Deelschoolsites dr. Aletta Jacobs College Algemeen dr. Aletta Jacobs College Beveiligde docentensite dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw HV dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw VMBO BB/KB dr. Aletta Jacobs College Intranet dr. Aletta Jacobs College Onderbouw h/v dr. Aletta Jacobs College Onderbouw VMBO dr. Aletta Jacobs College Praktijkonderwijs dr. Aletta Jacobs College VMBO T
Naam Wachtwoord - Logingegevens kwijt?

Inloggen


Agenda


Op de deelschoolsite staat de agenda van de betreffende afdeling.


Twitter

Image Map
Chelsea Redjosetiko

uit klas k4c met het behalen van het Vmbo KB -diploma!

overzicht alle geslaagden >>

Welkom


Welkom op de website van het dr. Aletta Jacobs College.

Openbare scholengemeenschap voor praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium.

Maak uw keuze in het menu, of gebruik de zoekfunctie om meer informatie te krijgen over onze school.

Vacature leden RvTSchoolgids 2016-2017BYOD

 

Openbare bibliotheek


Zoeken in de AJC catalogus

Op Aletta geopend van 9.30-13.30 uur

Wij zijn aangesloten bij: 

Groep 8


Voor aanstaande brugklassers 


Vensters voor verantwoordingLaatste reacties- In Taarten bakken voor docenten door Yvonne van Anrooij
- In Internationale reisweek - Frankrijk door Matthijs Smith
- In Internationale reisweek - Frankrijk door Klaas Bosma
Registered users
totaal: 1707

Papieren Pracht

Geplaatst op 23-06-2017 - - 39 x gelezen


Hanna, Theis, Iris, Judith, Maaike, Shirley, Justin, Ronnie, Caitlin, Laetitia, Wendy, Sander, Ikram, Niek, Sammy-Jo, Dana, Claudette, Anna-Louise, Emma, Niels, Leonie, Jennifer, Nikita, Destiny, Leona, Mette, Aimylisha uit k3c en Jeroen, Dayencka, Aysegül, Priscilla, Demy, Tamar, Sude, Yasmine, Chiara, Giani, Jimi, Jaimy, Jamie, Noëlle en Sedra uit k3d gaan exposeren.
 
Geïnspireerd door het beroemde Nederlandse ontwerpersduo Viktor en Rolf zijn de leerlingen uit de klassen k3c en k3d onder leiding van docent Geert Hoetink aan de slag gegaan met een van de meest eenvoudige materialen: papier. Met eindeloos veel geduld en grote creativiteit hebben zij in tweetallen uitzinnige, ongelooflijke, maar vooral prachtige...


Schrijver op school

Geplaatst op 22-06-2017 - - 14 x gelezen


Op woensdag 28 maart komt schrijver Natasza Tardio naar het Aletta. In het kader van ‘Schrijver in de Klas’ komt ze de leerlingen uit mavo-3 vertellen over haar werk. Haar boeken sluiten aan bij actuele onderwerpen en gaan over herkenbare situaties voor jongeren. Meedogenloos, haar derde boek, gaat bijvoorbeeld over Syriëgangers.

In maart 2012 maakte debuteerde Natasza met de jongerenthriller Moordvrienden. Dit boek gaat over een schietpartij op een middelbare school. Twee vrienden zitten daarachter, maar wie is de echte dader...


Maak je eigen tentoonstelling

Geplaatst op 22-06-2017 - - 29 x gelezen


Begin deze week hebben deze leerlingen uit gymnasium-3 hun PO gepresenteerd: ze hebben een tentoonstelling georganiseerd van foto's en teksten, geïnspireerd op wat ze onlangs gezien hebben in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.(Ook met QR codes erbij).
De derdeklassers hebben er enorm veel werk van gemaakt en dat leverde hun niet alleen een compliment op van hun docenten klassieke talen maar ook van het MT-team havo/vwo.
De tentoonstelling in lokaal 261ib is de komende weken nog te bekijken. 

[Daan ontbreekt op de bovenste foto].

...


Leerlingen actief in de wijk

Geplaatst op 22-06-2017 - - 38 x gelezen


Leerlingen Aletta en Rehoboth actief in de wijken
[bericht site gemeente H-S]

Jongeren maken kennis met vrijwilligerswerk: speeltuintjes opknappen en wijkdiner serveren.
Op 21 juni gaan in totaal 45 leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College en CSG Rehoboth, beide uit Hoogezand, aan de slag in Spoorstraat-Kieldiep en Sappemeer vanwege het vervullen van hun maatschappelijke stages. Met deze maatschappelijke stages maken leerlingen op deze manier op een laagdrempelige manier kennis met vrijwilligerswerk. Het college vindt dat belangrijk en draagt daarom jaarlijks financieel bij om deze initiatieven mede mogelijk te maken.

In Spoorstraat Kieldiep worden...


Kom zien, doen, leren, beleven en genieten!

Geplaatst op 22-06-2017 - - 36 x gelezen

Komende zondag 25 juni wordt voor de tiende keer 'Dag van het Park' georganiseerd in onze gemeente. Je kunt van 13.00-17.00 terecht in het Gorechtpark voor muziek, dans, sport - o.a. straatvoetbal, straatvolleybal, kanovaren, zeilen, badminton, trampolinespringen - en diverse andere activiteiten. Je kunt er ook (leren) programmeren in het eLab van de bibliotheek en leren vloggen. Veel te zien en te doen dit jaar.
Leerlingen van het Aletta (onderbouw havo/vwo) exposeren in de stand van het Kielzog met foto's en gedichten onder de titel "Dichter bij mij'". De cultuurreporters van het Aletta (afdeling mavo) maken zondag reportages.

Zie voor programma en plattegrond: ...


Alle Groningers de kans om te leren!

Geplaatst op 21-06-2017 - - 23 x gelezen
 

Studiefonds Groningen
Gaat uw kind naar het voortgezet onderwijs?  En ligt uw inkomen rond het minimum? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een bijdrage van het Studiefonds Groningen.

Het Studiefonds is er voor: scholieren in het voortgezet onderwijs jonger dan 18 jaar. leerlingen van 16 of 17 jaar die een MBO-beroeps opleidende leerweg volgen. MBO/HBO/WO-studenten ouder dan 30 jaar.
Bekijk hier het filmpje over het Studiefonds: https://youtu.be/kFJTBOf-BfA

Voor meer informatie en voor een aanvraagformulier kunt u terecht...


dr. rugtas op reis ....

Geplaatst op 19-06-2017 - - 138 x gelezen


Hoe handig die rugtasjes!
Voor wetenschappelijk onderzoek worden bruine kiekendieven gemeten, gewogen en geringd. Om deze handelingen te kunnen doen moet je wel eerst een nest vinden en dat is lastig, want de nesten liggen namelijk vaak verstopt in zeer dichte rietvelden. Een manier om een nest te vinden is door een ouder-vogel op te zien vliegen. Echter in de meeste rietvelden staat het riet zo dicht en zo hoog dat je naast een nest kunt staan en hem niet kunt zien. De tactiek is daarom dat één persoon het rietveld inloopt met een stok met een vlag. In dit geval een lange rietstengel met een Aletta tasje (zie onderste foto). De andere persoon buiten het rietveld...


Over de rode loper ...

Geplaatst op 17-06-2017 - - 43 x gelezen


Vrijdagmiddag 16 juni filmpremière in de theaterzaal. Ze mochten allemaal over de rode loper, de acteurs die meespelen in onze nieuwe promotiefilm. Op de foto Luuk en Suzanne, die samen met Maura en Daan de hoofdrollen vertolken in 'Dat is er 1 van het Aletta'. Zij werden bij binnenkomst als heuse filmsterren gefotografeerd door de aanwezige paparazzi. Bekijk de promo - die al eerder op deze site is geplaatst - en ontdek welke leerlingen en docenten er allemaal in meespelen.


Wethouder opent goede-doelen-markt

Geplaatst op 17-06-2017 - - 66 x gelezen


Op donderdagmiddag 15 juni was het druk op het schoolplein van de locatie Laan van de Sport, met ouders van leerlingen en opa’s en oma’s en ook veel bewoners uit de buurt van de school. Zij kwamen allemaal naar de Goede-Doelen-Markt die werd georganiseerd door leerlingen uit de tweede klassen vmbo-bb/kb. De voorbereiding en uitvoering van de markt is een verdiepingsopdracht voor het vak PPO (praktische profiel oriëntatie).
Na democratische stemming besloten de leerlingen de opbrengst van de markt te schenken aan de Stichting Opkikker.
Voor de opening van de markt hadden ze zelf de wethouder van onderwijs Erik Drenth uitgenodigd en hij opende vol enthousiasme met de mascotte van dit goede doel de markt (zie foto).
De leerlingen...


Meneer Broekema in top 5!

Geplaatst op 16-06-2017 - - 315 x gelezen
PERSBERICHT RIJKSMUSEUM AMSTERDAM:
Vijf docenten uit het voortgezet onderwijs zijn genomineerd voor de titel Geschiedenisleraar van het jaar 2017. Een prijs die dit jaar voor de vierde keer wordt uitgereikt door het Rijksmuseum, in samenwerking met de NTR en het Nationaal Archief. De kanshebbers zijn geselecteerd na een bezoek aan hun school door een vakjury onder leiding van Martine Gosselink, hoofd Geschiedenis van het Rijksmuseum. De winnaar van de titel Geschiedenisleraar 2017 wordt op 28 oktober 2017 in het Rijksmuseum bekendgemaakt. De vijf genomineerden zijn: ...


Promovideo!

Geplaatst op 16-06-2017 - - 40 x gelezenLaatste oproep stedenreizen h/v

Geplaatst op 16-06-2017 - - 87 x gelezen
BERICHT VOOR OUDERS EN LEERLINGEN
Het overgrote deel van onze derde klassers heeft zich al opgegeven voor één van de twee stedenreizen, volgend schooljaar (oktober). De mensen die zich nog niet opgegeven hebben dienen dat zo snel mogelijk te doen, zodat wij bijvoorbeeld de reserveringen bij het Bayern-München-stadion of Mont-Saint-Michel snel definitief kunnen maken. Mochten er gegronde redenen zijn om niet mee te kunnen, dan moeten deze bekend zijn bij de teamleider bovenbouw havo/vwo, dhr. Dost. Komende week wordt duidelijk wie er volgend jaar allemaal instromen in de vierde klas, zodat we ook de definitieve reisindeling bekend kunnen maken. Mochten jullie de opgavebrief kwijt zijn, dan staat hier...


Scholen Midden-Groningen aardbevingsbestendig

Geplaatst op 15-06-2017 - - 27 x gelezen


Alle scholen in Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren worden de komende jaren aardbevingsbestendig gemaakt. Het gaat om 24 scholen.
De gemeenten, de NAM en de schoolbesturen hebben vandaag hun handtekeningen gezet onder een plan dat dit mogelijk moet maken. Op de foto ook onze bestuurder/algemeen directeur Ineke de Roo (helemaal rechts).

Zie voor meer informatie het bericht van RTV Noord: http://www.rtvnoord.nl/nieuws/179449/Alle-scholen-in-Midden-Groningen-worden-aardbevingsbestendig


Goud voor de afdeling praktijkonderwijs!

Geplaatst op 15-06-2017 - - 88 x gelezen


PERSBERICHT
Odd Fellow-prijs Gouden Handen voor Praktijkonderwijs
Aletta

De deelschool Praktijkonderwijs van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand heeft de Odd Fellowprijs Gouden Handen 2017 ontvangen. De Gouden Handen Award  gaat niet naar een individuele leerling zoals vorig jaar, maar is voor de gehele school voor zowel leerlingen als docenten en onderwijsondersteunend personeel. De prijs bestaat uit een Award en een miniatuur-award, een pin, voor elke leerling. Verder is een cheque overhandigd als bijdrage voor een cultureel uitje voor de leerlingen. Daarnaast is er een foto-expositie gemaakt over het leven op deze deelschool.

Juryvoorzitter Roel Nijhof van de Odd Fellows in Sappemeer benadrukte...


Blije gezichten

Geplaatst op 14-06-2017 - - 108 x gelezen


De uitslag is bekend: heel veel blije gezichten vandaag op het Aletta - zowel van geslaagde leerlingen als van hun docenten - zoals hier in de deelschool mavo.
Zie ook het bericht in de HS-krant: http://www.hskrant.nl/nieuws/36465/blije-leerlingen-en-leraren-op-aletta/
 


Telefoon opgeladen?

Geplaatst op 13-06-2017 - - 624 x gelezen


Bericht voor de examenkandidaten:
De uitslag van het examen 1e tijdvak wordt bekendgemaakt op woensdag 14 juni. Alle leerlingen worden gebeld door hun mentor. De leerlingen van mavo en vmbo bb/kb kunnen vanaf 12.00 uur het verlossende telefoontje verwachten en de havo- en vwo-leerlingen kunnen vanaf 13.30 uur worden gebeld (of eerder als de uitslagvergaderingen eerder zijn afgerond). Zorg dat je telefoon is opgeladen en je bereikbaar bent. 

In onderstaand schema kun je zien wanneer je 14 juni op school wordt verwacht om je voorlopige cijferlijst in ontvangst te nemen. Je hoort van je mentor waar je moet zijn.
  ...


30x

Geplaatst op 13-06-2017 - - 249 x gelezen


Op de foto twee begeleiders van de Ardennentocht - Wim Woudman (l) en Gerard Dekker (r) - onderweg in de prachtige natuur van België. Het is voor Wim de 30e keer dat hij als begeleider de trektocht door de Ardennen meemaakt. Bovendien was Wim samen met twee andere docenten in 1988 de initatiefnemer van deze uitdaging voor derde klassers van het Aletta. Er zijn in 30 jaar meer dan 1600 leerlingen aan de voettocht begonnen. Ongeveer 95% liep de tocht ook helemaal uit. Wim was al die 30 jaren als begeleider mee. Hij is het afgelopen weekend daarom door leden van het managementteam, die daarvoor naar België waren afgereisd, op gepaste wijze in het zonnetje gezet.

Wim bedankt!

 


Reizende tentoonstelling

Geplaatst op 09-06-2017 - - 73 x gelezen


Begin dit jaar exposeerden Patrick, Bjorn, Daniel, Anissa, Antonio, Anjo, Alexander, Floris, Sebastiaan, Andy, Chantal, Michael en Danny in het dienstencentrum van het Aletta. De leerlingen van het praktijkonderwijs hadden zich tijdens het kunstproject ‘Geen kunst aan ….’ laten inspireren door grote meesters als Warhol, Appel, Van Gogh, Vermeer, Picasso, Da Vinci en Munch. Het resultaat was verbluffend: hun werk doet zeker niet onder voor deze groten der aarde. Wethouder Oetra Gopal - die de expo op het Aletta samen met de leerlingen opende - regelde een vervolgexpositie voor deze pro-leerlingen. Hun werk hangt daarom de zomermaanden in Strandpaviljoen Meerwijck in Kropswolde....


Scherven!

Geplaatst op 09-06-2017 - - 136 x gelezenVrijdag 2 juni is Gymnasium 5 op excursie naar Amsterdam geweest. Daar hebben de leerlingen eerst het Allard Pierson Museum bezocht, waar de leerlingen een rondleiding kregen op de beeldenzolder van het museum. Daarna hebben ze op de zogenaamde 'archeohotspot' van het museum opgegraven potscherven uit de Gouden Eeuw bij elkaar gezocht en zoveel mogelijk in elkaar geplakt.Na het Allard Pierson Museum en een welverdiende pauze stond een bezoek aan het...


Dromen die uitkomen

Geplaatst op 09-06-2017 - - 70 x gelezen


Vandaag de laatste dag van de expo 'Humans from Nowhere' op het Aletta, met verhalen van vluchtelingen in woord en beeld. Het einde van de expo valt samen met het uitkomen van de droom van de Syrische vluchteling Eva. Zij mocht deze week haar moeder namelijk eindelijk weer in de armen sluiten (zie het verhaal van Eva hieronder).

My dreams are simple

My name is Eva and I am 16 years old. I travelled from Damascus to the Netherlands with my now fourteen year old brother and my cousin. My journey to the Netherlands was hard. I came by boat twice because the first time the boat sank.
My cousin lives in Belgium right now. My brother...


dr. Aletta Jacobs College 2017 disclaimer