Deelschoolsites dr. Aletta Jacobs College Algemeen dr. Aletta Jacobs College Beveiligde docentensite dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw HV dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw VMBO BB/KB dr. Aletta Jacobs College Intranet dr. Aletta Jacobs College Onderbouw h/v dr. Aletta Jacobs College Onderbouw VMBO dr. Aletta Jacobs College Praktijkonderwijs dr. Aletta Jacobs College VMBO T
Naam Wachtwoord - Logingegevens kwijt?

Inloggen


Agenda


Op de deelschoolsite staat de agenda van de betreffende afdeling.


Twitter

Image Map
Jeanine Zeeman

uit klas m4b met het behalen van het Mavo -diploma!

overzicht alle geslaagden >>

Welkom


Welkom op de website van het dr. Aletta Jacobs College.

Openbare scholengemeenschap voor praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium.

Maak uw keuze in het menu, of gebruik de zoekfunctie om meer informatie te krijgen over onze school.

Aletta 150 jaarSchoolgids 2016-2017BYOD

 

Openbare bibliotheek


Zoeken in de AJC catalogus

Op Aletta geopend van 9.30-13.30 uur

Wij zijn aangesloten bij: 

Groep 8


Voor aanstaande brugklassers 


Vensters voor verantwoordingLaatste reacties- In Taarten bakken voor docenten door Yvonne van Anrooij
- In Internationale reisweek - Frankrijk door Klaas Bosma
- In En de winnaar is .... door Jeroen de Jonge
Registered users
totaal: 1710

Filmen in de vakantie

Geplaatst op 04-08-2017 - - 56 x gelezen


Onze leerlingen Roy en Lotte hebben een hoofdrol in de spannende jeugdfilm 'Sappe de Pachtinner' van filmmaker Paul Bezuijen. De acteurs moeten in hun vrije tijd en in vakanties aan de slag. Aan het begin van deze zomervakantie is er bijvoorbeeld nog een scene opgenomen in onze school (zie foto).
Het script voor de film is losjes gebaseerd op de ontstaansgeschiedenis van Sappemeer. Waarbij de mythe van Sappe de Pachtinner als leidraad is genomen. In de uiteindelijke film is deze sage door middel van een verteller en flashbacks terug te zien. Zie voor meer info de facebookpagina Sappe de Pachtinner of lees het artikel in de HS-krant: http://www.hskrant.nl/nieuws/30900/film-sappe-steeds-concreter/...


Vakantie en wedstrijd

Geplaatst op 25-07-2017 - - 74 x gelezen


De vakantie is begonnen!
Ook dit jaar weer de fotowedstrijd 'dr.-rugtas op reis' voor leerlingen en personeel. Wie maakt de leukte vakantiefoto met onze roze rugtas. Je kunt er een kadobon mee winnen en natuurlijk eeuwige roem. Stuur je foto naar mw. Klunder/PR-zaken Aletta: jklunder@aletta.nl De winnaar maken we in de tweede week van september bekend. De eerste foto (zie boven) hebben we op 4/8 ontvangen, gemaakt door mw. Dieterman aan Lac Aiquebelette in Frankrijk. Wie volgt?

Programma 1e...


Papieren pracht in etalage

Geplaatst op 21-07-2017 - - 52 x gelezen


Ontwerpen leerlingen k3c en k3d te bewonderen in etalage!
In juni werd de expo ‘Papieren Pracht’ geopend in school. Geïnspireerd door het beroemde Nederlandse ontwerpersduo Viktor en Rolf ontwierpen leerlingen uit de klassen k3c en k3d prachtige creaties van papier. De leerlingen openden zelf de expositie samen met oud-leerling Mirjam Kerstholt, freelance stylist/vormgever en eigenaar van stylingbureau Mirakel. Het werk was tot zomervakantie te bewonderen in het dienstencentrum van de school.
Mirakel richtte afgelopen week de etalage van Optiek Van der Klei aan de Noorderstraat in met een aantal...


Trots!

Geplaatst op 20-07-2017 - - 51 x gelezen
 

Op wie wij trots zijn, leest u op de deelschoolsite Onderbouw havo-vwo.

(Missie van het dr. Aletta Jacobs College: Wie je ook bent, wat je ook wilt, wat je ook kunt: samen zorgen we ervoor dat je er komt. En daar zijn we trots op.)


In het zonnetje gezet

Geplaatst op 18-07-2017 - - 50 x gelezen
 

De schoolverlaters van het praktijkonderwijs zijn vanmiddag in het zonnetje gezet en mochten hun behaalde certificaten officieel in ontvangst nemen. We wensen ze heel veel succes in hun verdere loopbaan na het Aletta!


112 jaar ervaring vertrekt

Geplaatst op 18-07-2017 - - 55 x gelezen


Firooz Slamat, docent wiskunde, Fred Stevens, docent Duits/Nederlands en Wim Woudman, docent Frans, achten de tijd gekomen om een punt te zetten achter hun onderwijsloopbaan. Samen zijn ze maar liefst 112 jaar verbonden geweest aan Aletta. Lees er alles over in de HS-krant: http://www.hskrant.nl/nieuws/37183/112-jaar-ervaring-verlaat-het-aletta/

Woensdag 19 juli zijn ze voor het laatst in functie op school.  


Maatschappelijke stage in de vakantie

Geplaatst op 16-07-2017 - - 52 x gelezen
Leerlingen die in de vakantie nog maatschappelijke stage willen lopen zijn van harte welkom bij Stichting de Toverboom (Locatie De Badde/Thorbeckelaan) in Hoogezand:
*Elke woensdag en vrijdag van 13:00 tot 16:00 uur worden er activiteiten georganiseerd waarbij je kan helpen.
*Er is een tuin waar in gewerkt kan worden (tijden in overleg).
*Er kan geholpen worden tijdens de vakantiespeelweek van 7 tot 10 augustus.
Op de site www.toverboompje.nl kun je meer informatie vinden. Vragen/Aanmelden via Rebecca: tel. 06-46436561, mail: Rebecca@toverboompje.nl (kan ook via info@toverboompje.nl). ...


Cultuur snuiven

Geplaatst op 14-07-2017 - - 55 x gelezen


Een dag "Cultuur in de omgeving" voor de eerste klassen van de deelschool mavo. Ze gingen naar het GRID (grafisch museum) in Groningen. Het leverde een boeiende rondleiding op en een workshop waarin ze als HN Werkman leerden drukken. Een beklimming van de Martinitoren maakte de dag helemaal af.
 


Boeken inleveren

Geplaatst op 14-07-2017 - - 53 x gelezen


Bericht voor ouders/verzorgers (en leerlingen):
De schoolboeken worden op vrijdag 14 juli 2017 ingenomen door medewerkers van onze boekendistributeur Van Dijk Educatie. De inleverprocedure is als volgt:  1.    U ontvangt van Van Dijk Educatie via uw e-mailadres een inleverformulier met daarop de in te leveren boeken. Heeft u twee weken voor de inleverdatum nog geen formulier ontvangen dan kunt u een inleverformulier downloaden via www.vandijk.nl (inloggen). 2.    Werkboeken (koopboeken) hoeven niet...


En we sloten af met de havo

Geplaatst op 14-07-2017 - - 57 x gelezen


We hebben de serie van 5 diplomeringsavonden gisteravond  feestelijk afgesloten met het uitreiken van de diploma's aan de geslaagden van de afdeling havo. In de Spiegelzaal werden ze toegesproken door hun mentoren en mochten daarna onder toeziend oog van hun ouders, broertjes, zusjes en opa’s en oma’s en vrienden hun diploma tekenen.
En ook gisteravond bracht het docentenkoor weer een paar nummers met humoristische teksten ten gehore. Uiteraard werd het refrein van het lied ‘Viva Aletta’ uit volle borst door de geslaagden meegezongen.

De tijd is weer gekomen, tijd voor een groot feest.
Dat wil je echt niet missen, hier...


Uitreiking diploma's aan vmbo-kb

Geplaatst op 13-07-2017 - - 56 x gelezen


Veel blije gezichten op de trap in de voorhal: maar liefst 96 geslaagden vmbo-kb. Ze werden onder luid applaus van docenten, ouders en overige familieleden ontvangen in de Spiegelzaal. Na het centrale gedeelte in deze zaal gingen de leerlingen met hun eigen mentor naar een lokaal. Hier werden de geslaagden persoonlijk toegesproken en mocht het diploma eindelijk worden ondertekend. Daarna kwam iedereen weer bijeen in de voorhal, waar onder het genot van een hapje en een drankje nog gezellig werd nagepraat en er natuurlijk ook weer veel foto's werden gemaakt. Het was tenslotte de laatste officiële happening voor deze vmbo'ers op het Aletta.

We wensen de geslaagden een fijne vakantie en uiteraard veel...


Penalty's beslissen

Geplaatst op 13-07-2017 - - 52 x gelezen


Vandaag was de sportdag voor leerjaar 2. Helaas waren de weergoden ons niet zo goed gezind, maar dit mocht de pret niet drukken. De leerlingen hebben ondanks de heftige regenbuien een fantastische inzet getoond en er een sportieve strijd van gemaakt. Bij de jongens moest er uiteindelijk beslist worden door middel van penalty's schieten. Op de foto's hieronder de kampioensteams jongens en meisjes.


...


Duizend euro voor het goede doel

Geplaatst op 12-07-2017 - - 51 x gelezen


Leerlingen van de tweede klassen vmbo hebben gistermiddag een cheque met een waarde van 1084,39 euro overhandigd aan Stichting Opkikker. Zie het bericht in de HS-krant: http://www.hskrant.nl/nieuws/37056/opkikker-krijgt-duizend-euro-van-aletta/

We zijn trots op deze tweedeklassers die met hun activiteiten dit bedrag hebben weten op te halen voor het goede doel. Petje af voor jullie allemaal!

[foto: Michel Noordhof]


Diploma-uitreiking vwo

Geplaatst op 12-07-2017 - - 58 x gelezen


Vanavond de diploma-uitreiking van de afdeling vwo: oorverdovend applaus voor de geslaagden bij binnenkomst in de spiegelzaal van docenten, ouders en overige familieleden, lovende woorden van de mentoren, een teamleider die excellente leerlingen extra in het zonnetje zette en het uitreiken van de Maarten Voorzanger Award aan de beste creatieve examenleerling van 2017. En alsof dat nog niet alles was werden de geslaagde leerlingen op humoristische wijze toegezongen door het docentenkoor. Tom Bazuin sprak namens de leerlingen de docenten toe. Na het nemen van de traditionele trapfoto werd er door de aanwezigen nog gezellig nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.
Excellente...


Blacksmokers winnen Geoquiz

Geplaatst op 11-07-2017 - - 54 x gelezen


Op donderdag 6 juli werd door de sectie aardrijkskunde de tweede Geoquiz georganiseerd. Een quiz voor leerlingen uit de examenklas. In 11 ronden werden de geografische vaardigheden van de leerlingen getest. Van het herkennen van satellietfoto's en het eten van hapjes uit verschillende landen tot het luisteren naar muziekfragmenten. Vorig jaar won het team de Hotspots die speciaal voor deze avond weer naar school was gekomen om de titel te verdedigen. Dat is helaas niet gelukt, in de laatste ronde haalde het team van Roy, Tess, Xuan en Sophie net een punt meer. Op de foto ontvangen de Blacksmokers dan ook de trofee uit handen van Lisa van de Hotspots. 

...


Rennen voor het goede doel

Geplaatst op 09-07-2017 - - 50 x gelezen


Leerlingen uit de drie klassen mh1 van het Aletta doen dinsdag 11 juli mee aan de Monkey Fun Run in Hoogezand. Op 11, 12 en 13 juli organiseert Sportcentrum de Kalkwijck deze manifestatie met als doel geld voor het UMCG Kanker Researchfonds in te zamelen. Naar schatting duizend leerlingen (6 – 15 jaar) van de basisscholen in Hoogezand-Sappemeer, alsmede leerlingen uit de onderbouw van het dr. Aletta Jacobs College en CSG Rehoboth leggen een parcours af waarbij ze zich kunnen laten sponsoren.
...


De leukste biologieles van het jaar!

Geplaatst op 07-07-2017 - - 49 x gelezen


Leerlingen mavo-3 naar Real Human Bodies: 

De laatste biologieles van het schooljaar was waarschijnlijk wel de leukste! Vrijdag 7-7-17 zijn we met een aantal leerlingen van mavo-3 naar Real Human Bodies in MartiniPlaza geweest.De bouw van het menselijk lichaam konden we nu in het echt bestuderen. Skeletten, spieren, bloedvaten, ledematen, geslachtsorganen, baby's, hersenen, longen van een roker en een niet-roker en nog veel meer. De tentoonstelling was misschien kleiner dan verwacht, maar wel zeer interessant!
Wie fotografeerden zij?

Geplaatst op 07-07-2017 - - 54 x gelezenFeestelijke uitreiking Cambridge Engels certificaten op het Aletta

In 2012 - het eerste jaar dat Cambridge Engels werd aangeboden op het Aletta - deden 36 leerlingen examen, dit jaar waren dat er maar liefst 74. Zij volgden lessen Cambridge Engels op 5 verschillende niveaus: Key English Test (KET) voor de brugklas havo/ vwo, PET voor de 2e klas vwo en FCE voor de 3de klas vwo, Pre CAE  voor de 4e jaars vwo en CAE voor de 5e jaars vwo.  De geslaagden werd vanmiddag een Cambridge schoolcertificaat uitgereikt door de docenten van het AJC Cambridge Junior College Team, de dames Wegman, Maathuis en de heer Corbier. Volgend jaar mogen de geslaagden een niveau hoger de lessen volgen. De...


Diploma-uitreiking mavo

Geplaatst op 07-07-2017 - - 62 x gelezen


Ze laten toch geen brugklasfoto’s zien vanavond? 

De diploma-uitreiking van de mavo op het Aletta was vooral een vrolijke avond. Terugblikken, mooie en ontroerende herinneringen, hilariteit over hoe iedereen er als brugklasser uitzag met de portretfoto's die daarbij horen. De toespraak van Bas, Melinda en Renske, die in rake bewoordingen en met humor het Aletta en hun docenten wisten te typeren. De verjaardagen van Naomi en Robert-Jan, voor wie uit volle borst door de hele...


Trots!

Geplaatst op 05-07-2017 - - 60 x gelezen


SLAGINGSPERCENTAGE 100%
Op dit moment krijgen deze kanjers op de foto hun diploma uitgereikt in de Spiegelzaal. Zij zijn er zojuist onder luid applaus van directie, docenten, ouders en familieleden ontvangen. Vooraf werd deze foto gemaakt op de trap in de hal van de school.  [ zie ook: http://www.hskrant.nl/nieuws/36883/feest-op-het-aletta/ ]
We zijn trots te kunnen melden dat alle leerlingen van de afdeling vmbo-bb zijn geslaagd. Een scoringspercentage van 100% is iets waar we uiteraard erg blij mee zijn.
De geslaagden van de afdeling LWT staan ook op de foto en ontvangen vanavond ook hun diploma. Slechts 1 leerling wist hier niet aan de voorwaarden voor slagen te voldoen,...


dr. Aletta Jacobs College 2017 disclaimer