Deelschoolsites dr. Aletta Jacobs College Algemeen dr. Aletta Jacobs College Beveiligde docentensite dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw HV dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw VMBO BB/KB dr. Aletta Jacobs College Intranet dr. Aletta Jacobs College Onderbouw h/v dr. Aletta Jacobs College Onderbouw VMBO dr. Aletta Jacobs College Praktijkonderwijs dr. Aletta Jacobs College VMBO T
Naam Wachtwoord - Logingegevens kwijt?

Inloggen


Agenda


Op de deelschoolsite staat de agenda van de betreffende afdeling.


Twitter


Welkom


Welkom op de website van het dr. Aletta Jacobs College.

Openbare scholengemeenschap voor praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium.

Maak uw keuze in het menu, of gebruik de zoekfunctie om meer informatie te krijgen over onze school.

Klik op de button om de gids te openenBYOD

 

Openbare bibliotheek


Zoeken in de AJC catalogus

Op Aletta geopend van 9.30-13.30 uur

Wij zijn aangesloten bij: 

Groep 8


Voor aanstaande brugklassers 


Vensters voor verantwoordingLaatste reacties- In Taarten bakken voor docenten door Yvonne van Anrooij
- In Internationale reisweek - Frankrijk door Klaas Bosma
- In En de winnaar is .... door Jeroen de Jonge
Registered users
totaal: 1785

Brugklaskamp

Geplaatst op 24-08-2019 - - 13 x gelezen


Het brugklaskamp in Noordlaren is in gereedheid gebracht voor de ontvangst van onze nieuwe brugklassers. Alle brugklassers gaan de komende week verdeeld in 3 groepen - leerjaar 1 deelschool onderbouw havo/vwo, leerjaar 1 mavo en en leerjaar 1 onderbouw vmbo - kamperen. Maandag vertrekt de eerste groep.

We wensen alle brugklassers veel plezier op kamp! 
 


Werk in uitvoering

Geplaatst op 23-08-2019 - - 10 x gelezen


Vlak voor de zomervakantie is er gestart met een grote verbouwing bij de afdeling PIE (techniek). Het computerlokaal, electrolokaal, metaallokaal en de ruimte voor installatietechniek zijn samengevoegd tot één grote overzichtelijke lesruimte, waarin de leerlingen kunnen werken aan hun eigen modules. Er wordt deze week nog hard gewerkt om alle puntjes op de i te zetten.


Magister

Geplaatst op 22-08-2019 - - 9 x gelezen
Let op:

Magister is in de zomervakantie voor ouders en leerlingen om administratieve redenen gesloten! De eerste maandag na de vakantie - 26-08-2019 - zal Magister weer te gebruiken zijn.
  


Trieste mededeling

Geplaatst op 22-08-2019 - - 16 x gelezen


Ons bereikte het droevige bericht dat op zondag 11 augustus 2019 onverwacht is overleden André Beijers, lid van de oudergeleding van onze medezeggenschapsraad.

Wij wensen zijn vrouw en kinderen veel sterkte toe met dit grote verlies.
 
Geert Hoetink, voorzitter medezeggenschapsraad dr. Aletta Jacobs College
Ineke de Roo, bestuurder/algemeen directeur dr. Aletta Jacobs College
 


Zomervakantie wedstrijd

Geplaatst op 17-08-2019 - - 22 x gelezen

Foto 1: Iris uit h5a - Zillertal/Oostenrijk.

De eerste inzendingen voor de wedstrijd 'dr. rugrtas op reis' zijn binnen. Doe ook mee aan onze zomervakantiewedstrijd en stuur een foto met daarop de rugtas naar mw. Klunder/PR-zaken jklunder@aletta.nl  De leukste of origineelste foto belonen we met een cadeaubon en de ingezonden foto's plaatsen we op de site. Er kan nog tot 25 augustus worden ingestuurd.


Foto 2: Maaike uit a1a - Mont St. Michel/Frankrijk


Start schooljaar

Geplaatst op 05-08-2019 - - 939 x gelezen

In het onderstaande overzicht is het programma van de eerste schoolweek - maandag 26 t/m vrijdag 30 augustus 2019 - schematisch per deelschool weergegeven.

 Deelschool vmbo onderbouw   Leerjaar 1 Leerjaar 2 Maandag Vrij Vrij ...


Vacatures MAS

Geplaatst op 02-08-2019 - - 32 x gelezen


Bovenbouwleerlingen gezocht die in het kader van maatschappelijke stage willen helpen bij het bovenstaande theaterproject in Martenshoek. Het betreft cateringwerkzaamheden voorafgaand aan de acht voorstellingen.Vier leerlingen per avond: van 19.00 tot circa 21.00 uur.
Aanmelden bij mevrouw Klunder/PR-zaken: jklunder@aletta.nl onder vermelding van: naam + klas, telefoonnummer, de avond(en) waarop je wilt helpen en je maat t-shirt.
Heb je al aan je MAS-verplichtingen voldaan en wil je als vrijwilliger komen helpen, dan ben je ook van harte welkom.


Magister

Geplaatst op 30-07-2019 - - 26 x gelezen
Let op:
Magister wordt in de zomervakantie voor ouders en leerlingen om administratieve redenen gesloten! De eerste maandag na de vakantie - 26-08-2019 - zal Magister weer te gebruiken zijn.
 


Info gemeente Midden-Groningen

Geplaatst op 30-07-2019 - - 27 x gelezen


Gaat uw kind naar het voortgezet onderwijs? In de Meedoen webwinkel van de gemeente zit in het schoolpakket ook de tegemoetkoming schoolkosten. Kijk op www.meedoenmiddengroningen.nl.
 


Dat is er 1 van het Aletta

Geplaatst op 15-07-2019 - - 45 x gelezen


Docente Elise Kool is gisteren derde geworden op het NK triathlon midden afstand: 1900m zwemmen, 94km fietsen en daarna 21km lopen. Haar eindtijd 5.40 uur was goed voor een bronzen medaille in de categorie vrouwen 45+.

Wij feliciteren Elise van harte!
 


Caitlyn op internationale poster

Geplaatst op 15-07-2019 - - 208 x gelezen


Caitlyn, net geslaagd voor haar havodiploma, heeft een bijzondere prestatie geleverd. Haar ontwerp voor ‘Europium’ is opgenomen in de tijdlijn der elementen.

2019 is het internationale jaar van het Periodiek Systeem der Elementen, de poster die iedereen nog wel kent uit het schei-en natuurkundelokaal. In het kader hiervan organiseerde de University of Warterloo in Ontario Canada een project waarbij alle 118 bekende elementen in volgorde van ontdekking op een poster kwamen te staan. Het department of chemistry van deze universiteit daagde studenten uit heel de wereld uit om een ontwerp te maken voor één van de elementen. Waterloo University ontving in totaal 200 inzendingen. Ontwerpen van studenten uit eigen land, maar ook uit landen als Vietnam, Brazilië,...


En de laatste ...

Geplaatst op 12-07-2019 - - 152 x gelezen


Alle diplomeringsavonden van het dr. Aletta Jacobs College zitten er weer op. De geslaagden van de afdelingen vmbo, mavo, havo en vwo hebben hun diploma in ontvangst mogen nemen in de feestelijk versierde theaterzaal van de school. De schoolverlaters van de afdeling pro ontvingen hun certificaat op de locatie VHS.

Alle geslaagde leerlingen werden bij binnenkomst in de zaal ontvangen met een oorverdovend applaus van docenten, ouders en overige familieleden. Daarna waren er lovende woorden van de teamleider, was er voor iedere geslaagde een persoonlijk praatje van de mentor en werden excellente leerlingen nog eens extra in het zonnetje gezet. Traditiegetrouw bracht het docentenkoor tijdens de diplomeringsavonden havo en vwo weer...


Diplomering vmbo

Geplaatst op 11-07-2019 - - 48 x gelezen


Afgelopen maandagmiddag en maandagavond vonden de diplomeringen van de afdelingen vmbo-bb+lwt en vmbo-kb plaats. Het waren gezellig drukke bijeenkomsten. Fijn om te ervaren dat naast ouders ook opa's en oma's en overige familieleden aanwezig zijn om het heugelijke feit met de geslaagden te vieren. Velen bleven ook nog voor het hapje en drankje na afloop van de offciële uitreiking.
Een aantal leerlingen ging aan het eind van de avond nog met hun favoriete docent(en) op de foto in de oldtimerbus op het plein, dit als afsluiting van de schoolloopbaan op het Aletta.

Foto: Grethi Bontsema www.fotomobiel.nl


Certificering afdeling pro

Geplaatst op 09-07-2019 - - 62 x gelezen


Ook op onze locatie Van Heemskerckstraat was het vanmiddag groot feest. Tijdens het officiële gedeelte ontvingen de schoolverlaters - onder toeziend oog van hun ouders - de behaalde certificaten. Daarna was er een gezellige barbecue op het schoolplein en uiteraard liet iedereen zich weer fotograferen in de fotobus. Een gezamenlijke groepsfoto van leerlingen en docenten mocht daarbij niet ontbreken.

Foto: fotomobiel.nu
 


Diplomering mavo

Geplaatst op 06-07-2019 - - 91 x gelezen


Donderdagavond was het feest. Negentig mavo-leerlingen konden hun diploma in ontvangst nemen, vier zullen binnenkort nog volgen. De sfeer zat er - mét alle ouders, opa's, oma's, verdere familie en vrienden - goed in, vooral toen Sanne, Reza, Zoë en Jaimy in hun diplomeringstoespraak de bijzondere en vooral hilarische momenten van de afgelopen jaren de revue lieten passeren. Bijzondere prestaties ook: Felix, Emiel, Jennifer en Jeffry zijn Cum Laude geslaagd en Stijn heeft een foutloos examen wiskunde (dus een 10) gemaakt. We kunnen terugkijken op een  geslaagde avond.

Els Venema, teamleider mavo
 


Nieuwbouw praktijkonderwijs

Geplaatst op 05-07-2019 - - 196 x gelezen


Spannende tijden voor de nieuwbouw van de locatie praktijkonderwijs

Onlangs is de aanvraag van de omgevingsvergunning voor de nieuwbouw van de deelschool praktijkonderwijs officieel bij de gemeente ingediend. Een belangrijke stap voor het praktijkonderwijs, waarvoor veel werk is verzet door het personeel, de architect en het projectteam. Als de vergunning binnenkort volgens verwachting verstrekt wordt, zal daarna snel gestart worden met de nieuwbouw.
Een ander lopend traject is de aanbesteding van de aannemer. Er is een aantal gerenommeerde aannemers uitgenodigd om een aanbieding te maken voor de nieuwbouw op basis van het ontwerp. Verwacht wordt dat de keuze voor een aannemer voor de zomervakantie afgerond...


Diplomering havo

Geplaatst op 05-07-2019 - - 239 x gelezen


Woensdagavond ontvingen de geslaagden van de afdeling havo hun diploma in de feestelijk versierde Spiegelzaal. Zij werden bij binnenkomst ontvangen met een oorverdovend applaus van docenten, ouders en overige familieleden. Daarna waren er lovende woorden van teamleider Frank Dost, was er voor iedereen een persoonlijk praatje van de mentor en werden excellente leerlingen nog eens extra in het zonnetje gezet. En het docentenkoor zong de geslaagden weer op humoristische wijze toe. Na het nemen van de traditionele trapfoto werd er door de aanwezigen nog gezellig nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. ...


Certificaten Cambridge Engels

Geplaatst op 05-07-2019 - - 119 x gelezen


Woensdagmiddag 3 juli zijn de certificaten Cambridge Engels uitgereikt. Dit schooljaar hebben 76 leerlingen de lessen Cambridge Engels gevolgd op 5 verschillende niveaus.
Zoals elk jaar was de Spiegelzaal ook nu weer gevuld met vaders, moeders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes en natuurlijk de trotse kandidaten. Hier werd tijdens een feestelijke happening aan de geslaagden een Cambridge schoolcertificaat uitgereikt door de docenten van het AJC Cambridge Junior College Team, de dames Wegman, Maathuis en de heer Corbier.
Volgend jaar mogen de geslaagden een niveau hoger de lessen volgen. De leerlingen die dit jaar het officiële Cambridge CAE examen hebben gemaakt moeten nog even op de uitslag wachten. De leerlingen...


Uitnodiging eindpresentatie

Geplaatst op 28-06-2019 - - 123 x gelezen


Elk jaar voeren de tweede klassen vmbo aan het eind van het schooljaar een bijzondere maatschappelijke stage uit in de natuur. Ze gaan dan namelijk werken aan een project over het Nationaal Park de Drentsche Aa. Om het gebied te leren kennen gaan de leerlingen eerst twee dagen in het Nationaal Park zelf aan de slag. Ze voeren er verschillende werkzaamheden uit, zoals onderhoud van het heidegebied, meten van de waterkwaliteit en het enquêteren van bezoekers..
Daarnaast wordt er gewerkt aan kunstwerken waarin het bijzondere karakter van het Drentsche Aa-gebied naar voren komt. 
Deze maatschappelijke stage wordt afgesloten met een presentatie en een expositie in de Spiegelzaal van de locatie Laan...


De enige echte "Ardennentocht Hoodie"

Geplaatst op 24-06-2019 - - 75 x gelezen
Voor de 31e Ardennentocht is er een nieuw logo verschenen. Daar kregen we de afgelopen tijd veel enthousiaste reacties op. We willen alle deelnemers van de Ardennentocht van de afgelopen jaren daarom graag de mogelijkheid bieden om een zogenaamde "Hoodie" met dit nieuwe logo te bestellen.

Meer informatie


dr. Aletta Jacobs College 2019 disclaimer