Naam Wachtwoord - Logingegevens kwijt?

Deelschoolsites dr. Aletta Jacobs College Algemeen dr. Aletta Jacobs College Beveiligde docentensite dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw HV dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw VMBO BB/KB dr. Aletta Jacobs College Intranet dr. Aletta Jacobs College Onderbouw h/v dr. Aletta Jacobs College Onderbouw VMBO dr. Aletta Jacobs College Praktijkonderwijs dr. Aletta Jacobs College VMBO T
Aletta officieel Jet-Net school

Aletta officieel Jet-Net schoolDinsdagmiddag 14 september a.s. ondertekenen het dr. Aletta Jacobs College, Jet-Net en Yacht in de Spiegelzaal een samenwerkingsconvenant. Hiermee onderstrepen Wout Zilverberg (Aletta), Daphne van Deursen (Jet-Net) en Jaap Westra (Yacht) dat ze een samenwerkingsverband zijn aangegaan.

 
Motivatie aanwakkeren
Het  Aletta is ervan overtuigd dat leerlingen schoolbreed eerder en beter leren als ze weten waarvoor ze het geleerde nodig hebben. Het vak verbinden aan de maatschappij geeft context aan de lessen en zal de motivatie van de leerlingen verhogen. Nodig is dan wel een duidelijke samenhang tussen buitenschoolse activiteiten en de lessen.
 
Bovenbouw havo/vwo
Eén van de doelen in de bovenbouw havo/vwo is om het exacte onderwijs te verdiepen en betekenisvoller te maken, door leerlingen te laten deelnemen aan wetenschappelijke onderzoeksactiviteiten, gekoppeld aan de exacte vakken. Een voorbeeld van een manier om het onderwijs te verbinden met de buitenwereld is de participatie van het dr. Aletta Jacobs College aan het Globe-netwerk. In dit geval gaat het om wetenschappelijk onderzoek dat in het teken staat van duurzaamheid.
 
Ook de keuze om een Jet-Net-school te worden komt vanuit dezelfde doelstelling voort: het onderwijs verbinden met de buitenwereld. Jet-Net, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland, is een samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid. Doel is havo/vwo-leerlingen een reëel beeld te geven van bèta en technologie en hen te interesseren voor een bèta technische vervolgopleiding. Het dr. Aletta Jacobs College steunt deze doelstelling.

In samenwerking met het Jet-Net-bedrijf Yacht, zullen dit cursusjaar deskundigen uit allerlei bedrijven de lessen binnen worden gehaald. Dergelijke activiteiten bieden de mogelijkheid om anders te leren en hebben vaak ook een positief effect op de band tussen de docent en de leerling.

Workshop na opening
Na de officiële opening op dinsdag 14 september is er voor de leerlingen uit de vierde klassen havo en vwo direct al een uitdaging, ze gaan een workshop volgen met de titel: “A.D.H.D.: Anders Denken, Handiger Doen!”

Zie voor meer info: http://www.jet-net.nl/home.html
 << vorige

dr. Aletta Jacobs College 2019 disclaimer