Naam Wachtwoord - Logingegevens kwijt?

Deelschoolsites dr. Aletta Jacobs College Algemeen dr. Aletta Jacobs College Beveiligde docentensite dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw HV dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw VMBO BB/KB dr. Aletta Jacobs College Intranet dr. Aletta Jacobs College Onderbouw h/v dr. Aletta Jacobs College Onderbouw VMBO dr. Aletta Jacobs College Praktijkonderwijs dr. Aletta Jacobs College VMBO T
In de media

In de media[Bericht en foto: site Menterwolde Info 14-05-2019]

Innovatiefestival maakt scholieren warm voor technische beroepen
 
Innovatiefestival Midden-Groningen is na 6 edities de opvolger van Bedrijven Onderwijs Techniek Hoogezand-Sappemeer (BOTHS). De doelstelling blijft intact: basisscholieren interesseren voor de mogelijkheden binnen de wereld van techniek, voor technische opleidingen en moderne vaardigheden. Het dr. Aletta Jacobs College, gemeente Midden-Groningen en Biblionet Groningen tekenen voor de organisatie.
 
Het festival, dat bestaat uit 3 onderdelen, is pas in het laatste kwartaal van dit jaar: innovatieweek (van maandag 14 tot en met vrijdag 18 oktober), innovatiefestival (vrijdag 6 december) en maakfestival (zaterdag 7 december).
 
Technisch personeel
"Er is in onze regio technisch personeel nodig", zegt Ingrid Drenth, directeur vmbo en praktijkschool van het Dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand.
 
500 leerlingen
500 leerlingen uit groep 8 van het basisonderwijs - verdeeld over 33 scholen uit Midden-Groningen - doen mee aan dit festival. Ook openen bedrijven de deuren, zodat de kinderen een kijkje kunnen nemen en daardoor wellicht geïnteresseerd raken in een baan in de techniek.
 
Bedrijven
"Vorig jaar deden 30 bedrijven mee. Die hebben aangegeven ook nu weer mee te willen doen. 16 hebben inmiddels definitief ja gezegd", aldus accountmanager Jan Dijkhuis van BWRI (richt zich op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt).
 
Eigen ogen
Drenth: "We krijgen de technische vacatures niet verzilverd. Na zo'n week wil 80 procent van de kinderen later een baan in de techniek." Ze wil daar maar mee aangeven dat de kinderen belangstelling krijgen voor deze branche wanneer ze met eigen ogen zien hoe het er aan toe gaat in de techniek.
 


Geluk
De leerlingen maken tijdens de innovatieweek (thema is geluk) een werkstuk op de afdeling techniek van het dr. Aletta Jacobs College. Ook kunnen ze in het eLAB van Bibliotheek Hoogezand aan de slag gaan met hun werkstuk. Het resultaat wordt tijdens het innovatiefestival gepresenteerd.
 
Aangenaam verrast
Anneke Tiddens van Biblionet Groningen: "Het zou mooi zijn dat ouders aangenaam verrast zijn over wat hun kinderen hebben gemaakt. En zich dan afvragen: heeft mijn kind dit gemaakt?"
 
Op de foto: Ingrid Drenth, Jan Dijkhuis en Anneke Tiddens.
 << vorige

dr. Aletta Jacobs College 2019 disclaimer