Deelschoolsites dr. Aletta Jacobs College Algemeen dr. Aletta Jacobs College Beveiligde docentensite dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw HV dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw VMBO BB/KB dr. Aletta Jacobs College Intranet dr. Aletta Jacobs College Onderbouw h/v dr. Aletta Jacobs College Onderbouw VMBO dr. Aletta Jacobs College Praktijkonderwijs dr. Aletta Jacobs College VMBO T
Naam Wachtwoord - Logingegevens kwijt?

Begin > dr. Aletta Jacobs College Algemeen > Algemeen > Profiel en missie > Excursies & activiteiten >
Excursies & activiteiten


Het dr. Aletta Jacobs College is erg actief in het organiseren van activiteiten op allerlei gebied. We noemen een aantal:

Meerdaagse reizen/werkweken/uitwisselingen
*Het brugklaskamp bij de start van het 1e leerjaar;
*Uitwisseling met Geesthacht (Duitsland), Polen, Hongarije en Rusland;
*De internationale projectweek waaraan leerlingen deelnemen uit Rusland, Polen, Hongarije, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten;
*Een reis naar Rome of Griekenland voor het Gymnasium;
*Meerdaagse reizen naar Berlijn, Londen of Parijs*;
“Overlevingstocht in de Ardennen;
*Druivenplukken in Duitsland;
*Friendship week in Cincinatti/Verenigde Staten

(Culturele) activiteiten
*Culturele dagen onder leiding van kunstenaars in de vorm van workshops onder de naam: dr. S Cool-art;
*Theater-, museum- en filmbezoek;
*Regelmatig ontvangen we schrijvers en dichters op school;
*Het jaarlijkse dichters-festival 'Dichter bij de Muziek'
*De jaarlijkse talentenjacht c.q. het Rootsfestival;
*Projecten op het gebied van milieu en verkeer;
*Deelname aan debatten als: Jongeren Lagerhuisdebat, Model European Parliament of aan de jaarlijkse expertmeetings van de provincie Groningen, waarbij leerlingen debatteren met provinciale politici;
*(Interscholaire) sportdagen voor diverse sportbeoefeningen en clinics waarbij leerlingen in aanraking komen met een grote diversiteit aan (ook minder) bekende sporten.

*Thema-activiteiten
Gedurende het jaar besteden we speciale aandacht aan diverse maatschappelijke thema’s. Zo organiseren we thema-activiteiten rondom Dodenherdenking op 4 mei, het milieu en de multiculturele samenleving. De school nodigt regelmatig gastsprekers uit.

Opmerking*:
In het schooljaar 2015-2016 is besloten om geen meerdaagse reizen naar Londen, Berlijn en Parijs meer te organiseren. De schoolleiding heeft deze keuze gemaakt om twee redenen:

Ten eerste is de school/schoolleiding tijdens deze reizen verantwoordelijk voor andermans kinderen. Die verantwoordelijkheid weegt des te zwaarder wanneer het reisdoel in het verleden getroffen is door een terroristische aanslag. Dan moet een school afwegen of het principiële standpunt (‘niet wijken voor terrorisme’) opweegt tegen het verminderde reisplezier, door bijvoorbeeld spanning of de kans op programmawijzigingen door antiterreurmaatregelen. Daar kwam nog bij dat onze inschatting van de risico’s niet dezelfde hoeft te zijn als die van ouders. Als ouders een reis te gevaarlijk vinden, kan dit leiden tot het thuishouden van hun kinderen, ondanks dat wij het reisdoel voldoende veilig achten. Aangezien wij er bij de stedenreizen vanuit gaan dat een zo groot mogelijk deel van de leerlingen mee gaat, willen we niet dat er om deze reden een grotere groep thuisblijvers is.
 

Op de deelschoolsites is te lezen welke bestemmingen nu zijn gekozen voor de internationaliseringsweek.
 
<< vorige

dr. Aletta Jacobs College 2019 disclaimer