Deelschoolsites dr. Aletta Jacobs College Algemeen dr. Aletta Jacobs College Beveiligde docentensite dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw HV dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw VMBO BB/KB dr. Aletta Jacobs College Intranet dr. Aletta Jacobs College Onderbouw h/v dr. Aletta Jacobs College Onderbouw VMBO dr. Aletta Jacobs College Praktijkonderwijs dr. Aletta Jacobs College VMBO T
Naam Wachtwoord - Logingegevens kwijt?

Inloggen


Agenda


Op de deelschoolsite staat de agenda van de betreffende afdeling.


Twitter

Image Map

WelkomWelkom op de website van het dr. Aletta Jacobs College.

Openbare scholengemeenschap voor praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium.

Maak uw keuze in het menu, of gebruik de zoekfunctie om meer informatie te krijgen over onze school.

BYOD

 

Openbare bibliotheek


Zoeken in de AJC catalogus

Op Aletta geopend van 9.30-13.30 uur

Wij zijn aangesloten bij: 

Groep 8


Voor aanstaande brugklassers


Vensters voor verantwoordingLaatste reacties- In Yes: een diploma! door Victor Verduijn
- In Yes: een diploma! door Victor Verduijn
- In Veertig soorten! door Gerrit Pama
Registered users
totaal: 1809

Update stedenreizen

Geplaatst op 30-08-2016 - - 33 x gelezen

Over vijf weken is het zover: dan vertrekt een groot deel van onze vierde en vijfde klassen HV voor een week naar Erfurt (N-profielen) of Caen (M-profielen). Intussen is het deelnemersgeld (a 340 euro) als het goed is overgemaakt en heeft iedereen gecheckt of zijn/haar identiteitsbewijs nog geldig is. Wat nog niet iedereen gedaan heeft, is het doorgeven van gegevens van zijn/haar ziektekostenverzekering en andere dingen die je gastgezin nog moet weten, door middel van dit formulier. Die informatie is deze week nog wel nodig om een complete lijst richting de gastgezinnenorganisatie te sturen,...


Hulp leerlingen

Geplaatst op 29-08-2016 - - 7 x gelezen

Mededeling voor Marco, Marc, Tessa en Nienke (vmbo-4).
Jullie hebben aangegeven te willen assisteren tijdens de feestelijke afscheidsbijeenkomst van meneer Timmerman.
We verwachten jullie donderdag 1 september om 15.30 uur (melden in de kantine). Graag nog even kledingmaat doorgeven aan mw. Klunder (jklunder@aletta.nl)
 


App Meta stopt binnenkort

Geplaatst op 29-08-2016 - - 8 x gelezen

Vanaf maandag 5 september kunnen leerlingen niet meer gebruik maken van de Magister-app Meta.
 
Meta wordt door Schoolmaster namelijk niet meer ondersteund en mist ook enkele functies die de nieuwe app voor Magister-6 wel heeft. De nieuwe app slaat nu ook net als Meta de gegevens op, zodat niet op elk moment een internetverbinding noodzakelijk is. Je hebt dus op elk moment en waar je ook bent beschikking over de belangrijkste functionaliteit van Magister, zoals je agenda, huiswerk en je laatste cijfers.

De app is op de bekende plaatsen te downloaden en ook ouders kunnen gebruik maken van deze app. Zeker handig wanneer er meerdere kinderen op school zitten.
 


Brugklaskamp

Geplaatst op 29-08-2016 - - 24 x gelezenAlle 271 nieuwe brugklassers van de locatie Laan van de Sport gaan deze week op introductiekamp. Sinds 1987 een traditie op het Aletta. Ze maken hier in een gemoedelijke sfeer kennis met hun klasgenoten en hun mentor.
De eerste groepen - leerlingen van de deelschool onderbouw havo/vwo - zijn inmiddels in het tentenkamp aangekomen en hebben zich al geïnstalleerd (zie foto). 
We wensen alle brugklassers veel plezier in Noordlaren!
 


In de startblokken .....

Geplaatst op 26-08-2016 - - 122 x gelezenDe laatste vakantiedag: volgende week gaan we weer van start! Informatie over deze eerste schoolweek is te vinden in een eerder geplaatst artikel op deze site.

Volgende week ontvangen alle leerlingen van hun mentor een prikbordwijzer voor hun ouders/verzorgers, waarop de contactgegevens staan en beknopte informatie over het Aletta (zoals bijvoorbeeld de lestijden en regels voor ziekmelding).
Uitgebreide informatie is te vinden in de schoolgids 2016-2017, te vinden op deze site onder de kop 'Algemeen'.

Op bovenstaande foto: entree van de vernieuwde sporthal. Binnenkort volgt meer informatie over de officiële opening van dit complex.

 


Deelnemers voor uitwisseling met Hongarije gezocht!

Geplaatst op 25-08-2016 - - 642 x gelezenAan de leerlingen uit havo
4 / vwo 4 en 5 en hun...


Feestelijk afscheid

Geplaatst op 24-08-2016 - - 11 x gelezenOp 1 september zet Sieme Timmerman definitief een punt achter zijn 36-jarige loopbaan in het onderwijs.
Sinds 1 augustus 1982 heeft Sieme zich in diverse functies - docent techniek, examensecretaris, decaan, teamleider en techniekpromotor - verdienstelijk gemaakt voor het dr. Aletta Jacobs College.
We nemen donderdagmiddag 1 september a.s. van 16.00 - 18.00 uur op feestelijke wijze afscheid van hem in de theaterzaal van onze locatie aan de Laan van de Sport.
 


De Hotspots winnen eerste Geoquiz

Geplaatst op 23-08-2016 - - 165 x gelezenDonderdagavond 9 juni vond op onze school de eerste jaarlijkse Geoquiz plaats. Een quiz voor leerlingen uit de examenklas met aardrijkskunde in hun vakkenpakket. Een mooie kans voor deze leerlingen om hun aardrijkskundige kennis en vaardigheden te meten met andere leerlingen. Daarnaast was het een gelegenheid om in de spannende periode tussen de examens en de examenuitslag even op een andere manier met school bezig te zijn. Er hadden zich meerdere teams aangemeld om in 11 rondes de strijd aan te gaan. Zo was er was een muziekronde, een ronde met hapjes uit verre landen en een topografieronde. Uiteindelijk behaalde het team de Hotspots de meeste punten. Op de foto de teamleden Kelt, Rosa, Lisa en Elysha. Hun namen zijn aangebracht op de Geoquizbokaal....


dr. rugzak op reis .....

Geplaatst op 21-07-2016 - - 78 x gelezenDoe mee aan onze zomervakantiewedstrijd! Maak een leuke vakantiefoto met de 'dr.-rugtas'? Stuur de foto naar jklunder@aletta.nl. De leukste/origineelste foto belonen we met een cadeaubon en de ingezonden foto's plaatsen we op de site.

De foto hierboven is een inzending van docent Karin van Dijk, gemaakt tijdens een wandeling in de bergen van Zwitserland. [Triffbrücke: foto genomen op ca 1800 m hoogte].
 


Start schooljaar 2016-2017

Geplaatst op 20-07-2016 - - 2295 x gelezen

Programma 1e schoolweek 2016/2017 – maandag 29 augustus t/m vrijdag 2 september 2016
 
Deelschool havo/vwo onderbouw
    Leerjaar 1 Leerjaar 2 Leerjaar 3 Maandag 09.00-09.30 uur
Ontvangst in de Spiegelzaal voor vertrek naar het brugklaskamp ...


dr. Aletta Jacobs College 2016 disclaimer