiel E&O.

 

Welke kwaliteiten/talenten zijn handig bij dit profiel?

Het is een voordeel als je cijfermatig én creatief bent ingesteld, zelfstandig kunt werken en goed kunt plannen en organiseren.

 

Wat kun je ermee in de toekomst?

Economie en ondernemen omvat 4 domeinen. Hieronder staan ze, met daarbij de beroepen/ werkveldrichtingen waar je aan kunt denken.

 

 • Domein Administratie

Beroepen: assistent-accountant, financieel administratief medewerker.

 

 • Domein Commercie

Beroepen: Commercieel medewerker (verkoop), medewerker reclamebureau, accountmanager (vertegenwoordiger)

 

 • Domein Secretarieel

Beroepen: office-assistent, medewerker secretariaat en receptie, evenement-organisatie

 

 • Domein Logistiek

Beroepen: logistiek medewerker, magazijn medewerker.

 

Profielmodule Economie en Ondernemen

Elk profiel heeft profielmodules. Deze zijn verplicht. Hieronder vind je een overzicht van de profielmodules van Economie en Ondernemen.

 

 • Administratie (1701)

Een administratieve afdeling is het financiële centrum van een bedrijf. Wat leert de leerling? In Administratie maken leerlingen kennis met verschillende ondernemingsvormen en de functies en processen in een onderneming. Ze leren omgaan met de formulierenstroom in een bedrijf die hoort bij het inkoop- en verkoopproces.

 

 • Commercieel (1702)

In een winkel draait het eigenlijk maar om één ding: zoveel mogelijk artikelen verkopen aan zoveel mogelijk klanten. Hoe krijg je de klant zover dat hij bij jou zijn spullen koopt? Je geeft je winkel een eigen identiteit, richt deze zo mooi en efficiënt mogelijk in en helpt de klanten zo goed mogelijk.

 • Logistiek (1703)

In een magazijn liggen veel artikelen opgeslagen. Om al die artikelen terug te kunnen vinden, moet een magazijn een handige indeling hebben en elk artikel op de juiste plek liggen. Hoe weet je welke artikelen er in het magazijn liggen? Hoe houd je de voorraad in het magazijn bij? En hoe zorg je ervoor dat er geen ongelukken gebeuren? Dat doe je door goed magazijn-, goederen- en voorraadbeheer!

 • Secretarieel (1704)

Op een secretariaat is altijd wat te doen: je neemt de telefoon op, beheert de agenda, vergadert, werkt verslagen uit, verstuurt post en ontvangt bezoekers. Het eerste contact met het bedrijf verloopt vaak via jou. Je moet je dus netjes gedragen en er representatief uitzien. Kun jij in de hectiek van de dag je taken plannen en uitvoeren?

 

Keuzevakken 2019/ 2020

 

Naast de 4 vaste modules, mogen de leerlingen ook 4 keuzevakken kiezen. In het schooljaar 2019/ 2020 worden de volgende keuzevakken aangeboden bij E&O:

 

1.Financieel en administratief beheer

2.Marketing

3.Ondernemen

 1. Presentatie en styling
 2. Webshop
 3. Officemanagement

<< vorige