Naam Wachtwoord - Logingegevens kwijt?

Deelschoolsites dr. Aletta Jacobs College Algemeen dr. Aletta Jacobs College Beveiligde docentensite dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw HV dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw VMBO BB/KB dr. Aletta Jacobs College Intranet dr. Aletta Jacobs College Onderbouw h/v dr. Aletta Jacobs College Onderbouw VMBO dr. Aletta Jacobs College Praktijkonderwijs dr. Aletta Jacobs College VMBO T
Ouders exposeren in school

Ouders exposeren in schoolOnder de titel ‘Mijn Mixed Media Reis’ exposeert Boukje Oosterhof - moeder van Jort uit vwo-4 - van 24 mei t/m 5 juli in het dr. Aletta Jacobs College.

Boukje Oosterhof maakte twee jaar geleden kennis met de kunstvorm Mixed Media en was meteen verkocht. Ze zegt: “Ik ontdekte eindelijk iets waarin je je gevoel kan leggen, betekenisvolle kunst die van binnenuit komt. Je kunt je hoofd lekker leeg maken en je creativiteit ontdekken. Maar je moet wel durven en vanuit je intuïtie werken. Het is een moderne en verfrissende manier van kunst maken.”

Mixed Media klinkt heel breed en dat is het ook. Het is een kunstvorm waarbij alles mag en alles kan. Alle kunstenaarsbenodigdheden kunnen worden gebruikt en met elkaar worden gecombineerd. Zo ontstaat er een kunstwerk dat in diverse lagen wordt opgebouwd. Het resultaat is vaak verbluffend.

Boukje beplakt en beschilderd vrolijke en kleurrijke canvassen, bewerkt oude linnen boeken tot ware kunstobjecten en maakt prachtige silhouetkunst. Ze maakt ook kleine kunstwerkjes op papier door middel van stempel- en stenciltechnieken. Haar passie voor reizen, mooie quotes en kleur zorgt voor veel inspiratie en zie je veelal terug in haar werk.

Haar kunstwerken - van groot aan de muur tot klein in de vitrinekasten – zijn tot de zomervakantie te bewonderen in het dienstencentrum van de locatie Laan van de Sport 4. Belangstellenden zijn tijdens openingsuren van de school van harte welkom.


[De openingshandeling van de expo door Boukje Oosterhof en Wout Zilverberg, directeur havo/vwo]

Op het dr. Aletta Jacobs College wordt veel aandacht besteed aan kunst en cultuur. Leerlingen uit alle sectoren worden gestimuleerd op dit gebied ook hun talenten te ontdekken en in de praktijk te brengen. Naast onze leerlingen worden ook ouders van leerlingen in de gelegenheid gesteld hun werk te exposeren in het dienstencentrum van de school. Ouders die volgend cursusjaar willen exposeren, kunnen mailen naar mw. Klunder/PR-zaken: jklunder@aletta.nl 

 << vorige

dr. Aletta Jacobs College 2019 disclaimer