Schoolteam naar NK
Geplaatst op: | Weergaven: 1131

Kwalificatiewedstrijden:

Woensdag 12 april nam ons schoolteam in Emmen deel aan de kwalificatierondes zaalvoetbal van Olympic Moves. Het is ze gelukt om zich te plaatsen voor de regiofinale. Fantastisch nieuws!

Wedstrijdverslag (4 wedstrijden van 15 minuten):
De eerste wedstrijd was best een lastige, die we uiteindelijk toch met 3-1 over de streep konden trekken door doelpunten van Jesse, Nasim, Romain.
De tweede wedstrijd kwamen we keurig op een 2-0 voorsprong. Nadat we besloten om Jasper even rust te geven sloeg het binnen 1 minuut om. We kwamen door individuele fouten op een 3-2 achterstand en wisten dit niet meer om te keren. De laatste twee wedstrijden moesten gewonnen worden om door te gaan naar de regiofinale in Leek.
De derde wedstrijd werd met 3-1 gewonnen. Het team liet met vlagen goed spel zien.
De laatste wedstrijd had een dramatische start, binnen 2 minuten stonden we met 1-0 achter. De jongens lieten hun hoofd niet hangen en rechten hun rug en door een tweetal schitterende goals wonnen we deze pot met 3-2.

Vrijdag 21 april gaat het zaalvoetbalteam naar Leek om zich proberen te plaatsen voor de landelijke finaledag van Olympic Moves. De grootste schoolsportcompetitie van Nederland, waar 350 middelbare scholen aan meedoen. We wensen ze veel succes!

Frank Stäbler, docent lo/begeleider

------

Regiofinale:

Vrijdag 21 april heeft ons voetbalteam zich in Leek weten te plaatsen voor de landelijke finale van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Fantastisch nieuws! Zij mogen door naar de finale doordat ze het Willem Lodewijk Gymnasium Groningen met 7-5 hebben weten te verslaan. Top gedaan Izar, Yoshua, Romain, Jesse, Jasper en Jorn!

Frank Stäbler: "We moesten in een onderlinge wedstrijd van 2x20minuten uitmaken wie van ons naar Papendal mag om daar te strijden voor de titel 'Het beste zaalvoetbalteam van Nederland'. We speelden een sterke wedstrijd en het ging lang gelijk op. Goede aanvallen werden helaas niet altijd bekroond met een doelpunt. Na de 5-5 tussenstand wisten we afstand te nemen en konden we de wedstrijd rustig uitspelen tot het laatste fluitsignaal."

We zijn enorm trots op het team en hebben veel vertrouwen in de finaledag. Succes mannen!