Naam Wachtwoord - Logingegevens kwijt?

Deelschoolsites dr. Aletta Jacobs College Algemeen dr. Aletta Jacobs College Beveiligde docentensite dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw HV dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw VMBO BB/KB dr. Aletta Jacobs College Intranet dr. Aletta Jacobs College Onderbouw h/v dr. Aletta Jacobs College Onderbouw VMBO dr. Aletta Jacobs College Praktijkonderwijs dr. Aletta Jacobs College VMBO T
Onze leerlingen in redactie DvhN

Onze leerlingen in redactie DvhNHet nieuws door de ogen van jongeren


Welke toekomst is er voor Groningen? In Westerwijtwerd hing deze week de vlag halfstok na de zoveelste aardbeving.
Met een schaal van 3.4 op de schaal van Richter is het een van de zwaarste die Groningen tot nu heeft getroffen, en mensen in de wijde omtrek werden door de schuddende aarde uit hun bed getrild.
Tegelijkertijd is Groningen zoveel meer dan bevingen. Een provincie met een ongekend historisch erfgoed, prachtige natuur, de jongste stad van Nederland en met de ambitie om voorop te lopen bij de overgang naar duurzame energie.
In Groningen wonen nu 120.000 jongeren onder de 20 jaar. Hoe willen zij dat hun provincie er in de toekomst uitziet? Hoe blijft Groningen aantrekkelijk om er te wonen en te werken? Wat vinden zij belangrijk?
Die vraag staat centraal tijdens de Jongerentop op 7 juni. Duizend jongeren komen dan bij elkaar om over de toekomst van Groningen te praten.
Want er wordt heel veel óver jongeren gepraat, maar ze komen lang niet altijd zelf aan het woord.
Voor Dagblad van het Noorden aanleiding om in dit speciale Groningse katern jongeren en hun toekomst centraal te stellen. Daarom maakten we de verhalen op de volgende pagina’s samen met een speciale jongerenredactie.
Wat zijn voor hen de onderwerpen waar het in de krant over moet gaan? Nou, duurzaamheid in ieder geval. Dat staat voor de jongeren op één: weg met het plastic, weg met de dieselauto’s, kom maar op met de futuristische, ‘groene’ auto’s.
Een ander thema dat terugkomt, is schoonheid. Mooie natuur, mooie gebouwen. Jongeren willen dat daar ruimte voor is en blijft in Groningen.
Zijn ze tevreden en zien ze de toekomst met vertrouwen tegemoet? Jazeker, maar ze missen ook wat: winkels, sportverenigingen, en er mag nog best meer natuur bij.

Erik Wijnholds,
Hoofdredacteur DvhN

Klik hier voor meer info over de Jongerentop, waar leerlingen uit klas mh1 en m2 aan meedoen: Speciale zaterdagbijlage: het nieuws door de ogen van jongeren

 << vorige

dr. Aletta Jacobs College 2019 disclaimer