Naam Wachtwoord - Logingegevens kwijt?

Deelschoolsites dr. Aletta Jacobs College Algemeen dr. Aletta Jacobs College Beveiligde docentensite dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw HV dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw VMBO BB/KB dr. Aletta Jacobs College Intranet dr. Aletta Jacobs College Onderbouw h/v dr. Aletta Jacobs College Onderbouw VMBO dr. Aletta Jacobs College Praktijkonderwijs dr. Aletta Jacobs College VMBO T
Aanmelden lezing "De lessen van Aletta Jacobs"
Aanmelden lezing "De lessen van Aletta Jacobs"


Durf je stem te laten horen!


Petra Stienen en de lessen van Aletta Jacobs


Vorig jaar op internationale vrouwendag ontving ze in Groningen de Aletta Jacobs Prijs; publicist, Arabiste en Eerste Kamer-lid Petra Stienen. Een jaar later, vlak voor internationale vrouwendag, spreekt ze op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand. Haar lezing is getiteld ‘De lessen van Aletta Jacobs’.

 
Aletta Avond College:
De school organiseert onder de noemer Aletta Avond Academie jaarlijks lezingen waarvoor prominente sprekers worden uitgenodigd. De lezing van Petra Stienen onder de noemer Aletta Avond College staat gepland op vrijdagavond 3 maart a.s. in de theaterzaal van de locatie Laan van de Sport 4 in Hoogezand en is gratis toegankelijk voor leerlingen en hun ouders, personeelsleden, relaties van de school en overige belangstellenden.

 Aletta Jacobs Prijs:
Juryvoorzitter prof. dr. Janka Stoker van de Rijksuniversiteit Groningen sprak vorig jaar de volgende woorden: “Petra Stienen heeft het vermogen ruimte te creëren voor het andere geluid van vrouwen én mannen in Nederland en de Arabische wereld. Haar persoonlijke reis van de Donderberg in Roermond via de Arabische wereld richting literatuur en politiek is heel inspirerend voor velen. De jury is onder de indruk van haar expertise, haar diplomatieke én journalistieke kwaliteiten, haar uitgesproken belangstelling voor de rol van vrouwen en haar vermogen om het perspectief van anderen een podium te geven.”

 Interactieve lezing:
Petra Stienen voelt zich sterk verbonden met Nederlands bekendste feminist Aletta Jacobs. Net als Aletta reist ook zij heel de wereld rond om te strijden voor haar idealen. Tijdens de interactieve lezing op 3 maart deelt ze drie wijze lessen van Aletta Jacobs: Steek je vinger op, werk samen met andere vrouwen en zie mannen als bondgenoten!
Een van de uitspraken van Stienen: “We moeten als vrouwen niet de fout maken ons af te zetten tegen mannen, ik zie hen veel liever als bondgenoot. Aletta Jacobs werd in haar tijd bekritiseerd omdat ze optrok met mannen, maar we moeten het niet zonder mannen willen, daar zijn mannen veel te leuk voor!”
   
Humans from Nowhere
Voorafgaand aan de lezing, om 15.00 uur, opent Petra Stienen op het Aletta de expositie ‘Humans from Nowhere’, verhalen van vluchtelingen vastgelegd in beeld en woord. Met indrukwekkende zwartwit portretten die de Syrische fotograaf Mahmod Alkharat maakte van medevluchtelingen. Deze expo is ook in de pauze van de Aletta Avond Academie te bezoeken.

  
NB:
 
Over Petra Stienen: http://www.petrastienen.nl/

Over de Aletta Jacobs Prijs:
De Rijksuniversiteit Groningen reikt om de twee jaar de Aletta Jacobs prijs uit aan een vrouw met een academische opleiding, die zich nationaal en/of internationaal verdienstelijk heeft gemaakt op het terrein van de emancipatie. De prijs werd in 1990 ingesteld door prof. dr. Erik Bleumink, voormalig voorzitter van het College van Bestuur. Eerder werd de prijs o.a. uitgereikt aan Els Borst, Neelie Kroes, Lilian Gonçalves-Ho Kang Yu en Hedy d’Ancona.


De toegang voor de Aletta Jacobs Academie is gratis.

Wilt u dit meemaken, dan kunt u zich hieronder aanmelden. Er zijn nog 250 plaatsen beschikbaar.


Aanmelden

Ja, ik ben er bij op Vrijdag 3 maart, aanvang 19.30 uur (zaal open 19.00 uur) in de spiegelzaal van het Aletta Jacobs College.

Uw naam
Telefoon
Emailadres *
Komt met
Vraag inleveren
* Op het ingevoerde emailadres ontvangt u de mail waarmee u uw aanmelding kunt bevestigen. Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt voor deze aanmelding.
dr. Aletta Jacobs College 2019 disclaimer