Deelschoolsites dr. Aletta Jacobs College Algemeen dr. Aletta Jacobs College Beveiligde docentensite dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw HV dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw VMBO BB/KB dr. Aletta Jacobs College Intranet dr. Aletta Jacobs College Onderbouw h/v dr. Aletta Jacobs College Onderbouw VMBO dr. Aletta Jacobs College Praktijkonderwijs dr. Aletta Jacobs College VMBO T
Naam Wachtwoord - Logingegevens kwijt?


Twitter


Welkom


Welkom bij de deelschool bovenbouw VMBO BB/KB!

Laatste reacties- In Taarten bakken voor docenten door Yvonne van Anrooij
- In Internationale reisweek - Frankrijk door Klaas Bosma
- In En de winnaar is .... door Jeroen de Jonge
Registered users
totaal: 1785

Werk in uitvoering

Geplaatst op 23-08-2019 - - 10 x gelezen


Vlak voor de zomervakantie is er gestart met een grote verbouwing bij de afdeling PIE (techniek). Het computerlokaal, electrolokaal, metaallokaal en de ruimte voor installatietechniek zijn samengevoegd tot één grote overzichtelijke lesruimte, waarin de leerlingen kunnen werken aan hun eigen modules. Er wordt deze week nog hard gewerkt om alle puntjes op de i te zetten.


Uitreiking Gouden Handen Award op 6 juni

Geplaatst op 27-05-2019 - - 126 x gelezen
De derde klassers vmbo-kb en vmbo-bb van het Aletta zijn voorgedragen voor de Odd Fellowprijs Gouden Handen 2019. De Gouden Handen Award wordt voor de vierde keer in Hoogezand uitgereikt en gaat dit jaar niet naar een individuele leerling, maar naar een groep leerlingen. Belangstellenden zijn van harte welkom om de prijsuitreiking op donderdag 6 juni, aanvang 13.00 uur in de Spiegelzaal bij te wonen.

Waarom deze prijs?

Al tientallen jaren wordt de Odd Fellow Jeugdprijs, een essaywedstrijd voor de bovenbouw van havo/vwo, uitgereikt. Door de Odd Fellows in Sappemeer is een aantal jaren geleden besloten dat er ook een prijs moest komen voor leerlingen van het vmbo en het praktijkonderwijs. Deze...


Groepsindeling 32e Ardennentocht

Geplaatst op 07-05-2019 - - 153 x gelezen
Bij de teamkamers van de deelscholen kun je vanaf vandaag de groepsindeling voor de 32 Ardennentocht vinden. Groep 1 verwachten we zondag  12 mei met bepakking om 9.00 uur bij de Rietzoom voor de oefentocht. Groep 2 vertrekt om 9.30 uur vanaf de Rietzoom. Groep 3 vertrekt om 10.00 uur. Alle groepen zullen na 15.30 uur weer terug zijn bij de Rietzoom. Heel veel succes!Inleveren inschrijfformulier Ardennentocht

Geplaatst op 13-04-2019 - - 112 x gelezen


Zit jij in de derde klas en durf jij deze uitdaging aan? Geef je dan nog deze week op voor de 32e Ardennentocht. Inschrijfformulieren liggen klaar bij de administratie en daar kun je ze ook weer inleveren. Deze formulieren moeten voor 19 april worden ingeleverd. Zondag 12 mei lopen alle deelnemers van deze tocht dan een oefentocht rond het Zuidlaardermeer.

Op de foto zie je mevrouw Sprenger en meneer Bos die dit weekend met andere docenten de route al aan het verkennen zijn.


Opvolger BOTHS

Geplaatst op 26-02-2019 - - 116 x gelezen

 
In 2019 wordt in onze gemeente het Innovatiefestival Midden-Groningen georganiseerd.

Sinds 2013 organiseert het dr. Aletta Jacobs College in samenwerking met het basisonderwijs, de gemeente en het bedrijfsleven de techniekweek. Ook wel BOTHS-week (Bedrijven Onderwijs Techniek Hoogezand-Sappemeer) genoemd. Vorig schooljaar, tijdens de 6e editie, hebben 500 kinderen en 30 bedrijven meegewerkt. In deze week informeren we leerlingen groep 7/8 over de mogelijkheden binnen de wereld van techniek en over moderne vaardigheden. We hopen hiermee gezamenlijk meer leerlingen voor techniek te interesseren. Er is immers veel vraag naar technisch geschoold personeel, ook in onze regio.

Het...


PIT - passie in techniek

Geplaatst op 19-02-2019 - - 346 x gelezen


SAMEN STERK VOOR TECHNIEK IN DE REGIO

Het dr. Aletta Jacobs College, de SG Winkler Prins, het Noorderpoort en het Alfa-college willen samen met het bedrijfsleven het technisch onderwijs in de regio versterken. Op 18 februari tekenden ABS Cilinders BV en HOC Opleiding & Training als eerste bedrijven een samenwerkingsovereenkomst met de scholen. 

Extra geld voor technisch onderwijs

Het ministerie van OCW zet zich de komende jaren in voor Sterk Techniekonderwijs. Vanaf september 2018 wordt er landelijk 100 miljoen euro per jaar extra geïnvesteerd in techniekonderwijs in het vmbo. Het doel: zorgen...


Showtime!

Geplaatst op 09-02-2019 - - 474 x gelezen


In een volle theaterzaal van het Aletta verzorgden vier examenleerlingen vmbo donderdagavond 7 februari een spetterende show. Jennifer en Jaël organiseerden er een modeshow en ook was er een presentatie van het ondernemingsplan van Patrick en Léon. Lees er alles over in dit persbericht: Artikel HS-krant


Foto's: SvdS Fotografie [Stefan van der Spek]...


Uitnodiging 7 februari

Geplaatst op 24-01-2019 - - 116 x gelezenFijne feestdagen gewenst

Geplaatst op 17-12-2018 - - 284 x gelezen


WE RECYCLE
Trots zijn we op het kunstwerk in onze binnentuin. Het rendier en de slee zijn onlangs tijdens de dr. S-Cool Art dag gemaakt van afvalhout door tweedejaars leerlingen van de afdeling vmbo. Vervolgens hebben de leerlingen van de afdeling Groen (pro, lwt, vmbo-bb/kb) het kunstwerk met hun creaties in kerstsfeer gebracht. De lantaarns van afvalhout zijn gemaakt door eerstejaars van de afdeling praktijkonderwijs.
 
Ook een lantaarn maken? Hieronder de benodigde materialen:
Bodem en Dekplaat: 2 stukken afvalhout van 150x150x15
Zijdelen: 4 stukjes houten lat: 200x30x10
Zijdelen en handgreep: aluminium...


Hoor de wind waait

Geplaatst op 21-11-2018 - - 79 x gelezen


Hoewel nog geen Sinterklaas, toch hebben de leerlingen Zorg & Welzijn deze week de ouderen in onze gemeente al met een heerlijke maaltijd verrast. Zij kookten een menu dat de titel 'Hoor de wind waait ....' droeg. Woensdag a.s. waren 21 gasten, allen leden van POSO, aanwezig in het restaurant van de afdeling Zorg & Welzijn voor een heerlijke lunch. Een jaarlijkse traditie.


[Op de foto wordt de pompoensoep voorbereid]

De voorbereidingen voor de lunch werden die dag gedaan door vierdejaars leerlingen die het keuzevak Facilitaire dienst volgen. De uitvoering door leerlingen van klas k3d. De...


Steeds meer meisjes kiezen techniek

Geplaatst op 09-11-2018 - - 172 x gelezen


Het Aletta, Winkler Prins in Veendam, Dollard College in Winschoten en Ubbo Emmius in Stadskanaal zijn 10 jaar geleden een offensief gestart met als doel meer leerlingen te interesseren voor een technisch profiel. Dit onder de noemer Toptechniek in Bedrijf Zuid-Oost Groningen. De 4 scholen proberen ook meisjes te interesseren voor een technisch profiel.

Lees er meer over in het persbericht: meisjes en techniek


Geslaagd

Geplaatst op 01-11-2018 - - 123 x gelezen


Deze leerlingen van de afdeling Zorg&Welzijn namen gisteren deel aan een workshop 'Leren reanimeren'. Dat deden ze allen met goed gevolg en daarom mochten ze na afloop een certificaat in ontvangst nemen.

Goed gedaan hoor!


Groen moet je doen ....

Geplaatst op 06-10-2018 - - 169 x gelezen


De etalage van het 'Groenlokaal' op de begane grond van de locatie LvdS is door leerlingen weer prachtig ingericht in herfstkleuren. Ga er eens een kijkje nemen.
De komende week gaan de leerlingen aan de slag met bloemwerk voor de reünie 150 jaar Aletta.


in de bloemetjes gezet

Geplaatst op 13-09-2018 - - 175 x gelezen


De derde jubilaris deze week. Vandaag is Liesbeth Hoogenboom (l), teamleider bovenbouw vmbo, door haar directeur in het zonnetje gezet. Zij is namelijk ook 25 jaar aan het onderwijs verbonden.

Liesbeth van harte gefelicitieerd!


kennismakingsweek

Geplaatst op 11-09-2018 - - 82 x gelezen
ook de leerlingen van de bovenbouw BB en KB hebben ondertussen hun kennismakingsweek erop zitten. Zowel de leerlingen van de derde als de vierde klassen zijn de gehele week bezig geweest met activiteiten om het groepsgevoel te vergroten. Hiervoor zijn zij onder andere in Borgerswold en bij Ecomotion geweest. Onderstaand een foto met werk van Kyra, Sanne, Sienna en Isa welke zij hebben gemaakt tijdens één van de workshops die aan de vierde klassen werden aangeboden.Mr. Tweety met pensioen

Geplaatst op 07-09-2018 - - 160 x gelezen


Na 38 jaren in het onderwijs te hebben gewerkt, waarvan 35 jaar op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand, heeft docent Henk Wielinga definitief een punt gezet achter zijn onderwijsloopbaan.

Zijn laatste les van het vak Kantoorpraktijk gaf Henk al voor de zomervakantie, maar het feestelijke afscheid van het Aletta vond vanmiddag plaats in de theaterzaal van de school. Velen kwamen naar hier om Mr. Tweety - zo werd hij door de leerlingen genoemd als verwijzing naar de Tweety-stropdassen die hij op school elke dag droeg - de hand te schudden.

 


Vanavond weer feest

Geplaatst op 05-07-2018 - - 129 x gelezen


Vanavond worden de geslaagden van de afdeling vmbo-bb en lwt in het zonnetje gezet. Alle geslaagden van cursusjaar 2018 krijgen van de school een foto aangeboden, die wordt gemaakt in deze te gekke Renault Estafette Oldtimer op het voorplein. De foto's worden ter plekke afgedrukt.
Na het officiële gedeelte worden er hapjes en drankjes in de kantine geserveerd en is er uiteraard ook de mogelijkheid voor familie en vrienden van de geslaagden om - tegen een kleine vergoeding - op de foto te gaan in deze Fotomobiel.

www.fotomobiel.nu
 


Sportdag vmbo-3/mavo-3

Geplaatst op 02-07-2018 - - 443 x gelezen


Maandag 9 juli gaan de derde klassers vmbo/mavo waterskiën en kanoën in Veendam. Jullie fietsen vanaf het schoolplein met de mentor gezamenlijk naar het Watersportcentrum in Veendam. (Zorg dat je fiets in orde is en de banden zijn opgepompt).
Alle klassen zijn ingedeeld om anderhalf uur lang te kunnen waterskiën op deze mooie baan of om in de kano te stappen en het meer op een andere manier te verkennen. Hieronder vind je de indeling.
  Groep Klas(sen) Docenten op de fiets mee Verzamelen...


In 40 jaar niets veranderd

Geplaatst op 27-06-2018 - - 324 x gelezen


Ze staan voor voor het greenscreen om te worden gefotografeerd voor een persfoto, de 5 docenten – samen goed voor bijna 200 jaar onderwijservaring – die rond de zomervakantie met (pre)pensioen gaan. Albert Lotgering en Henk Bekkering beiden na 43 jaar in het onderwijs werkzaam te zijn geweest, Henk Wielinga en Tonnie Hooijer beiden na 38 jaar en Willem Huizing na 34 jaar.

Onlangs blikten ze terug op al die jaren op het Aletta (en SBHS). Een van de conclusies was: de leerlingen zijn in 40 jaar tijd niets veranderd! Lees hier het interview in de HS-krant: In 40 jaar niets veranderd!


Virtual Reality

Geplaatst op 29-05-2018 - - 258 x gelezen


Excursie MSO:
De derdejaars leerlingen vmbo-bb/kb met de module ‘booglasprocessen’ in hun keuzepakket zijn op excursie naar MSO Groningen geweest. MSO staat voor Metaal- en Scheepsbouw Opleiding Groningen. Dit kennis- en kundecentrum gebruikt ‘Augmented Reality’. Een technologie die de realiteit en de virtuele wereld met elkaar verbindt voor de lasopleiding. Leren door te proberen: op de foto is een van onze leerlingen virtueel aan het lassen, de verrichtingen zijn op het scherm te volgen.
Buitenschools leren:
In het kader van buitenschools leren gaan, dit jaar voor het eerst, vijf derdejaars vmbo-leerlingen starten bij "Kampen Industrial Care". Deze leerlingen hebben de module CNC-technieken...


dr. Aletta Jacobs College 2019 disclaimer