Deelschoolsites dr. Aletta Jacobs College Algemeen dr. Aletta Jacobs College Beveiligde docentensite dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw HV dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw VMBO BB/KB dr. Aletta Jacobs College Intranet dr. Aletta Jacobs College Onderbouw h/v dr. Aletta Jacobs College Onderbouw VMBO dr. Aletta Jacobs College Praktijkonderwijs dr. Aletta Jacobs College VMBO T
Naam Wachtwoord - Logingegevens kwijt?


Twitter


Welkom


Welkom bij de deelschool Praktijkonderwijs!Europa om de hoek

googleGoogle

Iets voor de site?


Heb je iets noemenswaardigs voor de site, mail het de webmaster

Openbare bibliotheek


Zoeken in de AJC catalogus

Op Aletta geopend van 9.30-13.30 uur

DavindiPrO Europa om de hoekdinsdag 6 aprilLaatste reacties- In Taarten bakken voor docenten door Yvonne van Anrooij
- In Internationale reisweek - Frankrijk door Klaas Bosma
- In En de winnaar is .... door Jeroen de Jonge
Registered users
totaal: 1785

Certificering afdeling pro

Geplaatst op 09-07-2019 - - 62 x gelezen


Ook op onze locatie Van Heemskerckstraat was het vanmiddag groot feest. Tijdens het officiële gedeelte ontvingen de schoolverlaters - onder toeziend oog van hun ouders - de behaalde certificaten. Daarna was er een gezellige barbecue op het schoolplein en uiteraard liet iedereen zich weer fotograferen in de fotobus. Een gezamenlijke groepsfoto van leerlingen en docenten mocht daarbij niet ontbreken.

Foto: fotomobiel.nu
 


PrO klaar voor afscheid schoolverlaters

Geplaatst op 09-07-2019 - - 41 x gelezenNieuwbouw praktijkonderwijs

Geplaatst op 05-07-2019 - - 196 x gelezen


Spannende tijden voor de nieuwbouw van de locatie praktijkonderwijs

Onlangs is de aanvraag van de omgevingsvergunning voor de nieuwbouw van de deelschool praktijkonderwijs officieel bij de gemeente ingediend. Een belangrijke stap voor het praktijkonderwijs, waarvoor veel werk is verzet door het personeel, de architect en het projectteam. Als de vergunning binnenkort volgens verwachting verstrekt wordt, zal daarna snel gestart worden met de nieuwbouw.
Een ander lopend traject is de aanbesteding van de aannemer. Er is een aantal gerenommeerde aannemers uitgenodigd om een aanbieding te maken voor de nieuwbouw op basis van het ontwerp. Verwacht wordt dat de keuze voor een aannemer voor de zomervakantie afgerond...


Culturele Jaarafsluiting

Geplaatst op 28-06-2019 - - 35 x gelezen


Donderdag 27 juni hadden de leerlingen van PrO een culturele jaarafsluiting met workshops van Urban House. De leerlingen konden kiezen uit de volgende workshops:

- Streetsoccer
- Beatbox
- Rap
- HipHop
- Cartoontekenen
- Stencil Art
- Breakdance

Als afsluiting hadden we een spetterend optreden van de breakdancers en gaf de dame van streetsoccer nog een demonstratie. Daarna was er nog een ijsje en ging iedereen tevreden naar huis.


CuMa eindpresentatie PrO

Geplaatst op 05-06-2019 - - 39 x gelezen


Dinsdagavond 28 mei hebben de leerlingen van het Praktijkonderwijs de eindpresentaties gegeven van de CuMa lessen van het afgelopen schooljaar. Het was een avond vol kunst, cultuur, dans en muziek. Er was veel belangstelling van ouders, vrienden, opa's en oma's en familieleden. Het was een zeer geslaagde avond!


CuMa Eindpresentatie

Geplaatst op 16-05-2019 - - 64 x gelezenPraktijk ervaren

Geplaatst op 10-05-2019 - - 74 x gelezen


Donderdag 9 mei zijn de klassen 1 van het praktijkonderwijs op bezoek geweest bij SSPB. De leerlingen maakten kennis met het leggen van dakpannen en het metselen van een muurtje. Een veel gehoorde reactie: 'Dit is gaaf, hier wil ik werken/stage lopen'. Een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar! Volgende week gaan de tweede jaars groepen van de locatie Van Heemskerckstraat op bezoek.


Cultureel uitje Groningen II

Geplaatst op 25-04-2019 - - 43 x gelezen


Op donderdag 4 april is de onderbouw van het Praktijkonderwijs voor het tweede cultureel uitje naar Groningen geweest. We bezochten het GRID (Grafisch museum) en het Hitachi Capital Mobility stadion van Fc Groningen. We weten nu alles van de drukpers en de geschiedenis, hebben zelf een drukkunstwerk gemaakt en zijn oa in de kleedkamer en uitvak in het stadion geweest. Tussen de middag hebben we genoten van een patatje, een snack en wat drinken in het stadion.


CuMa

Geplaatst op 05-04-2019 - - 53 x gelezen

Er wordt bij het dansen al hard geoefend voor de presentaties van CuMa.
Dinsdag as (9 april) sluiten we deze ronde weer af. U bent van harte welkom om 13.00 uur aan de Van Heemskerckstraat 119a!!


Afscheid Bert

Geplaatst op 28-02-2019 - - 63 x gelezen

Vandaag was de laatste werkdag van collega Bert op de praktijkschool. Hij gaat terug naar het Zernike College. Bert bedankt en tot ziens!


Presentaties CuMa

Geplaatst op 06-02-2019 - - 80 x gelezen


Aanstaande dinsdag (12 februari) zijn de presentaties van de tweede ronde van de CuMa lessen!
Geïnteresseerden zijn van harte welkom aan de Van Heemskerckstraat vanaf 13,00 uur


Bungalow ontwerp

Geplaatst op 06-02-2019 - - 77 x gelezen

Bij de CuMa lessen worden onder andere bungalows ontworpen en gebouwd. Op de foto Wesley met zijn bungalow (incl licht!)


'Koken met de Engelse slag'

Geplaatst op 31-01-2019 - - 90 x gelezen

Koken met de Engelse slag

 25 januari 2019 

HOOGEZAND - Het dr. Aletta Jacobs College en de Stichting POSO organiseren al een aantal jaren kookworkshops voor 50+ mannen. Dit doen zij op de locatie praktijkonderwijs. Er zijn namelijk altijd een aantal leerlingen van deze afdeling die, onder leiding van docent Tolman, de deelnemers ondersteunen. Een win-win situatie voor alle partijen.
Afgelopen donderdag werd er met de Engelse slag gekookt, als hoofgerecht stond er namelijk Sheperd’s pie op het menu en als toetje Eton Mess. Het was een vrolijke boel in de keuken, misschien ook wel veroorzaakt door de nieuwe roze kookschorten die de mannen droegen. Maar ook daarna was de stemming opperbest, want uiteraard wordt het gekookte ook gezamenlijk...


Wat doe jij?

Geplaatst op 24-01-2019 - - 151 x gelezen


Elk schooljaar ontvangen we theatergezelschap De Steeg op school. Vandaag zijn ze aanwezig op de locatie praktijkonderwijs. De Steeg maakt theatervoorstellingen voor jongeren over actuele onderwerpen. De acteurs brengen een discussie op gang en dagen de leerlingen uit om eens met een andere blik naar de wereld om hen heen te kijken. Theater is daarvoor een prachtig medium, omdat het zo direct is, zo dicht-op-de-huid. Theater kan kwesties invoelbaar maken en zorgen voor emotionele betrokkenheid. Op het programma staat de voorstelling “Wat doe jij?”.

“Wat doe jij?” is inspringtheater in de klas: een theatrale workshop waarbij leerlingen samen met de acteurs van het theatergezelschap verschillende scenario’s uitproberen. Het thema daarbij...


Keniaanse Rundersten

Geplaatst op 15-01-2019 - - 89 x gelezen


Op dinsdag 15 januari werden de collega's van de Praktijksschool verrast door Lina. Ze had traditionele Keniaanse Rundersten met chipati gemaakt. Lina kan goed koken en de Rundersten smaakte heerlijk! Lina bedankt!


CuMa

Geplaatst op 19-12-2018 - - 98 x gelezen

Op dinsdag 11 december werd de eerste ronde van de CuMa workshops afgesloten met de presentaties. Er was een muzikale presentatie met ritmes en emmers, we zagen mooie dansen, er werden met theater plaatsen uitgebeeld, we zagen mooie ontwerpen voor huizen, we hoorden over de geschiedenis van Hoogezand, zagen filmpjes van onze reporters, proefden lekkere dingen uit de keuken, zagen een mooi ‘fantasiedier’ en een groot beest gemaakt van hout.
Op dinsdag 8 januari starten we met de tweede ronde van CuMa.
 


Fijne feestdagen gewenst

Geplaatst op 17-12-2018 - - 284 x gelezen


WE RECYCLE
Trots zijn we op het kunstwerk in onze binnentuin. Het rendier en de slee zijn onlangs tijdens de dr. S-Cool Art dag gemaakt van afvalhout door tweedejaars leerlingen van de afdeling vmbo. Vervolgens hebben de leerlingen van de afdeling Groen (pro, lwt, vmbo-bb/kb) het kunstwerk met hun creaties in kerstsfeer gebracht. De lantaarns van afvalhout zijn gemaakt door eerstejaars van de afdeling praktijkonderwijs.
 
Ook een lantaarn maken? Hieronder de benodigde materialen:
Bodem en Dekplaat: 2 stukken afvalhout van 150x150x15
Zijdelen: 4 stukjes houten lat: 200x30x10
Zijdelen en handgreep: aluminium...


Zwemspelochtend 2018

Geplaatst op 16-11-2018 - - 115 x gelezen


Donderdagochtend 8 november was het weer zo ver: de PrO zwemspelochtend. Om 9.15 uur stonden de teams van het Ubbo Emmius College uit Stadskanaal, het Winkler Prins uit Veendam, het Dollard College uit Winschoten en natuurlijk onze eigen toppers van het Aletta Jacobs College uit Hoogezand klaar in het zwembad de Kalkwijck om te beginnen aan de strijd. Er waren verschillende onderdelen waaronder de matloop, de duurestafette, de poortjesestafette, bandenrace en mattenrace. Na de afsluitende estafette waarbij de snelste zwemmers van de verschillende scholen tegen elkaar zwommen was na enig rekenwerk de uitslag van de dag bekend. Het Winkler Prins ging er vandoor met de wisselbokaal...


Curry zonder Hurry

Geplaatst op 08-11-2018 - - 208 x gelezen


Vanmiddag kookte een groep 50+ mannen onder leiding van docent Peter Tolman en met hulp van leerlingen Anton en Chanella (klas 4a/praktijkonderwijs) een heerlijke curry. De deelschool praktijkonderwijs organiseert in samenwerking met POSO-HS de komende maanden nog een tweetal kookworkshops en wel op 24 januari en 4 april 2019, aanvang 16.00 uur in de keuken van de locatie Van Heemskerckstraat.
 


Cultureel uitje Groningen

Geplaatst op 19-10-2018 - - 108 x gelezen


Op dinsdag 16 oktober vertrokken de leerlingen van klas 1 en 2 met de bus naar Groningen. We werden bij het Groninger Museum afgezet. Daar kreeg de eerste groep een rondleiding, terwijl de tweede groep naar de Grote Markt wandelde en de Martinitoren op ging. Tussen de middag troffen de groepen elkaar bij de McDonalds waar werd genoten van de hamburgers en de patat. ’s Middags was het programma van de ochtend omgedraaid (groep een ging de Martinitoren bedwingen en groep twee kreeg de rondleiding door het museum). Om 14.15 uur zat iedereen weer in de bus en keerden we terug naar Hoogezand.
 


dr. Aletta Jacobs College 2019 disclaimer