Deelschoolsites dr. Aletta Jacobs College Algemeen dr. Aletta Jacobs College Beveiligde docentensite dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw HV dr. Aletta Jacobs College Bovenbouw VMBO BB/KB dr. Aletta Jacobs College Intranet dr. Aletta Jacobs College Onderbouw h/v dr. Aletta Jacobs College Onderbouw VMBO dr. Aletta Jacobs College Praktijkonderwijs dr. Aletta Jacobs College VMBO T
Naam Wachtwoord - Logingegevens kwijt?

Inloggen


Agenda


Op de deelschoolsite staat de agenda van de betreffende afdeling.


Twitter


Welkom


Welkom op de website van het dr. Aletta Jacobs College.

Openbare scholengemeenschap voor praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium.

Maak uw keuze in het menu, of gebruik de zoekfunctie om meer informatie te krijgen over onze school.

Klik op de button om de gids te openenBYOD

 

Openbare bibliotheek


Zoeken in de AJC catalogus

Op Aletta geopend van 9.30-13.30 uur

Wij zijn aangesloten bij: 

Groep 8


Voor aanstaande brugklassers 


Vensters voor verantwoordingLaatste reacties- In Taarten bakken voor docenten door Yvonne van Anrooij
- In Internationale reisweek - Frankrijk door Klaas Bosma
- In En de winnaar is .... door Jeroen de Jonge
Registered users
totaal: 1647

Inschrijfformulieren inleveren

Geplaatst op 19-03-2019 - - 14 x gelezen
De voorlichtingsavond voor de 32e Ardennentocht was druk bezocht. Tijdens deze gezellige avond zijn de inschrijfformulier uitgedeeld. Kon je er niet bij zijn? De inschrijfformulieren kun je ook downloaden op de website van school: http://www.aletta.nl/aletta/main.php… De inschrijfformulieren kunnen worden ingeleverd bij de administratie. Geef je op voor 19 april. Dan kunnen we op tijd de groepen indelen voor de voorbereidingstocht van 12 mei. Op naar de Ardennen.
 


Masterproof

Geplaatst op 19-03-2019 - - 15 x gelezen
PWS-AVOND

Het profielwerkstuk is de meesterproef van de middelbare school. Vanavond staan onze leerlingen uit havo-5 en vwo-6 voor een zware opgave: zij zullen namelijk hun profielwerkstuk presenteren op school. De leerlingen bedenken een onderzoek en voeren dat uit. Naast het verslag dat ze daarvan maken, moeten ze ook hun werk en conclusies presenteren aan hun ouders, aan medeleerlingen en aan docenten.


Burgemeester ontmoet vierdejaars

Geplaatst op 18-03-2019 - - 31 x gelezen


Tweet burgemeester Hoogendoorn Midden-Groningen:
"Mooie ontmoeting met leerlingen van @drajcollege (4e jaars HAVO/VWO), die voor hun vak #aardrijkskunde een praktische onderzoeksopdracht voor @Middengroningen gaan uitvoeren. Win/win: leerlingen krijgen beeld van de gemeente én de gemeente heeft baat bij creatieve ideeën. #leuk "

Opmerking: 
Deze leerlingen gaan in samenwerking met de gebiedsregisseurs van de gemeente Midden-Groningen de komende tijd o.a onderzoek doen naar nieuwe woonconcepten en smartcities. Dit in het kader van GeoFutureSchool.


[foto: twitteraccount burgemeester Hoogendoorn]


Schrijver op school

Geplaatst op 18-03-2019 - - 15 x gelezen
Op woensdag 20 maart brengt schrijver en performer Hans Sahar (pseudoniem van Farid Boukakar) een bezoek aan het Aletta. Hans Sahar geeft die dag een lezing aan de leerlingen uit havo-5.

Hans behoort tot de tweede generatie Marokkanen in Nederland. Hij werd in 1974 geboren in Al-Hoceima, Marokko. Toen hij twee was verhuisde de familie naar Den Haag, waar hij zijn verdere jeugd doorbracht. Dat was een nogal turbulente jeugd. Hij leerde het criminele circuit kennen en de beruchte Haagse jeugdbendes. Maar ook de wereld van de nieuwste muziek. Dat alles bleek een goudmijn te zijn voor een cult-schrijver zoals hij geworden is.Hans Sahar schreef op zijn negentiende het geruchtmakende boek Hoezo bloedmooi en was daarmee een...


Juniorcolleges in de bieb

Geplaatst op 15-03-2019 - - 8 x gelezenPi-koekje van eigen deeg!

Geplaatst op 14-03-2019 - - 155 x gelezen


Misschien is het wel een beetje raar om een dag te organiseren rondom een getal, maar op 14 maart gebeurt het toch: het is Internationale Pi-Dag!
Op deze dag wordt het bestaan van het getal Pi gevierd, een wiskundig bijzonder belangrijk cijfer dat onder meer gebruikt kan worden om de omtrek van een cirkel te berekenen. Dit belangrijke wiskundige getal is oneindig en begint met de cijfers 3,14159265358. Internationale Pi-Dag is daarom niet geheel toevallig op 14 maart; deze datum wordt in het Amerikaans als 3-14 opgeschreven.
De Pi-dag is vooral in Amerika een waar feest, waarbij op scholen bijvoorbeeld taart ('pie') wordt uitgedeeld. Op het Aletta wordt er vandaag ook weer bij stil gestaan. De wiskundedocenten Dekker, Roelfszema...


Debat-battle

Geplaatst op 13-03-2019 - - 197 x gelezenDiscussiëren kun je leren!

In het kader van Week van het Geld organiseerde de gemeente Midden-Groningen een debatwedstrijd voor derdejaarsleerlingen van het voortgezet onderwijs. Op dinsdag 12 maart volgden de derde klassers van het Aletta en Rehoboth (Hoogezand) en de Rutger Kopland School (Siddeburen) masterclasses ‘overtuigen en discussiëren’. Dit onder leiding van de Stichting DKJL. In het Kielzog brachten de leerlingen op woensdag 13 maart het geleerde in de praktijk.

In twee debatten ging men op het theaterpodium in gesprek over de stellingen:  *Jongeren zijn zelf verantwoordelijk...


Basketbal All-Star Game: leerlingen tegen personeel

Geplaatst op 13-03-2019 - - 96 x gelezen
All Star Game dr. Aletta Jacobs college

Aanstaande dinsdag (19 maart) begint om 15.15 uur in de Europahal de eerste officiële dr. Aletta Jacobs College All Star game. In deze basketbalwedstrijd nemen medewerkers van het Aletta het op tegen de crème de la crème van onze leerlingpopulatie op basketbalgebied. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, dus kom gerust kijken! De line-up van beide teams is als volgt:
  Line-up The 90's dreamteam De Ankle Breakers K. Denkema J. Melis F. Dost K....


Aletta en de tijdlijn van elementen

Geplaatst op 12-03-2019 - - 89 x gelezen

 
De universiteit van Waterloo in Canada heeft het Jaar van het Periodiek Systeem aangegrepen om een tijdlijn van de elementen te maken (elementen rangschikken naar jaar van ontdekking). Er deden 118 scholen mee en onze is er 1 van. Elke schoolwerkdag worden er twee elementen onthuld.
Caitlyn uit havo-5 heeft een tegel ontworpen voor het element Europium (Eu), dit op verzoek van haar docent Wijnhold. Hij vertelt: “Ik zie haar altijd tekeningen maken in haar scheikundeschrift en dacht nu kan ze haar tekentalent ook eens chemisch verantwoord inzetten.” Klik voor meer info op:  periodic timeline elements (ook te...


Wat een drama!

Geplaatst op 12-03-2019 - - 40 x gelezen


Om de brute moord op Julius Caesar (44 v.Chr.), een zeer belangrijke gebeurtenis in de Romeinse geschiedenis, te herdenken, organiseert onze school ieder jaar in maart een speciale gymnasiumdag. Op deze dag doen de leerlingen van klas 1 t/m 6 mee aan verschillende workshops en activiteiten rondom een bepaald thema.
Dit jaar valt de Gymnasiumdag op woensdag 20 maart en het thema is: Wat een drama! Theater in de Oudheid. In de workshops kunnen de leerlingen bijvoorbeeld hun eigen tragedie schrijven, echte toneelmaskers maken, of een Griekse tragedie in een modern jasje stoppen met behulp van ICT. Aan het eind van de dag is er een pubquiz en de prijsuitreiking van de vertaalwedstrijd, die op 12 februari is gehouden. We sluiten af met een gezamenlijke maaltijd van modern...


Hockeyers opgelet!

Geplaatst op 12-03-2019 - - 92 x gelezen
Bijna 400 scholen hebben zich dit jaar aangemeld voor de 17de editie van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland voor scholieren tussen de 12 en 19 jaar. In een sfeer van Olympische waarden wordt de komende weken regionaal gestreden om een plaats in de landelijke finale.
Uiteraard doet het Aletta ook weer mee aan de onderdelen hockey en voetbal. We zijn nog op zoek naar meisjes die mee willen doen aan het onderdeel Mission Olympic Hockey. We hebben ons met 2 teams ingeschreven voor de regiowedstrijden Noord-Nederland, die op donderdag 11 april in Assen zullen plaatsvinden.

We zoeken nog meisjes voor: *Team 1 - meisjes uit klas 1+2
*Team 2 - een schoolteam met meisjes in de leeftijd...


Gratis kaarten voor de film

Geplaatst op 11-03-2019 - - 108 x gelezen


Op donderdagavond 21 maart wordt in de Spiegelzaal van onze school de spannende film ‘Sappe de Pachtinner’ vertoond. Aan de film - die eind november 2018 in de bioscoop in première ging - werkten geschiedenisdocent Bark en een aantal leerlingen mee als acteur of figurant. Ook is er meermalen gefilmd in onze school (zie foto onder). Filmmaker Paul Bezuijen zal 21 maart een korte inleiding geven. Hier alvast een voorproefje: trailer Sappe de PachtinnerHoe gratis kaarten...


Sneeuwpret in Oostenrijk

Geplaatst op 10-03-2019 - - 70 x gelezen


De deelnemers aan de skireis hebben het naar hun zin in Tauplitz!


Veelbelovend talent

Geplaatst op 10-03-2019 - - 18 x gelezen


Complimenten aan bridger Antwan uit vwo-6!
Verslag uit het Dagblad van het Noorden d.d. 09/03, pagina Denksport.


Internationale vrouwendag

Geplaatst op 09-03-2019 - - 102 x gelezen


In de week dat wereldwijd op 8 maart internationale vrouwendag werd gevierd, organiseerden wij een Aletta-dag. Lees er meer over in de HS-krant: Internationale vrouwendag op het Aletta...


Scapino naar Hoogezand

Geplaatst op 08-03-2019 - - 66 x gelezen


Op  maandag 11 maart a.s., vanaf 14.00 uur, oefenen de medewerkers van Scapino Ballet uit Rotterdam met onze eersteklassers m/h de voorstelling Cleopatra.
Een afwisselende voorstelling over het turbulente leven van Cleopatra. Met aandacht voor de pracht en praal uit die tijd en de grootse feesten. Maar ook voor de harde strijd om de macht in Rome en Egypte. Centraal in deze dansproductie staan Cleopatra's ontmoeting met Caesar en haar latere huwelijk met Antonius. De oorlog tussen Octavianus en Atonius (de Romeinen en de Egyptenaren) en de uiteindelijke dood van Cleopatra door een slangenbeet.
De brugklassers m/h maken ook zelf de decors en rekwisieten voor deze voorstelling. Maandagavond wordt Cleopatra in de Spiegelzaal opgevoerd...


Doe je ook mee?

Geplaatst op 07-03-2019 - - 96 x gelezen


Word jij de Voice van Kielzog? Doe mee met deze unieke ervaring!
Zingen met een liveband. Wie droomt daar niet van? Bij Kielzog willen we deze dromen laten uitkomen.

Stoomcursus zang
We organiseren op het dr. Aletta Jacobs College overdag een aantal zangworkshops met een professionele zangdocent. Hier leer je de kleine kneepjes van het vak, waarna je kunt meedoen met The Voice van Kielzog.

Presentatie in Kielzog
Op woensdag 17 april organiseren we in het Grand Café The Voice van Kielzog. Hier ga je je eigen gekozen nummer zingen met...


Leuke terugkoppeling

Geplaatst op 06-03-2019 - - 63 x gelezen


VIB-bezoek tweede klas vmbo

In het kader van de PPO (praktische profiel oriëntatie) zijn de tweedejaars leerlingen vmbo afgelopen week op bedrijvenbezoek geweest. Ze gingen onder begeleiding van docenten langs bij een van de volgende vijf bedrijven in de regio: Harryvan Interieurbouw, AP Nederland, Essity, Holthausen, Royal Bodewes.

Het is altijd leuk om een positieve terugkoppeling van een bedrijf te ontvangen, zoals deze van Harryvan Interieurbouw: We kunnen terugkijken op een geslaagd bedrijfsbezoek vanochtend.
Het was een klas met energieke leerlingen; we hopen dat ze een goed beeld hebben gekregen van ons bedrijf...


Ouders gezocht

Geplaatst op 04-03-2019 - - 36 x gelezen
De Ouderraad van het Aletta zoekt leden!

Momenteel hebben we binnen de Ouderraad te maken met leden waarvan de kinderen dit schooljaar of volgend schooljaar het dr. Aletta Jacob College gaan verlaten. Ons streven is om van ieder schoolniveau - dus van kinderen uit de deelschool praktijkonderwijs, onderbouw vmbo, bovenbouw vmbo, mavo, onderbouw havo/vwo of bovenbouw havo/vwo - minimaal 1 ouder in de Ouderraad te hebben.

Wat doet de Ouderraad? De ouderraad bevordert de ouderbetrokkenheid bij het reilen en zeilen van de school. De ouderraad is het klankbord voor uitwisseling van inspiratie, ideeën en vragen tussen ouders/verzorgers en directie.
De Ouderraad vervult een brugfunctie tussen ouders en de school en adviseert de oudergeleding van de medezeggenschapsraad over alle onderwerpen die...


Dat is er 1 van het Aletta

Geplaatst op 04-03-2019 - - 62 x gelezen


Van 15 maart tot 15 mei 2019 is de expositie 'The making of Sappe' te bezichtigen in het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand. Oud-leerling Mathijs Woudstra (1987) exposeert een prachtige selectie zwart-wit foto’s die hij heeft gemaakt tijdens de opnamen van de spannende kinderfilm ‘Sappe de Pachtinner’. Klik hier voor meer info: persbericht...


dr. Aletta Jacobs College 2019 disclaimer