Deelschoolsites dr. Aletta Jacobs College Algemeen dr. Aletta Jacobs College Beveiligde docentensite dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw HV dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw VMBO BB/KB dr. Aletta Jacobs College Intranet dr. Aletta Jacobs College Onderbouw h/v dr. Aletta Jacobs College Onderbouw VMBO dr. Aletta Jacobs College Praktijkonderwijs dr. Aletta Jacobs College VMBO T
Naam Wachtwoord - Logingegevens kwijt?

Inloggen


Agenda


Op de deelschoolsite staat de agenda van de betreffende afdeling.


Twitter


Welkom


Welkom op de website van het dr. Aletta Jacobs College.

Openbare scholengemeenschap voor praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium.

Maak uw keuze in het menu, of gebruik de zoekfunctie om meer informatie te krijgen over onze school.

Klik op de button om de gids te openenBYOD

 

Openbare bibliotheek


Zoeken in de AJC catalogus

Op Aletta geopend van 9.30-13.30 uur

Wij zijn aangesloten bij: 

Groep 8


Voor aanstaande brugklassers 


Vensters voor verantwoordingLaatste reacties- In Taarten bakken voor docenten door Yvonne van Anrooij
- In Internationale reisweek - Frankrijk door Klaas Bosma
- In En de winnaar is .... door Jeroen de Jonge
Registered users
totaal: 1645

Versterking Aletta kan in zomervakanties

Geplaatst op 19-06-2019 - - 39 x gelezen
Persbericht 19-06-2019:

Het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand maakt onderdeel uit van het Scholenprogramma van de gemeente Midden-Groningen. In het kader van dat programma worden scholen onder regie van Nationaal Coördinator Groningen aardbevingsbestendig gemaakt.

Het aardbevingsbestendig maken van het dr. Aletta Jacobs College blijkt na onderzoek minder ingrijpend dan eerst gedacht. Dat komt doordat er bij het uitwerken van de versterkingsplannen steeds nauwkeuriger kan worden gerekend. Uit het adviesrapport van ingenieursbureaus Arup en Borg – opgesteld in opdracht van Centrum Veilig Wonen – blijkt namelijk dat de versterking in twee zomervakanties gefaseerd kan worden uitgevoerd.

Dit is een positieve ontwikkeling met minder impact op het onderwijsproces. Bovendien is het...


Aletta's Next Talent

Geplaatst op 16-06-2019 - - 228 x gelezen


De leerlingenfeestcommissie organiseerde vrijdag 14 juni een talentenjacht in de Spiegelzaal. Na een auditie vorige maand werden de talenten op de foto geselecteerd om mee te dingen naar de titel Aletta's Next Talent. Maar liefst 9 optredens vrijdagavond: Dewi (gitaar) | Eva, Chanelle en Celine (dans) | Mads (piano) | Mirela (dans) | Zdenka (zang/gitaar) | Lise (zang) | Eva (dans) | Dayanara en Jenny (zang/piano) | Djamala, Mads en Dewi (zang/piano/gitaar).
De jury beloonde Zdenka (foto) uit klas a3a met de meeste punten voor de prachtige vertolking van het nummer Let it go...


I survived dr. Ardennentocht

Geplaatst op 14-06-2019 - - 10 x gelezen


Drie groepen van 20 leerlingen survivalden vorige week in de Ardennen. De Ardennentocht is een jaarlijkse traditie waar alle leerlingen uit de derde klas zich voor kunnen inschrijven. Lees het in de HS-krant: Bikkelen in de Ardennen!

Meer info en foto's op de facebookpagina 'Ardennentocht'


Hulp van leerlingen gevraagd

Geplaatst op 14-06-2019 - - 70 x gelezenWie wil helpen bij de Samenloop voor Hoop in het Gorechtpark? Deze 24-uurs actie vindt dit jaar plaats van zaterdag 22 juni 15.00 uur tot zondag 23 juni 15.00 uur.

Met jouw hulp steun je het goede doel en je mag de gewerkte uren meetellen voor je maatschappelijke stage. Opgave bij mevrouw Hovinga - coördinator MAS - via mas@aletta.nl. Er zijn op dit moment bij de onderstaande onderdelen vacatures:

A.Logistiek:
Ondersteuning bij het opbouw- en afbraakproces in het Gorechtpark. Zaterdag 22 juni van...


Maandag beginnen de herexamens

Geplaatst op 14-06-2019 - - 11 x gelezen
Maandag a.s. starten de examens tweede tijdvak. Het rooster voor de herexamens en overige informatie - voor alle deelscholen -  is te vinden op de examenpagina: klik hier!

Heb je vragen of is er iets niet duidelijk neem dan contact op met mevrouw Jansen, examencoördinator. Haar contactgegevens zijn: 06 46735737  en E majansen@aletta.nl

  


Softbaltoernooi

Geplaatst op 13-06-2019 - - 12 x gelezen


Op de foto het team dat vandaag het softbaltoernooi won, dat werd georganiseerd voor havo-4, vwo-4 en vwo-5. Het was een spannende finale, waarbij dit team na 3 innings met 4-1 de overwinning wist binnen te halen.

Wij kijken terug op een geslaagde sportdag en bedanken de leerlingen voor hun inzet.

De sectie lo  


Bonn

Geplaatst op 13-06-2019 - - 61 x gelezen


Dinsdag 11 juni reisden de leerlingen uit vwo-5 - met geschiedenis en/of Duits in het vakkenpakket - af naar de Duitse stad Bonn. Ook hun docenten Iris van den Brand, Maarten Bark en Berry Knol waren van de partij (zie foto).

Als voormalige hoofdstad van de BRD en met sporen die teruggaan naar de tijd van de Romeinen wordt deze stad tot op de dag van vandaag gevormd door diens interessante geschiedenis. Deze geschiedenis hebben de leerlingen dan ook mogen ontdekken in het Haus der Geschichte waar ze opdrachten deden voor beide vakken. Daarna kregen ze vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te ervaren. Zo kon onder andere een bezoekje aan de snoepwinkel...


Met vlag en wimpel geslaagd!

Geplaatst op 12-06-2019 - - 96 x gelezen


In de loop van woensdagmiddag 12 juni gingen steeds meer rood-wit-blauwe vlaggen, inclusief schooltas, in top in de gemeente Midden-Groningen. Het was namelijk de dag dat de examenleerlingen voortgezet onderwijs in Nederland te horen kregen of ze geslaagd dan wel gezakt zijn. Zo ook de leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College.
De examenkandidaten van de afdelingen vmbo en lwt, mavo, havo en vwo zaten die dag in spanning tot ze aan het begin van de middag van hun mentor het goede of soms slechte nieuws te horen kregen. Alle leerlingen kwamen daarna naar school om hun cijferlijst in ontvangst te nemen. De geslaagden ontvingen volgens traditie op het Aletta naast hun cijferlijst ook de roze AJC-wimpel. 
De nog niet geslaagden mogen volgende week nog herkansen....


Prolongatie wereldtitel

Geplaatst op 11-06-2019 - - 19 x gelezen


Sarèl de Jong heeft haar wereldtitel zaterdagavond met succes verdedigd. De kickbokster uit Meedhuizen pakte net als vorig jaar de titel in de klasse tot 64 kilogram.
Afgelopen maand - op 9 mei - was ze nog op het Aletta (zie foto). In het kader van de viering van '100 jaar vrouwenkiesrecht' organiseerden we een ontmoeting tussen Sàrel en de meiden uit mavo-2. Die dag stond in het teken van sterke en ambitieuze vrouwen, zowel uit het verleden als het heden. Sarèl gaf toen een inkijkje in haar leven als topsportster en wat ze daarvoor moet doen en laten. 

Wij feliciteren haar van harte met deze topprestatie!

[Klik ook hier: Reactie...


Nederlands kampioen

Geplaatst op 07-06-2019 - - 49 x gelezen


Dit zijn ze dan, de kanjers die vandaag in Ede Nederlands kampioen zaalvoetbal zijn geworden. Het schoolteam nam deel aan Olympic Moves, de grootste schoolcompetitie voor VO-scholen in Nederland.
Lees het wedstrijdverloop in de HS-krant: Zaalvoetballers Aletta Nederlands kampioen!Van harte gefeliciteerd mannen, we zijn trots op jullie!

Frank Stäbler en Bjorn Adams, namens de lo-sectie en alle andere AJC'ers.


Dit zijn de winnaars

Geplaatst op 06-06-2019 - - 110 x gelezen


De jury van de Odd Fellows uit Sappemeer heeft eenstemmig besloten de Gouden Handen Award 2019 toe te kennen aan het groepje leerlingen dat voor het thema 'Voertuigen op Waterstof' koos. Het zijn Xamira, Alicia en Raphael (zie foto) uit klas k3a, profiel Economie & Ondernemen. [Lees meer over het initiatief van de Odd Fellows en het thema duurzaamheid in een eerder geplaatst bericht op deze site.]

Uit het juryrapport:
Met bewondering zag de jury de wijze waarop de winnende groep op zoek was naar een antwoord op de vraag: Hoe zorgen we voor een duurzame samenleving? Er was overleg, men stond open voor suggesties, en men was op zoek naar een praktische invulling van de opdracht. Er werd belangstellend...


Wethouder opent markt

Geplaatst op 06-06-2019 - - 50 x gelezen


Wethouder Erik Drenth heeft zojuist de Goede Doelen Markt op het voorplein geopend.

De markt wordt georganiseerd door de tweede klassen van de onderbouw vmbo bb/kb. Ze proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor een zelfgekozen goed doel, namelijk de Stichting Hartekind. [ Zie: www.hartekind.nl ]
In de kraampjes op het voorplein is van alles te koop, denk aan: sieraden, plantjes, allerlei lekkernijen als hamburgers, popcorn, koekjes en cupcakes. Ook is er een rommelmarkt en kunnen er spelletjes worden gedaan.
Eerder deze week was er al een sponsorloop. Binnenkort vertellen we hoeveel deze twee acties en de lege flessen...


Hulp van leerlingen gevraagd

Geplaatst op 03-06-2019 - - 191 x gelezen
We zoeken leerlingen die willen helpen tijdens de feestelijke diplomeringen op onderstaande data. Het betreft cateringwerkzaamheden. Je kunt de gewerkte uren wegschrijven in MAS of er een bioscoopbon voor ontvangen. Inzet is maximaal 2 keer.

Overzicht diplomering 2019:
*Maandagavond 8 juli 2019: diplomering afdeling vmbo kb4 - nog 1 persoon nodig
*[Start diplomering om 19.30 uur, start werkzaamheden om 18.30 uur]
*Maandagmiddag 8 juli 2019: diplomering afdeling vmbo bb4 + lwt4  - nog 2 personen nodig
[Start diplomering om 16.00 uur, start werkzaamheden om 15.00 uur]

Aanmelden...


Fleur kiest het ruime sop

Geplaatst op 29-05-2019 - - 95 x gelezen


Fleur uit m3a is geselecteerd om mee te doen aan de Tall Ship Race. Op de Thalassa vaart ze van 5 tot en met 13 juli van het Deense Aalborg naar het Noorse Frederikstad.
Ze is samen met negen andere jongeren uit de provincie Groningen uitgeloot door Delfsail en Windseeker om mee te doen. Het wordt keihard werken. In totaal wordt het schip bemand door 35 trainees vanuit verschillende landen. In ploegen moeten ze ervoor zorgen dat er 24/7 gevaren wordt. En dat betekent dus ook ‘s nachts wachthouden.
Geen probleem voor Fleur, die na het afronden van de mavo naar het Noorderpoort College in Delfzijl wil om de opleiding tot maritiem officier te volgen. Lees er meer over in de HS-krant: Fleur...


In de duurzame stal

Geplaatst op 28-05-2019 - - 40 x gelezen


De leerlingen vmbo-3 Groen gingen op 27 mei op excursie naar het melkveebedrijf van de familie Broesder in Tripscompagnie. Maatschap Broesder liet in 2014 een supermoderne ligboxenstal voor hun melkkoeien bouwen, onder meer met melkrobots en waterbedden. En er is een mestrobot om de vloeren schoon te maken. Energie wordt verkregen door zonnepanelen op het staldak.
De stal voldoet aan de Maatlat Duurzame Veehouderij en is een prachtig voorbeeld als het gaat om efficiënt melken, duurzaamheid en koecomfort.

Het was een erg leuke en leerzame excursie!   .


Uitreiking Gouden Handen Award op 6 juni

Geplaatst op 27-05-2019 - - 65 x gelezen
De derde klassers vmbo-kb en vmbo-bb van het Aletta zijn voorgedragen voor de Odd Fellowprijs Gouden Handen 2019. De Gouden Handen Award wordt voor de vierde keer in Hoogezand uitgereikt en gaat dit jaar niet naar een individuele leerling, maar naar een groep leerlingen. Belangstellenden zijn van harte welkom om de prijsuitreiking op donderdag 6 juni, aanvang 13.00 uur in de Spiegelzaal bij te wonen.

Waarom deze prijs?

Al tientallen jaren wordt de Odd Fellow Jeugdprijs, een essaywedstrijd voor de bovenbouw van havo/vwo, uitgereikt. Door de Odd Fellows in Sappemeer is een aantal jaren geleden besloten dat er ook een prijs moest komen voor leerlingen van het vmbo en het praktijkonderwijs. Deze...


Onze leerlingen in redactie DvhN

Geplaatst op 25-05-2019 - - 74 x gelezen


Het nieuws door de ogen van jongeren


Welke toekomst is er voor Groningen? In Westerwijtwerd hing deze week de vlag halfstok na de zoveelste aardbeving.
Met een schaal van 3.4 op de schaal van Richter is het een van de zwaarste die Groningen tot nu heeft getroffen, en mensen in de wijde omtrek werden door de schuddende aarde uit hun bed getrild.
Tegelijkertijd is Groningen zoveel meer dan bevingen. Een provincie met een ongekend historisch erfgoed, prachtige natuur, de jongste stad van Nederland en met de ambitie om voorop te lopen bij de overgang naar duurzame energie.
In Groningen wonen nu 120.000 jongeren onder de 20 jaar. Hoe willen zij dat hun provincie er in de toekomst uitziet? Hoe blijft Groningen aantrekkelijk om er te...


Ouders exposeren in school

Geplaatst op 24-05-2019 - - 56 x gelezen


Onder de titel ‘Mijn Mixed Media Reis’ exposeert Boukje Oosterhof - moeder van Jort uit vwo-4 - van 24 mei t/m 5 juli in het dr. Aletta Jacobs College.

Boukje Oosterhof maakte twee jaar geleden kennis met de kunstvorm Mixed Media en was meteen verkocht. Ze zegt: “Ik ontdekte eindelijk iets waarin je je gevoel kan leggen, betekenisvolle kunst die van binnenuit komt. Je kunt je hoofd lekker leeg maken en je creativiteit ontdekken. Maar je moet wel durven en vanuit je intuïtie werken. Het is een moderne en verfrissende manier van kunst maken.”

Mixed Media klinkt heel breed en dat is het ook. Het is een kunstvorm waarbij alles mag en alles kan. Alle kunstenaarsbenodigdheden kunnen worden gebruikt en met elkaar worden gecombineerd....


Kom vanavond naar Kies!

Geplaatst op 23-05-2019 - - 54 x gelezen
Ook in de gemeente Midden-Groningen, waar de voorvechtster van het vrouwenkiesrecht Aletta Jacobs is geboren en getogen, worden in het kader van de herdenking van 100 jaar vrouwenkiesrecht allerlei activiteiten georganiseerd. Uiteraard doen wij ook mee.


 
Met trots draagt de school de naam van Aletta Jacobs. Zij was een pittige tante, een vrouw met visie, lef en het hart op de juiste plek. Ze kwam op voor gelijke rechten en kansen, durfde tegen de stroom in te roeien en had een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen. Daarmee is ze tot op de dag van vandaag een inspiratiebron.

De school organiseert jaarlijks een populairwetenschappelijke lezing, waarvoor prominente sprekers worden uitgenodigd. Laagdrempelig en toegankelijk voor zowel leerlingen,...


Leerlingen Aletta in 'The Voice'

Geplaatst op 22-05-2019 - - 132 x gelezen


Volle bak bij de eerste editie van The Voice van Kielzog! Acht kandidaten traden op in het Grand Café van Kielzog Theater I Muziekschool I Kunstwerkplaats. Na een spoedcursus van docente José Zwerink zongen de deelnemers - onder begeleiding van gelegenheidsband met Kielzog docenten - hun nummers. Een prachtige ervaring!Diego won een waardecheque voor 5 zanglessen. Volgens de jury had hij gedurende het traject de meeste progressie gemaakt. Maar iedereen verdient het respect door op het podium te staan en te zingen. Compliment aan Marja, Jasmijn, Diego, Iris, Shadé,...


dr. Aletta Jacobs College 2019 disclaimer