Deelschoolsites dr. Aletta Jacobs College Algemeen dr. Aletta Jacobs College Beveiligde docentensite dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw HV dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw VMBO BB/KB dr. Aletta Jacobs College Intranet dr. Aletta Jacobs College Onderbouw h/v dr. Aletta Jacobs College Onderbouw VMBO dr. Aletta Jacobs College Praktijkonderwijs dr. Aletta Jacobs College VMBO T
Naam Wachtwoord - Logingegevens kwijt?

Inloggen


Agenda


Op de deelschoolsite staat de agenda van de betreffende afdeling.


Twitter


Welkom


Welkom op de website van het dr. Aletta Jacobs College.

Openbare scholengemeenschap voor praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium.

Maak uw keuze in het menu, of gebruik de zoekfunctie om meer informatie te krijgen over onze school.

Klik op de button voor info over de reünieKlik op de button om de gids te openenBYOD

 

Openbare bibliotheek


Zoeken in de AJC catalogus

Op Aletta geopend van 9.30-13.30 uur

Wij zijn aangesloten bij: 

Groep 8


Voor aanstaande brugklassers 


Vensters voor verantwoordingLaatste reacties- In Taarten bakken voor docenten door Yvonne van Anrooij
- In Internationale reisweek - Frankrijk door Klaas Bosma
- In En de winnaar is .... door Jeroen de Jonge
Registered users
totaal: 1651

PIT - passie in techniek

Geplaatst op 19-02-2019 - - 34 x gelezen


SAMEN STERK VOOR TECHNIEK IN DE REGIO

Het dr. Aletta Jacobs College, de SG Winkler Prins, het Noorderpoort en het Alfa-college willen samen met het bedrijfsleven het technisch onderwijs in de regio versterken. Op 18 februari tekenden ABS Cilinders BV en HOC Opleiding & Training als eerste bedrijven een samenwerkingsovereenkomst met de scholen. 

Extra geld voor technisch onderwijs

Het ministerie van OCW zet zich de komende jaren in voor Sterk Techniekonderwijs. Vanaf september 2018 wordt er landelijk 100 miljoen euro per jaar extra geïnvesteerd in techniekonderwijs in het vmbo. Het doel: zorgen...


Jort naar nationale ronde

Geplaatst op 16-02-2019 - - 53 x gelezen
Aan de provinciale voorronde van het MEP (Model European Parliament) deden vijf leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College mee. Op de foto - gemaakt in het provinciehuis van Groningen - ervaren Aidan, Niek, Thijs, Jesse en Jort uit vwo-4 tijdens een commissievergadering van het MEP hoe het is om een deel uit te maken van het Europees Parlement. Lees er meer over in de HS-krant: persbericht MEPJort mag overigens als afgevaardigde van de delegatie Groningen door naar de nationale ronde van het Model European Parliament en maakt daardoor nog kans om deel te nemen aan de internationale conferentie dit najaar. Wij wensen hem veel...


Info skireis

Geplaatst op 12-02-2019 - - 31 x gelezen
Deelnemers skireis dr. Aletta Jacobs College maart 2019:
We hebben inmiddels de selectieprocedure afgerond. De leerlingen die helaas niet mee kunnen, krijgen hier vanmiddag een mail over. Mocht je vandaag dus geen mail ontvangen, dan kun je mee met de skireis.

Namens de organisatie,
M. Drenth


Nieuwe expo

Geplaatst op 12-02-2019 - - 44 x gelezen

Van 15 maart tot 15 mei 2019 is de expositie 'The making of Sappe' te bezichtigen in het dienstencentrum van het Aletta.

Sappe de Pachtinner is een spannende kinderfilm, gemaakt door Paul Bezuijen, die zich afspeelt in en rondom Hoogezand en Sappemeer. Tijdens de draaidagen was fotograaf Mathijs Woudstra regelmatig met zijn fototoestel aanwezig om het filmproces vast te leggen. Het resultaat is een bijzonder mooie sfeerimpressie, waarin hij de beschouwer op eigenzinnige wijze en door middel van contrastrijke zwart/wit foto's een kijkje achter de schermen van een filmset gunt.
Mathijs Woudstra (1987) is opgegroeid in Sappemeer en is oud-leerling van het Aletta. Zijn stijl is een mix van...


Terugkomdag

Geplaatst op 12-02-2019 - - 35 x gelezen


Vrijdag 8 februari jl. kwamen oud-leerlingen van de mavo terug naar school om de leerlingen van klas 3 te vertellen over hun opleiding. Zo werd een presentatie gegeven over de veva-marine, verpleegkunde, specifieke doelgroepen en middelbare hotelschool.


Showtime!

Geplaatst op 09-02-2019 - - 296 x gelezen


In een volle theaterzaal van het Aletta verzorgden vier examenleerlingen vmbo donderdagavond 7 februari een spetterende show. Jennifer en Jaël organiseerden er een modeshow en ook was er een presentatie van het ondernemingsplan van Patrick en Léon. Lees er alles over in dit persbericht: Artikel HS-krant


Foto's: SvdS Fotografie [Stefan van der Spek]...


Internationale uitwisseling

Geplaatst op 09-02-2019 - - 18 x gelezenUITWISSELING HONGARIJE - NEDERLAND 2019
*voor leerlingen havo-4, vwo-4 en vwo-5
*in april een week naar Hongarije
*in september/oktober een week naar NederlandGeef je nú op voor de uitwisseling met onze zusterschool in Tatabanya door een bericht te sturen (o.v.v. naam en klas) naar mw. Vosmaer (svosmaer@aletta.nl). Ook als je nog twijfels hebt. Na inventarisatie en vastlegging van de reisdata volgt een definitieve aanmelding, waarvoor de ouders/verzorgers van de leerlingen moeten tekenen.
 


Er liggen rozen klaar voor .....

Geplaatst op 08-02-2019 - - 130 x gelezen


Aletta's Valentijnsactie 2019
De valentijnsrozen zijn maandag 11 februari tussen 11.30 en 13.30 uur uitgedeeld in de klassen. Heb je een roos gemist? Dat kan, dan was je in dit uur niet te bereiken in de klas. Voor de onderstaande leerlingen ligt daarom nog een roos klaar bij de conciërges: Bk2a Teun - B3a Lotte - K3a Sandy - V4b Daniëlle - K4a Serra - K3c Melanie - K3a Joyh - Km1a Tygo...


Schaatsen

Geplaatst op 06-02-2019 - - 23 x gelezen


Vrijdagmiddag 8 februari a.s. gaan 280 leerlingen uit de 1e en 2e klassen - die zich hebben opgegeven -  naar Groningen om te schaatsen op de ijsbaan van Sportcentrum Kardinge.
De bussen vertrekken om 13.00 uur vanaf de parkeerplaats voor de locatie Laan van de Sport. De deelnemers zullen hier rond 17.00 uur weer worden teruggebracht.

Punten van aandacht:
* Handschoenen zijn verplicht
* Als je schaatsen gaat huren, neem dan 6 euro contant en een ID mee

We wensen de leerlingen en begeleidende docenten veel plezier!

Sectie LO  


Internationale conferentie

Geplaatst op 04-02-2019 - - 72 x gelezen


Ook dit jaar is weer een kleine delegatie vwo-5 leerlingen onder leiding van docenten Willeke Sprenger en Berry Knol afgereisd naar Kloster Banz in Duitsland om het internationaal bezette Europa Seminar bij te wonen. Een buitengewoon leerzame ervaring voor onze excellente leerlingen. Lezingen bijwonen, het Europa parlement naspelen. Daarnaast bezoek aan het Parteitaggelände in Nürnberg. Dit samen met Duitse, Franse en Poolse scholieren. Een buitenkans voor Daan, Rutger, Myrthe en Benjamin!


Uitnodiging voor leerlingen groep 8

Geplaatst op 04-02-2019 - - 91 x gelezen
 

KOM JE OOK EEN KIJKJE NEMEN IN HET REHOBOTH GEBOUW?

Volgend schooljaar zit de afdeling mavo een jaartje in het gebouw van de Rehoboth. Daarna komen we weer terug naar het gebouw van het Aletta aan de Laan van de Sport.
Zit je nu in groep 8 en ben je ook benieuwd hoe het er uitziet, daar waar je volgend jaar als mavoleerling lessen zult volgen? Je bent welkom om samen met je ouder(s) en/of verzorger(s) een kijkje te komen nemen op dinsdag 12 februari a.s. van 18.30 tot 19.30 uur. Het adres is Erasmusweg 1 in Hoogezand. ...


Vertaalwedstrijd

Geplaatst op 04-02-2019 - - 26 x gelezen
Het is een echte traditie: de jaarlijkse vertaalwedstrijd voor alle gymnasiumleerlingen van klas 1 t/m 6. Zij gaan zich op dinsdag 12 februari buigen over een Griekse of Latijnse tekst en zullen porberen die zo mooi mogelijk te vertalen naar het Nederlands. Voor een aantal leerlingen uit de bovenbouw is deze vertaalwedstrijd een goede voorbereiding op de Noordelijke Vertaalwedstrijd in Leek de volgende dag, waar zij het op zullen nemen tegen leerlingen van andere scholen. We wensen iedereen alvast veel succes!

Per niveau zal er een prijs zijn voor de beste vertaler. De winnaars zullen bekend worden gemaakt op de Gymnasiumdag, die op woensdag 20 maart a.s.zal plaatsvinden.


Deze week van start

Geplaatst op 29-01-2019 - - 37 x gelezen
Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers. De eerstejaars lezen elkaar fragmenten voor uit jeugdboeken. De nationale voorleeswedstrijd bestaat uit vier rondes: op school (in de klas en tussen de klassen), lokaal in de bibliotheek, provinciaal en tenslotte is er een landelijke finale in de maand mei.
Deze week op het Aletta de start van de voorleesronde op school. We wensen de deelnemers veel succes!

Update:
Jessica uit BK1A en Naima uit KM1A zijn 'Kampioen voorlezen' geworden van de deelschool onderbouw vmbo. Zij zullen namens het Aletta deelnemen aan de halve finale van Read2Me! in...


Camera in de klas

Geplaatst op 27-01-2019 - - 114 x gelezen
 

Tijdens aardrijkskunde volgde een cameraman aandachtig de lessen.
Hij schoot beelden voor een voorlichtingsfilm over het gebruik van virtualreality-brillen in het onderwijs.

Deze VR-brillen zijn een nieuw fenomeen op scholen en de onderwijswebsite Leraar24.nl wilde aandacht besteden aan de manier waarop onze aardrijkskundedocent meneer Dijkstra deze devices inzet in zijn klassen.  

De VR-brillen hebben als groot voordeel dat de leerling meerdere zintuigen gebruikt waardoor de heel gevarieerde ervaringen met de leerstof beter onthouden wordt. Leerlingen kunnen niet alleen om zich heen kijken in een vreemde omgeving, ze kunnen ook over de rand heen kijken, van...


Wat doe jij?

Geplaatst op 24-01-2019 - - 66 x gelezen


Elk schooljaar ontvangen we theatergezelschap De Steeg op school. Vandaag zijn ze aanwezig op de locatie praktijkonderwijs. De Steeg maakt theatervoorstellingen voor jongeren over actuele onderwerpen. De acteurs brengen een discussie op gang en dagen de leerlingen uit om eens met een andere blik naar de wereld om hen heen te kijken. Theater is daarvoor een prachtig medium, omdat het zo direct is, zo dicht-op-de-huid. Theater kan kwesties invoelbaar maken en zorgen voor emotionele betrokkenheid. Op het programma staat de voorstelling “Wat doe jij?”.

“Wat doe jij?” is inspringtheater in de klas: een theatrale workshop waarbij leerlingen samen met de acteurs van het theatergezelschap verschillende scenario’s uitproberen. Het thema daarbij...


Voorronde MEP

Geplaatst op 24-01-2019 - - 169 x gelezen


Ieder voorjaar worden in Nederland de provinciale conferenties van het Model European Parliament (MEP) georganiseerd. In alle provincies gaan scholieren uit de bovenbouw havo/vwo gezamenlijk op zoek naar oplossingen voor actuele, grensoverschrijdende problemen binnen Europa. Deze conferenties worden georganiseerd door de provinciale MEP-organisaties in Nederland.
De jongeren zijn afkomstig van meer dan 135 scholen, verspreid over het hele land. In parlementaire commissies maken zij kennis met het complexe proces van Europese besluitvorming en het belang van samenwerking tussen de EU-lidstaten. De beste deelnemers vormen samen de provinciale delegatie die de provincie tijdens de nationale MEP-conferentie...


Bedankje van organisatie 3FM Serious Request

Geplaatst op 23-01-2019 - - 84 x gelezen


Aan de organisatoren van de Aletta-kerstmarkt

Hoi actievoerder,

3FM Serious Request: Lifeline 2018 is alweer een maand geleden. We kunnen het natuurlijk niet afronden zonder diegene te bedanken dankzij wie het een écht succes was: jij, de actievoerder, de held. Of je nou koekjes hebt gebakken, een kerstmarkt hebt georganiseerd of een marathon hebt gelopen, met jouw inzet zijn we gekomen tot dit prachtige resultaat. Bedankt!

We blikken graag nog een keer met je terug op deze eerste...


Update: tijdelijke huisvesting

Geplaatst op 23-01-2019 - - 854 x gelezen


In november 2018 is er informatie uitgegaan over de versterkingsplannen van het dr. Aletta Jacobs College. Naar verwachting wordt er in de zomer van 2019 gestart met de versterking van het gebouw aan de Laan van de Sport 4. De werkzaamheden zullen een schooljaar duren en zijn naar alle waarschijnlijkheid tegen de zomer van 2020 afgerond. Om het leerproces van de leerlingen zo min mogelijk te verstoren, is ervoor gekozen om het onderwijs gedurende de versterking plaats te laten vinden in een tijdelijk schoolgebouw.
Voor de locatie van de tijdelijke huisvesting is er gekozen voor een plek zo dicht mogelijk bij de school en de sportvoorzieningen.
Met ingang van 1 augustus 2019 zullen het dr. Aletta Jacobs College en CSG Rehoboth samen...


Winter

Geplaatst op 23-01-2019 - - 82 x gelezenKookworkshop

Geplaatst op 17-01-2019 - - 42 x gelezenHet Aletta en POSO organiseren donderdag 24 januari a.s. om 16.00 uur weer een kookworkshop voor 50+ mannen op de locatie Van Heemskerckstraat. Het thema deze keer "Koken met de Engelse slag!". Onze pro-leerlingen ondersteunen - onder leiding van hun docent - ook volgende week weer de deelnemers. [ De volgende kookworkshop staat gepland op 4 april, aanmelden via POSO.]
Klik hier voor het persbericht dat na afloop is verzonden: HS krant: koken met de Engelse slag!


dr. Aletta Jacobs College 2019 disclaimer