Deelschoolsites dr. Aletta Jacobs College Algemeen dr. Aletta Jacobs College Beveiligde docentensite dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw HV dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw VMBO BB/KB dr. Aletta Jacobs College Intranet dr. Aletta Jacobs College Onderbouw h/v dr. Aletta Jacobs College Onderbouw VMBO dr. Aletta Jacobs College Praktijkonderwijs dr. Aletta Jacobs College VMBO T
Naam Wachtwoord - Logingegevens kwijt?

Inloggen


Agenda


Op de deelschoolsite staat de agenda van de betreffende afdeling.


Twitter

Image Map

Welkom


Welkom op de website van het dr. Aletta Jacobs College.

Openbare scholengemeenschap voor praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium.

Maak uw keuze in het menu, of gebruik de zoekfunctie om meer informatie te krijgen over onze school.

Schoolgids 2016-2017BYOD

 

Openbare bibliotheek


Zoeken in de AJC catalogus

Op Aletta geopend van 9.30-13.30 uur

Wij zijn aangesloten bij: 

Groep 8


Voor aanstaande brugklassers


Vensters voor verantwoordingLaatste reacties- In Taarten bakken voor docenten door Yvonne van Anrooij
- In Internationale reisweek - Frankrijk door Matthijs Smith
- In Internationale reisweek - Frankrijk door Klaas Bosma
Registered users
totaal: 1712

Boeiend, intrigerend en soms schokkend ....

Geplaatst op 02-12-2016 - - 9 x gelezen


WORLD PRESS PHOTO
Op donderdag 1 december is klas m3b in het kader van CKV naar de World Press fototentoonstelling geweest. Deze vindt plaats in de synagoge in de Folkingestraat in Groningen. De leerlingen kregen een toelichting op intrigerende, boeiende en soms schokkende reportages. Een bezoek aan de tentoonstelling is een aanrader voor iedereen. Tot 11 december te bezoeken: http://wpfgroningen.nl/


Leren van de meest ervaren debattrainer

Geplaatst op 02-12-2016 - - 44 x gelezen


Spreken voor een grote groep, presenteren in de klas, alleen voor een grote groep staan, debatteren: de meeste leerlingen vinden het erg onaangenaam. Toch zijn het situaties die horen bij  veel van de opdrachten die leerlingen uitvoeren. Dat is een van de redenen om een workshop debatteren te organiseren.
‘Debatteren kun je leren !’ Dit is een van de eerste mededelingen die de leerlingen van vwo-5 horen in de debattraining van Roderik van den Bos. Roderik  is al jaren bezig met ‘het debat’. Hij is o.a. oprichter van de stichting Eloquentia en was trainer hij bij het Nederlands Debat Instituut. Hij wordt gezien als de meest ervaren debattrainer van Nederland.
Sinds enkele jaren verzorgt hij voor vwo-5 leerlingen van het AJC een workshop...


Voorlichting groep 8

Geplaatst op 01-12-2016 - - 10 x gelezen


De tweede serie voorlichtingsavonden staat gepland op:
Maandag 12 december om 19.00 uur: gymnasium
Dinsdag 13 december om 19.00 uur: havo en atheneum
Woensdag 14 december om 19.00 uur: mavo en havo (voor als je waarschijnlijk mavo kunt doen, maar misschien ook wel havo)
Donderdag 15 december om 19.00 uur: vmbo basis, vmbo kader, mavo (voor als je waarschijnlijk vmbo gaat doen, maar misschien ook wel mavo)

Zie voor meer informatie: http://www.aletta.nl/aletta/index.php?school_id=17
Bericht HS-krant: http://www.hskrant.nl/nieuws/33509/tweede-ronde-informatiecampagne-aletta/...


Koken voor 30 gasten

Geplaatst op 01-12-2016 - - 11 x gelezen


Een vol restaurant in het dr. Aletta Jacobs College, maar liefst 30 gasten om voor te koken en te bedienen. Op woensdag 30 november hebben leerlingen van de afdeling Zorg & Welzijn een maaltijd verzorgd voor leden van de POSO (de overkoepelende ouderenorganisatie in Hoogezand-Sappemeer).
Lees er meer over in de HS-krant: http://www.hskrant.nl/nieuws/33624/leerlingen-serveren/


Maatschappelijke stage bij de Sint

Geplaatst op 29-11-2016 - - 27 x gelezen


Aletta-pieten uit de bovenbouw mavo en bovenbouw havo/vwo zijn deze week te vinden op het toneel van het Kielzog. Zij  werken mee aan de Super Sinterklaas Show en verrichten hun maatschappelijke stage in dienst van de Sint. Hoe leuk is dat? 
Zie ook het bericht in het Dagblad van het Noorden: http://www.dvhn.nl/groningen/Super-SinterklaasShow-Hoogezand-helemaal-vol-geboekt-21812497.html

(foto: Jan Kanning)


Wie wint deze award?

Geplaatst op 28-11-2016 - - 35 x gelezen


Aan het eind van dit cursusjaar zal weer de 'Gouden Handen Award' worden uitgereikt. Deze jaarlijks uit te reiken prijs is bedoeld als stimulans voor leerlingen van de examenklassen vmbo-techniek. De award is een initiatief van de Odd Fellows en wordt uitgereikt aan de beste vakman of vakvrouw van het schooljaar. Met deze prijs willen de Odd Fellows de waardering onderstrepen voor de belangrijke plaats die de leerlingen techniek als vakmensen straks in onze samenleving gaan innemen. Mensen met ‘denkende handen’ zijn belangrijker dan ooit. Zonder goede technici kan de maatschappij niet draaien.

De prijs bestaat uit een beeld en een geldbedrag. Het geldbedrag is bestemd voor de aanschaf van gereedschap naar eigen keuze....


Teams gezocht

Geplaatst op 27-11-2016 - - 27 x gelezen


Oud-leerling Joska Groendijk organiseert in de kerstvakantie een indoor footvolley toernooi voor o.a. leerlingenteams van het Aletta en Rehoboth. Er worden voor dit toernooi naast teams ook nog 8 scheidsrechters gezocht, meer info daarover op www.mijnmas.nl.

Informatie:
Zondag 8 januari 2017 van 13.00-16.00 uur (teams 13 jaar en ouder) in de Europahal. Deelnamekosten: 10,00 euro per team (5 personen). Opgave door een mail te sturen naar Joska: j.groendijk@dekalkwijck.nl


Eindejaarsfeesten

Geplaatst op 23-11-2016 - - 589 x gelezen


Het is bijna weer zo ver: tijd voor de Aletta eindejaarsfeesten! Beide gala's (onderbouw en bovenbouw) staan gepland in de laatste schoolweek voor kerst. We verwachten jullie dan ook op beide avonden in je mooiste en leukste kerst kleding op de rode loper.

Kerstgala bovenbouw (klas 3 t/m 6) woensdag 21 december 2016:
Het begint om 20:30 uur -  de deuren sluiten om 21.30 uur - en het feest is afgelopen om 24:00 uur. Introducees zijn toegestaan, je mag maximaal één introducee mee per persoon. De Aletta pas is verplicht en introducees moeten zich kunnen identificeren. De kaartjes kun je in elke eerste pauze vanaf 5 december t/m de dag...


Deelnemers NK zaalvoetbal gezocht

Geplaatst op 22-11-2016 - - 93 x gelezen
  
Doe jij mee aan het NK zaalvoetbal?
 
Al jaren doet het Aletta mee aan het NK zaalvoetbal voor middelbare scholen: Olympic Moves. En met succes, want we hebben al een aantal keren de kampioensbeker mee naar Hoogezand mogen nemen.
Ook dit jaar hebben we ons weer aangemeld. Binnenkort vinden de regionale voorrondes in Leek plaats. Heb je talent en wil je meedoen, geef je dan snel op bij je gymdocent. Inschrijven kan tot 9 december a.s. Zowel jongens als meisjes mogen overigens meedoen.
 
Olympic Moves is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Het is een jaarlijkse competitie tussen scholen uit het voortgezet onderwijs, waarbij scholieren elkaar op school, regionaal...


Inschrijving skireis geopend

Geplaatst op 21-11-2016 - - 289 x gelezen


Er kan weer worden ingeschreven voor de jaarlijkse skireis naar Tauplitz/Oostenrijk (leerlingen klas 4 en hoger). Kijk voor meer informatie onder de tab Sport -> buitenschoolse activiteiten - skireis.


dr. Aletta Jacobs College 2016 disclaimer