Deelschoolsites dr. Aletta Jacobs College Algemeen dr. Aletta Jacobs College Beveiligde docentensite dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw HV dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw VMBO BB/KB dr. Aletta Jacobs College Intranet dr. Aletta Jacobs College Onderbouw h/v dr. Aletta Jacobs College Onderbouw VMBO dr. Aletta Jacobs College Praktijkonderwijs dr. Aletta Jacobs College VMBO T
Naam Wachtwoord - Logingegevens kwijt?

Inloggen


Agenda


Op de deelschoolsite staat de agenda van de betreffende afdeling.


Twitter

Image Map

WelkomWelkom op de website van het dr. Aletta Jacobs College.

Openbare scholengemeenschap voor praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium.

Maak uw keuze in het menu, of gebruik de zoekfunctie om meer informatie te krijgen over onze school.


 

Openbare bibliotheek


Zoeken in de AJC catalogus

Op Aletta geopend van 9.30-13.30 uur

Wij zijn aangesloten bij: 

Groep 8


Voor aanstaande brugklassers


Vensters voor verantwoording
BYODLaatste reacties- In Yes: een diploma! door Victor Verduijn
- In Yes: een diploma! door Victor Verduijn
- In Veertig soorten! door Gerrit Pama
Registered users
totaal: 2111

Feestelijk afscheid

Geplaatst op 24-08-2016 - - 6 x gelezenOp 1 september zet Sieme Timmerman definitief een punt achter zijn 36-jarige loopbaan in het onderwijs.
Sinds 1 augustus 1982 heeft Sieme zich in diverse functies - docent techniek, examensecretaris, decaan, teamleider en techniekpromotor - verdienstelijk gemaakt voor het dr. Aletta Jacobs College.
We nemen donderdagmiddag 1 september a.s. van 16.00 - 18.00 uur op feestelijke wijze afscheid van hem in de theaterzaal van onze locatie aan de Laan van de Sport 4.
 


De Hotspots winnen eerste Geoquiz

Geplaatst op 23-08-2016 - - 131 x gelezenDonderdagavond 9 juni vond op onze school de eerste jaarlijkse Geoquiz plaats. Een quiz voor leerlingen uit de examenklas met aardrijkskunde in hun vakkenpakket. Een mooie kans voor deze leerlingen om hun aardrijkskundige kennis en vaardigheden te meten met andere leerlingen. Daarnaast was het een gelegenheid om in de spannende periode tussen de examens en de examenuitslag even op een andere manier met school bezig te zijn. Er hadden zich meerdere teams aangemeld om in 11 rondes de strijd aan te gaan. Zo was er was een muziekronde, een ronde met hapjes uit verre landen en een topografieronde. Uiteindelijk behaalde het team de Hotspots de meeste punten. Op de foto de teamleden Kelt, Rosa, Lisa en Elysha. Hun namen zijn aangebracht op de Geoquizbokaal....


dr. rugzak op reis .....

Geplaatst op 21-07-2016 - - 75 x gelezenDoe mee aan onze zomervakantiewedstrijd! Maak een leuke vakantiefoto met de 'dr.-rugtas'? Stuur de foto naar jklunder@aletta.nl. De leukste/origineelste foto belonen we met een cadeaubon en de ingezonden foto's plaatsen we op de site.

De foto hierboven is een inzending van docent Karin van Dijk, gemaakt tijdens een wandeling in de bergen van Zwitserland. [Triffbrücke: foto genomen op ca 1800 m hoogte].
 


Start schooljaar 2016-2017

Geplaatst op 20-07-2016 - - 1402 x gelezen

Programma 1e schoolweek 2016/2017 – maandag 29 augustus t/m vrijdag 2 september 2016
 
Deelschool havo/vwo onderbouw
    Leerjaar 1 Leerjaar 2 Leerjaar 3 Maandag 09.00-09.30 uur
Ontvangst in de Spiegelzaal voor vertrek naar het brugklaskamp ...


Yes: een diploma!

Geplaatst op 14-07-2016 - - 368 x gelezenDe laatste diplomeringsavond in een serie van vijf: vanavond kregen de geslaagde vwo-leerlingen hun diploma uitgereikt.

Lovende woorden
Ook vanavond lovende woorden van directeur havo/vwo Zilverberg en van teamleider Dost voor deze talentvolle groep leerlingen, waarvan 58% zelfs is geslaagd met een dubbel profiel.
Namens de ouders sprak de heer Mijland, hij refereerde aan de missie van het Aletta: 'Wie je ook bent, wat je ook wilt, wat je ook kunt, samen zorgen we ervoor dat je er komt. En daar zijn we trots op!'  Hij bedankte de docenten voor hun vertrouwen in de leerlingen - daar waar de ouders het soms even kwijt waren - en voor de begeleiding...


En weer een volle zaal

Geplaatst op 14-07-2016 - - 224 x gelezenWoensdagavond 13 juli werden de geslaagden van de afdeling vmbo-kb in het zonnetje gezet en uiteraard ook voor hun een 'trapfoto' na afloop.
Daaraan voorafgaand mochten ze in een zaal vol toeschouwers hun diploma ontvangst nemen. Lovende woorden waren er natuurlijk ook voor alle kb'ers. Speciaal genoemd werden echter Mathijs en Niels, die een 10 op de rekentoets hadden. Lukas met het hoogste cijfer voor wiskunde: een 9,4. Natascha met haar constante cijferlijst: allemaal zevens en daarnaast nog een negen op wiskunde.Mike met zijn prachtige cijferlijst: 3x7 en 3x8.
Maar ook was er aandacht voor leerlingen die hebben uitgeblonken door nevenactiviteiten, zoals Alyssa en Anouk die als begeleiders meegeweest zijn op...


Cambridge certificaten

Geplaatst op 13-07-2016 - - 120 x gelezenZij kregen vanmiddag tijdens een feestelijke happening in de spiegelzaal allemaal een certificaat Cambridge Engels uitgereikt.
Dit jaar hebben de leerlingen Cambridge Engels gevolgd op vijf verschillende niveaus; KET voor de eerste klas, PET voor de tweede klas, FCE voor de derde. VWO 4 en 5 hebben CAE gedaan, het hoogste niveau.
Indien de papers Reading, Writing, Speaking en Use of English in totaal voldoende zijn gemaakt werd het Cambridge Junior College schoolcertificaat uitgereikt. Op de foto de geslaagde leerlingen en hun docenten Maathuis, Corbier, De Wit en Nuijten.
 


Veel belangstelling voor diplomering mavo

Geplaatst op 13-07-2016 - - 88 x gelezenDinsdagavond 12 juli was de feestelijke diplomeringsavond voor de afdeling mavo.  Maar liefst 80 geslaagden en een zaal vol met trotse leerlingen en hun evenzo trotse ouders, broertjes en zusjes en soms ook opa's en oma's. Erg gezellig allemaal. Bijzonder geslaagd was de toespraak van vierdeklassers Saskia, Judith en Jeffrey.
Omdat onze diplomeringsavonden steeds drukker bezocht worden, hebben we een beeldscherm in de kantine geplaatst, zodat iedereen kan zien wat er in de spiegelzaal gebeurt.
Fotoalbum diplomering mavo


Certificaat uitreiking pro

Geplaatst op 13-07-2016 - - 77 x gelezenOp de locatie Van Heemskerckstraat werden leerlingen praktijkonderwijs in het zonnetje gezet. Ze hebben dit schooljaar weer hard gewerkt om hun certificaten te halen. Gistermiddag vond de feestelijke uitreiking daarvan plaats:
-De eersteklassers haalden de eerste (start) certificaten.
-Anderen tekenden voor de met succes afgesloten vervolg- en eindtrajecten. Ook voor certificaten of diploma’s die in het bedrijfsleven erkend worden zoals: VCA, EHBO, heftruckrijbewijs, Assistent winkelpraktijk; Schoonmaak; Werken in de grootkeuken; Stichting Hout en Meubel.


Diplomering afdeling bb en lwt

Geplaatst op 08-07-2016 - - 350 x gelezenDonderdagavond de feestelijke diploma uitreiking van afdeling vmbo-bb en lwt. Ook hier werden leerlingen met een bijzondere prestatie extra in het zonnetje gezet:
Complimenten aan alle leerlingen lwt - slagingspercentage 100% - die in het eerste tijdvak al geslaagd waren en toch nog de moeite namen om in het tweede tijdvak te herprofileren.
Bij de afdeling vmbo-bb - slagingspercentage 98% - werden Dennis, Mike, Maureen, Daisy en Raimond genoemd omdat:
*Dennis een 9 had op zijn rekentoets en op wiskunde een 8.
*Mike en Maureen voor hun hoge score op het vak Engels, namelijk beiden een 9.
-Daisy en Raimond 'vochten' om het hoogste gemiddelde: Raimond een 7.48 en Daisy een 7,5. Ook voor hun applaus...


dr. Aletta Jacobs College 2016 disclaimer