Deelschoolsites dr. Aletta Jacobs College Algemeen dr. Aletta Jacobs College Beveiligde docentensite dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw HV dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw VMBO BB/KB dr. Aletta Jacobs College Intranet dr. Aletta Jacobs College Onderbouw h/v dr. Aletta Jacobs College Onderbouw VMBO dr. Aletta Jacobs College Praktijkonderwijs dr. Aletta Jacobs College VMBO T
Naam Wachtwoord - Logingegevens kwijt?

Inloggen


Agenda


Op de deelschoolsite staat de agenda van de betreffende afdeling.


Twitter


Welkom


Welkom op de website van het dr. Aletta Jacobs College.

Openbare scholengemeenschap voor praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium.

Maak uw keuze in het menu, of gebruik de zoekfunctie om meer informatie te krijgen over onze school.

Klik op onderstaande buttonSchoolgids 2017-2018BYOD

 

Openbare bibliotheek


Zoeken in de AJC catalogus

Op Aletta geopend van 9.30-13.30 uur

Wij zijn aangesloten bij: 

Groep 8


Voor aanstaande brugklassers 


Vensters voor verantwoordingLaatste reacties- In Taarten bakken voor docenten door Yvonne van Anrooij
- In Internationale reisweek - Frankrijk door Klaas Bosma
- In En de winnaar is .... door Jeroen de Jonge
Registered users
totaal: 1388

Vriendschap gaat over grenzen ...

Geplaatst op 25-07-2018 - - 81 x gelezen


Vandaag in de HS-krant een interview met oud-docenten Gerry Buitinck en Fred Stevens. Zij blikken - in het kader van '150 jaar Aletta' - terug op 55 jaar uitwisseling met het Otto Hahn Gymnasium in Duitsland en de vele andere internationale uitwisselingen met scholen in Rusland, Frankrijk, Hongarije, Polen en de Verenigde Staten.

Lees hier hun verhaal: https://hskrant.nl/site/2018/07/25/vriendschap-gaat-over-grenzen---op-weg-naar-150-jaar-aletta

Het zou leuk zijn om ook nu al reacties van leerlingen te ontvangen die aan de internationale uitwisselingen hebben deelgenomen. Dit kan door een reactie achter te...


Attentie!

Geplaatst op 25-07-2018 - - 39 x gelezen

Ook onze conciërges hebben vakantie. Gistermiddag om 16.00 uur mocht de korte broek aan. Maar eerst werd nog het spandoek ‘150 jaar Aletta’ aan de gevel van de school bevestigd. Ook op deze manier attenderen we oud-leerlingen en oud-collega’s op de de reünie van 13 oktober a.s.
In de zomervakantie gaat de berichtgeving over de reünie wel gewoon door op facebook en ook de vaste rubriek “Op weg naar 150 jaar Aletta” is te lezen in de HS-krant.

Let op: de aanmeldingen - tot nu toe - staan vanaf vandaag online. Klik voor meer informatie op de button '150 jaar Aletta' links op deze site of klik op de tab actueel!


Na de vakantie

Geplaatst op 24-07-2018 - - 279 x gelezen
PROGRAMMA 1E SCHOOLWEEK: maandag 3 t/m vrijdag 7 september 2018Deelschool vmbo onderbouw   Leerjaar 1 Leerjaar 2 Maandag
  Vrij
  Vrij Dinsdag

  ...


Vakantiewedstrijd

Geplaatst op 23-07-2018 - - 25 x gelezen


Doe mee aan onze zomervakantiewedstrijd! Maak een leuke vakantiefoto met de 'dr.-rugtas'? Stuur de foto naar mw. Klunder/PR-zaken: jklunder@aletta.nl. De leukste/origineelste foto belonen we met een cadeaubon naar keuze twv 25,00 euro.
Let op: de foto hoeft niet altijd gemaakt zijn in verre oorden. De winnende foto van vorig jaar werd gemaakt tijdens het uitvoeren van een vakantiebaantje in Hoogezand.
 


Eindelijk vakantie

Geplaatst op 19-07-2018 - - 32 x gelezen


Het zit erop, de zomervakantie is inmiddels begonnen. Deze week vierden ze nog een feestje, de schoolverlaters van de afdeling praktijkonderwijs van het Aletta. De eindejaars van de locatie Van Heemskerckstraat tekenden dinsdag 17 juli jl., onder toeziend oog van hun docenten en ouders, de door hun behaalde certificaten. Daarna gingen ze gezellig met hun docenten op de foto en was er een barbecue op het binnenplein.

Lees ook: https://hskrant.nl/2018/07/19/schoolverlaters-praktijkschool-%E2%80%98aletta%E2%80%99-vieren-feestje

Foto: Grethi Bontsema


Mooie opbrengst

Geplaatst op 19-07-2018 - - 24 x gelezen

De Goede Doelen Markt en andere acties van de tweede klassen vmbo hebben een totaalbedrag van 1450 euro opgebracht. De cheque is onlangs door de leerlingen overhandigd aan mevrouw Barkema van Kika.
Jaarlijks worden er in Nederland meer dan 5000 acties om geld op te halen georganiseerd voor KiKa. Deze steun maakt het mogelijk om kinderen met kanker beter te behandelen en te genezen! Een goede keuze van de tweede klassers dus.
Volgens mevrouw Barkema van Kika is 1450 euro een enorm goede opbrengst voor de gehouden acties. Een compliment aan onze leerlingen dus.


AFS zoekt gastgezinnen

Geplaatst op 18-07-2018 - - 49 x gelezenGastgezinnen gezocht voor uitwisselingsscholieren

AFS Noord Nederland is op zoek naar gastvrije gezinnen die het avontuur aandurven om uitwisselingsscholieren die eind augustus naar Nederland komen een jaar onderdak te bieden. Lees er meer over in onderstaand bericht en kijk op de site van AFS als je zelf interesse hebt om een jaar aan een middelbare school in het buitenland te studeren.

Bericht HS-krant: https://hskrant.nl/site/2018/07/13/gastgezinnen-gezocht-voor-uitwisselingsscholieren

 


Met pensioen .....

Geplaatst op 18-07-2018 - - 45 x gelezen
Aan het einde van dit schooljaar hebben we afscheid genomen van drie collega's, die van hun welverdiende (pré)pensioen gaan genieten. Het zijn Henk Bekkering, Willem Huizing en Tonnie Hooijer.
Wij bedanken de drie docenten voor hun jarenlange inzet voor de school en voor onze leerlingen!

[Lees ook het persbericht, waarin ze vertellen over hun tijd op het Aletta:  https://hskrant.nl/2018/06/27/5-docenten-ajc-met-prepensioen-200-jaar-onderwijservaring-minder---op-weg-naar-150-jaar-aletta ]...


Het zit er weer op ...

Geplaatst op 13-07-2018 - - 142 x gelezen


De 5 diplomeringsavonden van het dr. Aletta Jacobs College zitten er weer op. Heel veel examenkandidaten van de afdelingen vmbo, mavo, havo en vwo hebben de afgelopen twee weken hun diploma in ontvangst mogen nemen. Plaats van handeling was de feestelijk versierde Spiegelzaal van de school. Onder toeziend oog van docenten en ouders. En vaak waren de grootouders en soms ook de broertjes en zusjes hierbij aanwezig.
Lees er meer over in dit artikel: https://hskrant.nl/site/2018/07/13/feestelijke-diploma-uitreikingen-op-dr.-aletta-jacobs-college

De...


Congratulation!

Geplaatst op 13-07-2018 - - 114 x gelezen


Feestelijke uitreiking Cambridge Engels certificaten

Donderdagmiddag 12  juli zijn de certificaten Cambridge Engels uitgereikt. Dit schooljaar hebben bijna 75 leerlingen de lessen Cambridge Engels gevolgd op 5 verschillende niveaus: Key English Test (KET) voor de brugklas mavo/havo/vwo, PET voor de 2e klas mavo/havo/vwo en FCE voor de 3de klas mavo/havo/vwo, Pre CAE voor de 4e jaars havo/vwo en CAE voor de 5e jaars havo/vwo. 
 
Zoals elk jaar was de spiegelzaal gevuld met vaders, moeders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes en natuurlijk de trotse kandidaten.
De geslaagden werd een Cambridge schoolcertificaat uitgereikt...


Oud-leerlingen treden op

Geplaatst op 11-07-2018 - - 94 x gelezen


Tijdens de reünie op zaterdag 13 oktober komen oud-leerlingen optreden, zo ook San Glaser. Dat is de artiestennaam van Sandra Buurke, die in Duitsland grote successen boekt als jazz-zangeres. Lees hier het bericht over San en de andere oud-leerlingen: https://hskrant.nl/2018/07/11/ook-san-glaser-is-er-1-van-het-aletta---op-weg-naar-150-jaar-aletta

Klik op de button links op deze site voor meer informatie

Ken je oud-leerlingen die ook graag willen optreden,...


Sportdag leerjaar 1

Geplaatst op 10-07-2018 - - 52 x gelezen


Atletiekdag 12 juli! Word jij nummer 1 ..................

Donderdag a.s. is het tijd om je talenten te laten zien tijdens de atletiekdag! Zorg dat je om 09:15 uur klaarstaat bij de plek waar je hebt afgesproken met je mentor.

Denk om de volgende zaken:
- je bent al omgekleed, houd rekening met het weer (kleedkamers zijn niet beschikbaar)
- je hebt binnen èn buiten schoenen bij je
- je hebt een tasje mee met daarin drinken, eten, pen etc
- waardevolle spullen laat je thuis! 

Tot donderdag! 

De sectie l.o.   


Booming Business

Geplaatst op 06-07-2018 - - 60 x gelezenBlacksmokers weer actief

Geplaatst op 06-07-2018 - - 241 x gelezen
Een vulkanische schoorsteen of black smoker is een onderzeese hydrothermale bron waar kokendheet water, tot ongeveer 400°C, onder grote druk uit de bodem tevoorschijn komt. Het water is verzadigd met mineralen, daardoor heeft het opspuitende water een zwarte kleur. Vandaar de Engelse naam `black smoker`, dat `zwarte roker` betekent.

Het is ook de naam van het team dat gisteravond de jaarlijkse Aletta’s Geoquiz wist te winnen. De Geoquiz is een quiz voor eindexamenleerlingen met aardrijkskunde in hun vakkenpakket. De quiz bestaat uit 9 verschillende ronde’s waaronder een muziekronde, een ronde met hapjes uit verschillende landen, topografie, satellietfoto’s en meer. De blacksmokers, bestaande uit Tess, Roy, Jane, Xuan en Ilja wonnen voor de tweede keer. Elk jaar mag het winnende team zijn titel komen verdedigen. Volgend schooljaar zien we de blacksmokers...


Leerlingen sluiten diplomering af

Geplaatst op 05-07-2018 - - 65 x gelezen


De diploma-uitreiking van de mavo gisteren was vooral een vrolijke bijeenkomst. Met een zaal vol ouders, grootouders, vrienden en bekenden, waaronder een heel aantal oud-leerlingen en een speech van (nu ex-) vierdeklassers Delfin, Jos en Patrick zetten 71 leerlingen een punt achter hun middelbare schooltijd om verder te gaan op het mbo of de havo.
Delfin, Jos en Patrick (zie foto) keken in hun toespraak terug op hun schooltijd en zetten de drie docenten die binnenkort afscheid  nemen in het zonnetje, oftewel letterlijk achter de geraniums. Na het fotomoment kon iedereen terugkijken op een geslaagde avond.


Veilig werken

Geplaatst op 03-07-2018 - - 124 x gelezen


Deze 8 leerlingen van de afdeling praktijkonderwijs volgden een tweedaagse cursus 'Veilig werken met de heftruck'. Het was hard werken onder leiding van instructeur René Schiphof van T.T.C. Trainingen in Kolham. De cursus bestond uit een theoretisch deel, waarover een examen werd afgenomen. Na het behalen van dit onderdeel volgde de praktijktraining, waarin gefocust werd op veiligheid, risico's en vooral ook hoe het niet moet. De jongens werden tussentijds beoordeeld door de instructeur en hoorden aan het eind van de tweede dag of ze binnenkort het certificaat in ontvangst mogen nemen.
Op de locatie Van Heemskerckstraat ligt de nadruk op het leren in de praktijk. De leerlingen krijgen dan ook de kans om...


Theaterworkshop

Geplaatst op 03-07-2018 - - 91 x gelezenTheaterworkshop “Sexting is niet mijn ding”

Vandaag waren deze acteurs van Koop&Co op het Aletta om de theaterworkshop “Sexting is niet mijn ding” te geven. Deelnemers aan de workshop waren de leerlingen uit de bovenbouw vmbo.

Sexting is een begrip dat nog niet zo lang gebruikt wordt. De term sexting is een combinatie van de Engelse woorden ‘sex’ (seks) en ‘texting’ (‘sms’jes verzenden). Sexting is het verzenden (en ontvangen) van seksueel getinte beelden of tekstberichten...


Sportdag vmbo-3/mavo-3

Geplaatst op 02-07-2018 - - 254 x gelezen


Maandag 9 juli gaan de derde klassers vmbo/mavo waterskiën en kanoën in Veendam. Jullie fietsen vanaf het schoolplein met de mentor gezamenlijk naar het Watersportcentrum in Veendam. (Zorg dat je fiets in orde is en de banden zijn opgepompt).
Alle klassen zijn ingedeeld om anderhalf uur lang te kunnen waterskiën op deze mooie baan of om in de kano te stappen en het meer op een andere manier te verkennen. Hieronder vind je de indeling.
  Groep Klas(sen) Docenten op de fiets mee Verzamelen...


Uitslag tweede tijdvak

Geplaatst op 29-06-2018 - - 457 x gelezen

 
Vandaag kreeg heel Nederland uitslag van de herexamens voortgezet onderwijs. Geen tweede kansen meer. Erop of eronder. Na weken spanning was het zo ver om alle herkansers te vertellen of ze uit kunnen gaan kijken naar hun nieuwe opleiding of zich toch voor moeten gaan bereiden op nog een examenjaar op 't Aletta. Ook de kandidaten die een herexamen hebben gedaan in verband met herprofilering kregen te horen of ze daarin waren geslaagd.

De taak van onze mentoren vmbo, mavo, havo en vwo om deze leerlingen op de hoogte te stellen van de uitslag. De meeste mentoren deden dit vanmorgen telefonisch, een enkele mentor ging het de leerling thuis vertellen. Zo ook Jeroen van Kessel – mentor van...


In 40 jaar niets veranderd

Geplaatst op 27-06-2018 - - 146 x gelezen


Ze staan voor voor het greenscreen om te worden gefotografeerd voor een persfoto, de 5 docenten – samen goed voor bijna 200 jaar onderwijservaring – die rond de zomervakantie met (pre)pensioen gaan. Albert Lotgering en Henk Bekkering beiden na 43 jaar in het onderwijs werkzaam te zijn geweest, Henk Wielinga en Tonnie Hooijer beiden na 38 jaar en Willem Huizing na 34 jaar.

Onlangs blikten ze terug op al die jaren op het Aletta (en SBHS). Een van de conclusies was: de leerlingen zijn in 40 jaar tijd niets veranderd! Lees hier het interview in de HS-krant: https://hskrant.nl/2018/06/27/5-docenten-ajc-met-prepensioen-200-jaar-onderwijservaring-minder---op-weg-naar-150-jaar-aletta...


dr. Aletta Jacobs College 2018 disclaimer